Vierde gelijkspel in vijf duels voor RSCA Futures

ZATERDAG, 10 SEPTEMBER 2022, 20:45 - Garrincha

WEDSTRIJDEN - 1B De RSCA Futures hebben vandaag 1-1 gelijkgespeeld tegen Club NXT. Opvallend: het waren de oudere spelers die scoorden voor beide ploegen. Paars-wit was veruit de sterkste vanmiddag, maar voor de vierde keer in vijf duels speelde het gelijk.

Geen Duranville vanmiddag bij de RSCA Futures. Anderlecht laat hem dit weekend alleen met de A-ploeg aantreden. Ook Michez ontbrak. Ishaq kreeg een centrale rol op het middenveld.

Na amper drie minuten bracht Mertens, in de zomer ook in beeld bij de RSCA Futures, de Brugse bezoekers op voorsprong. Daarna nam Anderlecht het heft in handen. Maar liefst drie keer vond het voor de rust het doelhout. Op slag van rust was het dan toch raak: Hubert kopte op voorzet van Leoni de verdiende gelijkmaker tegen de touwen.

Ook na de pauze domineerde Anderlecht. Agyei trapte op de doelman, De Wilde mikte over en Angulo trapte een vrije trap tegen de lat. In de slotfase misten Van Rafelghem (2 keer) en Stassin nog grote kansen. De grote uitblinker was, net als vorige week op RWDM, N'Diaye. De nieuwkomer van Barcelona dartelde op zijn linkerflank, aldus Het Laatste Nieuws.

In de stand deelt Anderlecht de derde plaats met Beerschot. Beide ploegen hebben 7 op 15. Volgende week gaan de jongens van Robin Veldman op bezoek bij Lierse, de leider met 12 punten.