Speciale constructie in huurdeal Esposito

DINSDAG, 28 JUNI 2022, 11:16 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - ANDERE Het is enkel nog wachten op de officiële aankonding omtrent Sebastiano Esposito, de spits legde gisteren al zijn medische testen af in het UZ Gent. RSC Anderlecht huurt de spits voor één seizoen en heeft een aankoopoptie bedongen, Inter Milan op zijn beurt heeft dan een terugkoopoptie.

Anderlecht heeft de laatste seizoenen zijn gehuurde spitsen beter gemaakt waardoor dat de moederclub een serieus financieel voordeel opgestreken heeft. Dat wil paars-wit met Esposito voorkomen, het bedong een aankoopoptie 10 miljoen euro. Inter op zijn beurt heeft een terugkoopoptie van 11,5 miljoen euro. Dat wil zeggen dat indien Anderlecht de aankooptie licht en Inter ook zijn terugkoopoptie activeert moet de Italiaanse club 1,5 miljoen euro betalen aan Anderlecht.

Op die manier haalt paars-wit ook een financieel voordeel indien ook Esposito op het einde van het seizoen zijn waarde serieus doen stijgen heeft. Over de exacte bedragen die er mee gemoeid zijn is er nog geen duidelijkheid.

Bron: HLN (Kjell Doms)anderlecht-online forum