Weijs: "1B zal heel moeilijk worden"

DINSDAG, 21 JUNI 2022, 15:33 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - INTERVIEWS Wat mogen we komend seizoen verwachten van de U23 die aan de slag gaan in 1B? Willem Weijs, vorig seizoen T2 bij Anderlecht van vanuit Nederland bekend met jongerenteams in de tweede afdeling, waarschuwt dat het een grote aanpassing zal worden. "Het is heel anders dan jeugdvoetbal."

"Je weet nu al dat het eerste seizoen heel moeilijk wordt. Dat is logisch en was in Nederland ook", vertelt Weijs in de nieuwe voetbalpodcast Het Tussenseizoen. "Die eerste jaren eindigden Jong Ajax, Jong PSV en dergelijke altijd op de onderste plaatsen. Na twee, drie jaar wisten die jonge talenten hoe ze zich konden wapenen tegen het fysieke geweld en mannen die spelen voor premies en punten."

"Grotemensenvoetbal is een ander soort voetbal dan jeugdvoetbal. Ander fysiek, ander soort druk, ... Het spel wordt gewoon anders gespeeld. Je moet je sneller wapenen. Het gaat een moeizame stap worden voor alle teams, ook voor Anderlecht en Club Brugge. Maar ik juich het wel enorm toe. Het gaat om de toekomst van het Belgische voetbal. Voor die talenten gaat het goed zijn om te spelen tegen topspelers van Beerschot of Beveren."

"Jongens met talent"

Weijs is er wel van overtuigd dat Anderlecht een sterke ploeg zal afvaardigen in 1B. "Ik heb vorig seizoen wel wat wedstrijden van onze U21 gezien en er zijn ook verschillende jongens die met ons hebben meegetraind. Dat zijn stuk voor stuk jongens die echt talent hebben", aldus de Nederlander.

"Wie de volgende talenten zijn die eraan komen? Ik vind dat moeilijk. Ik ga geen specifieke namen noemen omdat ik er dan te veel druk op hen wordt gelegd. Bij Anderlecht breken er altijd wel talenten door."

Beluister hier hele gesprek met Willem Weijs in de podcast Het Tussenseizoen.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum