U23 mee op kop na 0-2-zege tegen Lommel

ZONDAG, 21 AUGUSTUS 2022, 15:20 - WauteRSCA

WEDSTRIJDEN - 1B De Futures van Anderlecht zijn aan de Challenger Pro League begonnen met vier op zes. Na het scoreloze gelijkspel tegen Deinze, won Anderlecht met 0-2 op het veld van Lommel.

Veldman voerde in vergelijking met de openingsspeeldag drie wissels door. Ishaq, Duranville en Sadiki namen de plaatsen in van Michez, Engwanda en Butera.

In een evenwichtige eerste helft was Duranville de meest opvallende man. Hij pakte uit met een heerlijk technisch hoogstandje, maar lag met balverlies ook aan de basis van de grootste kans van Lommel.

Na de pauze voerde Anderlecht langzaam maar zeker de druk op. Na 57 minuten scoorde Stassin na een heerlijke aanval de 0-1.  De 0-2 hing lange tijd in de lucht, maar uiteindelijk kwam de thuisploeg toch nog dicht bij de gelijkmaker. Eerst bracht de lat redding en in de blessuretijd moest Verbruggen nog uitpakken met een heerlijke parade om de overwinning over de streep te trekken. In de slotminuut verdubbelde Angulo op de counter alsnog de score.
Anderlecht staat op die manier doodleuk mee op kop in de CPL. Ook Beerschot, Deinze en RWDM pakten vier op zes. Club NXT kan vanavond nog aansluiten bij het kwartet door te winnen op het veld van Lierse.