"Ervaren speler is belangrijk voor Futures-ploeg"

ZATERDAG, 13 AUGUSTUS 2022, 20:27 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS - 1B Eén dag voor de competitiestart hebben de RSCA Futures dan toch hun ervaren gids te pakken. David Hubert moet de jonge gasten op het veld met raad en daad bijstaan. Een goede zet, vindt hoofd jeugdopleiding Jean Kindermans. "Dit is belangrijk voor de omkadering van die jonge spelers."

"Net zoals ervaring belangrijk is in de A-ploeg, is ervaring ook belangrijk in de omkadering van die nog jongere spelers", vertelde Kindermans deze week in de podcast Radio Radzinski van Bruzz. "Mijn voorkeur gaat in dat geval uit naar ex-Anderlecht-spelers die het DNA en de vestiaire van de club kennen."

In dat opzicht dacht Anderlecht eerst aan Guillaume Gillet, maar finaal ging het toch niet door. " Bij Guillaume kwam het mooi uit. Hij stond op een keerpunt in zijn carrière: nog even voetballen of toch niet. Bij ons kon hij spelen en mentor van de jongeren zijn en ondertussen het trainersvak verder leren. Dat leek me ideaal, maar het is iets anders uitgedraaid." 

Daarna viel nog even de naam van Jeremy Taravel, maar finaal heeft Anderlecht toch nog enkele weken moeten zoeken om de geknipte speler te vinden. "Alles hangt af van de ingesteldheid: Je moet komen om de jeugdspelers met wie je elke dag traint beter te maken. Het is zaak om de juiste profiele te vinden met de juiste ingesteldheid."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.