Onthoofde RSCA Futures lijden eerste nederlaag

ZONDAG, 16 OKTOBER 2022, 19:49 - Garrincha

WEDSTRIJDEN - 1B De RSCA Futures hebben vanmiddag hun eerste nederlaag van het seizoen geleden. De koploper in 1B verloor met 3-2 bij Racing Genk. Paars-wit deed het zonder zijn vertrouwde spitsen.

Geen Stassin, Stroeykens of Agyei vanmiddag bij de RSCA Futures. Ook Angulo ontbrak. Zo debuteerde de 17-jarige Luca Monticelli in de basis. Voordien had hij slechts 8 minuten gespeeld voor de RSCA Futures verdeeld over twee invalbeurten.

Hekkensluiter Genk scoorde al vroeg in de wedstrijd twee keer. Godts, ex-Anderlecht, opende de score en de Nigeriaan Benianga scoorde nog voor minuut twintig de 2-0.

Na enkele wissels leek Anderlecht alsnog een punt uit de brand te slepen. Eerst Leoni op strafschop en nadien Lokesa zorgden voor 2-2. Vlak voor tijd bezorgde Geusens echter de overwinning aan de thuisploeg.

Door deze nederlaag zakt Anderlecht nu naar een gedeelde tweede plaats. SK Beveren is de nieuwe leider met 18 punten. Anderlecht volgt samen met Lierse op twee punten. Volgende week ontvangt Anderlecht Dender, de laatste in de stand.

Score: 3-2
Goal(s): 13' Godts (1-0), 18' Beniangba (2-0), 74' Leoni (2-1, pen), 82' Lokesa (2-2), 89' Guessens (3-2)

RC Genk II:Leysen, Rommens, Dierckx, Beniangba (62' Diawara), Van de Perre (90+4' Swerts), Geusens, Ouattara (46' Didden), Bangoura, John, Godts (84' Nuozzi)
RSCA Futures:Verbruggen, Sardella, Lissens, Butera, Masscho (65' Camara), Hubert, Leoni, Engwanda, Ait El Hadj (69' Diallo), Lokesa (83' Ferrara), Monticelli (65' Lapage)

Geel: 38' Godts, 45+1' Engwanda, 77' Leoni, 77' Van de Perre, 79' Rommens, 87' Geusens, 90+2' Butera

Scheidsrechter: Theophile Diskeuve
Stadion: Luminus Arena