Anderlecht behaalt punt na scoreloos gelijkspel

DONDERDAG, 15 SEPTEMBER 2022, 22:52 - Garrincha

WEDSTRIJDEN In zijn tweede wedstrijd in de poules van de Conference League heeft Anderlecht 0-0 gelijkgespeeld tegen FCSB. In een zwakke wedstrijd maakte geen van beide ploegen echt aanspraak op de drie punten. Ook de scheidsrechter bakte er niet al te veel van.

Anderlecht begon het best aan de partij en eigende zich de bal toe in de eerste minuten. Doelgevaar leverde dat wel niet op, al stuitte Amuzu een keer op de doelman. Rond het kwartier herstelde FCSB het evenwicht. Dat leidde tot enkele hoekschoppen. Op één ervan ontsnapte paars-wit toen Van Crombrugge de bal half miste en tegenstander Dawa duidelijk omver trok. Hier had de bal op de stip gemoeten, maar in de Conference League is geen VAR. Wat later kreeg Silva een reuzekans na een goede actie van Amuzu, maar hij trapte op de doelman. 0-0 halfweg.

Na de pauze hetzelfde, evenwichtige spelbeeld. Anderlecht kreeg enkele kansjes via afstandschoten van Refaelov en Arnstad. Lekkere ballen voor de doelman, meer niet. Paars-wit toonde te weinig kwaliteit. Te vaak gingen simpele ballen verloren of voetbalde het te traag. FCSB liet zien waarom het slechts dertiende staat in Roemenië. Felice Mazzu probeerde het in de slotfase te forceren met Verschaeren, Duranville en Esposito, maar Anderlecht ontsnapte toen Cordea een gevaarlijke counter voorlangs trapte. Vijf minuten voor tijd had ook Anderlecht een strafschop moeten krijgen na een fout op Esposito.

En zo bleef het 0-0. Op 6 oktober ontvangt Anderlecht in het eigen Lotto Park West Ham.