Anderlecht behaalt verdiend punt in Brugge

ZONDAG, 22 MEI 2022, 20:29 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft het seizoen afgesloten met een 1-1 gelijkspel op Club Brugge. In de eerste helft voetbalde het heel wat kansen bij elkaar, maar Mignolet keepte uitstekend. Skov Olsen trapte Brugge voor rust nog op voorsprong. Na de rust daalde het niveau en hield Brugge controle. In de slotfase week een schot van Ait El Hadj af waardoor Paars-wit alsnog op gelijke hoogte kwam.

Geen erehaag, maar wel terecht respect van Kompany voor de nieuwe kampioen. Op het veld ging het er vriendschappelijk aan toe, zelfs voor een topmatch. Er was meer tijd en ruimte dan in een geladen wedstrijd.

Anderlecht had het aan zichzelf te wijten dat het aan de rust 1-0 in het krijt stond. Het voetbalde vier goede kansen bij elkaar, maar telkens stond Mignolet in de weg. De jarige Zirkzee, tweemaal Amuzu en ook Cullen vonden de weg niet naar doel vanuit een goede positie. Tussendoor waren er ook enkele aanvallen vanop rechts waarbij de vrijstaande man net niet werd gevonden. Club Brugge was nauwelijks gevaarlijk tot minuut 38 waarin het meteen scoorde. Skov Olsen kreeg veel ruimte, kwam naar binnen en haalde hard uit in de korte hoek. Anderlecht kreeg de kansen voor rust, Club Brugge een doelpunt.

Na rust voetbalde Paars-wit voetbalde stroef. De aanvallende spelers toonden niet langer dezelfde balvastheid en duelkracht. Brugge hield de wedstrijd nu makkelijk onder controle en op het uur maakte Lang er na een actie bijna 2-0 van, de paal stond echter in de weg. Vanaken trapte even later in de vlucht over. In minuut 72 werd Zirkzee gewisseld voor Refaelov, mogelijk de laatste minuten van de Nederlander voor Paars-wit.

Maar Anderlecht sloeg toch nog onverwacht toe in het slot van de wedstrijd. Een voorzet van de 16-jarige invaller Duranville werd slecht weggewerkt en belandde voor de voeten van Ait El Hadj, een andere invaller. Zijn schot veranderde via Hendry van richting en invallersdoelman Lammens grabbelde tevergeefs naar de bal. In de extra tijd speelde Duranville Refaelov aan in een uitstekende positie, maar hij miste zijn schot volledig.

Zo eindigde het seizoen voor Anderlecht op een gelijkspel. De jonge debutanten Sadiki en Duranville lieten zich in positieve zin opmerken, al ontbrak de intensiteit en de spankracht van een echte wedstrijd.