Anderlecht opent competitie met zege

ZONDAG, 24 JULI 2022, 20:34 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft met 2-0 gewonnen van Oostende. Het speelde degelijk voor rust en kwam op voorsprong via Ashimeru. Na rust dommelde Anderlecht in slaap, maar Oostende miste de aanvallende kwaliteit om voor echt gevaar te zorgen. In de slotfase maakte de thuisploeg gebruik van de ruimte en besliste invaller Silva de wedstrijd. Opdracht geslaagd voor Paars-wit.

Oostende toonde zich geen hapklare brok voor Anderlecht, al kreeg Refealov van Verschaeren na vijf minuten een prima bal, maar de Israëliër trapte naast. Amuzu dreigde, maar een zwakke kopbal van Verschaeren in minuut 22 was de eerste Paars-witte bal tussen de palen.

Oostende speelde goed mee, maar kon Van Crombrugge niet bedreigen. Ambrose schoot over en Hoedt moest in minuut 35' wel een gevaarlijke counter onschadelijk maken. Een paar minuten later kon Trebel na een hoekschop slim Ashimeru bereiken en de Ghanees werkte keurig af waardoor Anderlecht op voorsprong kwam. Net voor rust werd nog een potentieel gevaarlijke counter om zeep geholpen voor balverlies van dezelfde Ashimeru. Een moeilijk begin, maar Anderlecht stond niet onverdiend op voorsprong.

Net na rust kaatste Esposito naar Verschaeren, maar hij verkoos om Amuzu aan te spelen, in plaats van zelf zijn kans te gaan. De wedstrijd en Anderlecht zakten daarna verder weg. Op het uur een serieuze waarschuwing voor het slaapwandelende Paars-wit. Na balverlies werd Ndicka gelanceerd, maar hij trapte in het zijnet. In minuut 65 kreeg Esposito een mooie kopkans, maar de Italiaan zijn vizier stond verkeerd ingesteld.

Invaller Berte knoeide gelukkig voor Anderlecht met een nieuwe mogelijkheid voor Oostende. De thuisploeg hield de bal niet meer in eigen rangen en Oostende kreeg vooral op het middenveld veel ruimte. Ishaq moest een gevaarlijke bal ontzetten. Oostende gooide in minuut 84 nog de sterke Gueye in de strijd. Meteen daarna maakte Anderlecht goed gebruik van de ruimte, maar zowel Raman als Silva misten een grote kans voor doel. De Portugees zette echter snel orde op zaken. Met een hard gekruist schot zette hij zijn nieuwe club op 2-0. In de toegevoegde tijd moest Oostende verder met tien, raakte Hoedt nog de deklat op vrije trap en werd een counter slecht uitgespeeld.

Zo wint Anderlecht nog eens de openingswedstrijd van het seizoen. Het speelde degelijk voor rust, maar daarna zakte het te diep weg. Oostende was echter zelf niet goed genoeg om tot echte kansen te komen. Invaller Silva besliste de wedstrijd nadat Paars-wit plots de ene kans na de andere kreeg. Mission accomplished, maar Mazzu zal zeker niet blind zijn voor de zwakke periode van zijn ploeg na rust.