Stassin schenkt RSCA Futures tweede zege met hattrick

VRIJDAG, 16 SEPTEMBER 2022, 22:21 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - 1B De RSCA Futures hebben vanavond een erg knappe overwinning geboekt. De jongens van Robin Veldman gingen met 2-3 winnen op het veld van leider Lierse Kempenzonen. Lucas Stassin scoorde drie keer. Vooral zijn eerste was een pareltje.

Anderlecht speelde zonder N'Diaye, Ait El Hadj, Duranville (A-elftal) en Michez (blessure). Bij Lierse stonden met Delanghe, Tarfi en Brebels die voormalige jeugdspelers van Anderlecht aan de aftrap. De Pallieters hadden hun vier vorige duels gewonnen.

De RSCA Futures begonnen sterk en al na twaalf minuten opende Stassin de score. Hij ging achter een diepe bal, zette zich sterk door en dribbelde vervolgens drie spelers om de bal daarna in doel te lopen. Van Acker bracht Lierse langszij met een mooie knal, maar niet veel later scoorde Stassin zijn tweede. Hij trapte een voorzet van Masscho in één tijd in doel.

Na de pauze maakte Pupe een overtreding op Stassin en die maakte zijn hattrick vol vanop de strafschopstip. Topschutter Rocha mocht ook nog een elfmeter omzetten na een overtreding van Lissens. Verder kwam Lierse niet, al kreeg het via Walbrecq en Rocha nog twee erg goede kansen.

Het jonge paars-wit blijft zo, als enige, na zes wedstrijden ongeslagen. Met 10 op 18 staat het momenteel tweede met twee punten minder dan Lierse. Over drie weken spelen de RSCA Futures hun volgende wedstrijd op het veld van SL16 FC, het jonge Standard.


Score: 2-3
Goal(s): 12' Stassin (0-1), 23' Van Acker (1-1), 27' Stassin (1-2), 57' Stassin (1-3, pen), 64' Rocha (2-3, pen)

Lierse Kempenzonen:Delanghe, De Schrijver, Gillekens (61' Raemaekers), Pupe, Laes (61' Laes), Brebels (61' Walbrecq), Van Acker, De Schryver, Tarfi (75' Vekemans), Tabekou, Rocha
RSCA Futures:Verbruggen, Lissens, Hubert, Butera (84' Lapage), Angulo (52' Ferrara), Engwanda, Leoni, De Wilde, Masscho (73' Lokesa), Agyei (72' Camara), Stassin (84' Monticelli)

Geel: 44' Butera, 50' Laes, 53' Masscho, 56' Pupe, 58' Gillekens, 64' Lissens, 80' Leoni, 89' Lapage
Rood: /

Scheidsrechter: Klass Clerckx
Stadion: Lisp

 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.