"Op voetbalvlak zullen RSCA Futures hoge ogen gooien"

ZONDAG, 14 AUGUSTUS 2022, 10:05 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS - 1B Vanavond beginnen de U23 van Anderlecht aan hun avontuur in 1B. Jean Kindermans, het hoofd van de paars-witte jeugdopleiding, verwacht veel van de RSCA Futures. "Schrijf nu al maar op dat wij zeer goede wedstrijden zullen spelen. Wij gaan zeker niet ontgoochelen."

"Wat zijn de verwachtingen? Dat is een moeilijke vraag", vertelde Kindermans deze week in de Bruzz-podcast Radio Radzinski. "Het is de eerste keer dat we de kans krijgen om professioneel voetbal te spelen met onze beloften. Dat zijn jongens van 16, 17, 18 jaar. Daar zijn ontzettend veel goede voetballers bij."

Trampolinecompetitie

"Schrijf nu al maar op dat wij zeer goede wedstrijden zullen spelen. Wij gaan zeker niet ontgoochelen. Het enige wat we niet kunnen inschatten, is in hoeverre het gebrek aan ervaring op dat niveau ons punten zal kosten. Ik ben zeker dat we op voetbalvlak hoge ogen zullen gooien."

"Er zitten enkele spelers bij die de volgende stap naar de A-ploeg nu al kunnen zetten. Ik zie 1B als een trampolinecompetitie. Ofwel ga je naar ons A-elftal, ofwel vertrek je naar een andere ploeg. In dat laatste geval hebben we toch ook sportief en financieel een meerwaarde gecreëerd."

Druk

"Jongens als Leoni, Agyei en Stroeykens krijgen nu een platform dat ze nog niet gekend hebben. Vroeger speelden ze op maandagavond voor 150 supporters, waarvan vooral ouders en een aantal scouts. Nu komen hun wedstrijden op tv, moeten ze interviews geven, ... Ook de druk van het klassement komt erbij. We kunnen niet stijgen, maar wel dalen. 1B vind ik een fantastisch platform voor onze beloften, maar eerste amateur vind ik dat al veel minder."

"Tussen goed voetbal brengen en resultaat halen, zit nog een verschil. Maar ik denk dat we goed genoeg gewapend zijn."

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum