Stassin schenkt RSCA Futures opnieuw de zege (video)

ZATERDAG, 29 OKTOBER 2022, 22:23 - Garrincha

WEDSTRIJDEN - 1B Na twee nederlagen hebben de RSCA Futures opnieuw een driepunter gescoord. Op bezoek bij Beerschot won het jonge paars-wit met 1-2. Anouar Ait El Hadj en Lucas Stassin (foto) scoorden. Anderlecht wordt voorlopig mede-leider.

Anderlecht speelde voor het eerst met Guillaume Gillet als T1 op de bank. Hij kon beschikken over onder meer Duranville en Stassin. Leoni moest hij dan weer laten aan de A-kern. Bij Beerschot begonnen met Hervé Matthys en Mardochee Nzita twee jeugdproducten van Anderlecht aan de partij.

Beerschot domineerde de eerste helft, maar Anderlecht kon profiteren van een foutje van Matthys om op voorsprong te komen. De verdediger verloor de bal aan Ishaq. Die bediende Ait El Hadj, die op zijn beurt fraai afwerkte. Beerschot kreeg kansen via Verlinden, Thorisson en Rigo, maar scoorde niet.

Twintig minuten voor tijd verdubbelde Stassin met zijn achtste van het seizoen de voorsprong. Hij wordt zo co-topschutter met Rocha van Lierse. In de slotminuut milderde Sanusi tot 1-2, maar verder kwam Beerschot niet meer.