"Belangrijk dat Stassin elke week speelt"

DONDERDAG, 10 NOVEMBER 2022, 11:42 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS - 1B Geen Lucas Stassin meer in de selectie van de A-kern de laatste wedstrijden. Een bewuste keuze, aldus coach Robin Veldman. De Nederlander laat Stassin trainen met de A-ploeg, maar wedstrijden spelen met de RSCA Futures. "Een spits op zijn leeftijd moet groeien door wedstrijden te spelen."

"In de manier waarop we spelen, zie ik zeker ruimte voor Lucas", aldus Veldman gisteren op zijn persconferentie voor de bekerwedstrijd tegen Lierse. "Maar hij is nog zo jong, 17 jaar, en moet daarom elke week een wedstrijd spelen, vind ik. Hij moet elke week in een situatie komen waarin hij moet presteren. Dus niet: dan eens tien minuten, dan eens een helft, dan eens een hele wedstrijd."

"Een spits op zijn leeftijd moet groeien door wedstrijden te spelen. Gezien de interne concurrentie hebben we ervoor gekozen om hem veel met de A-ploeg te laten trainen, zodat hij elke dag op een hoog niveau moet trainen, maar dat hij in de wedstrijden elke keer wordt uitgedaagd in de Challenger Pro League (1B, red)."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.