Drie geblesseerden bij RSCA Futsal

DONDERDAG, 1 DECEMBER 2022, 10:57 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS - ANDERE RSCA Futsal treedt vrijdagavond in het Belleheide Center in Roosdaal aan tegen Besiktas Gent. Op het spel staat een plaats in de kwartfinales van de Belgische Beker. Dit zal de eerste keer zijn dat de spelers thuis kunnen optreden na hun prestatie in de Champions League. 

In principe zou de bekerwedstrijd tegen Besiktas Gent, een ploeg uit tweede klasse, geen probleem mogen zijn voor Anderlecht. Trainer Luca Cragnaz zal het echter zonder drie spelers moeten stellen. 

"Roninho" niet langer in het gips
Ronald Mateus De Silva raakte geblesseerd tegen Barcelona. "In een duel met Dyego heb ik de banden in mijn enkel geblesseerd. Eerst vreesden we dat ze helemaal gescheurd waren, maar dat blijkt niet het geval te zijn. In Kroatië werd mijn voet in het gips gezet. Een operatie was niet nodig. Misschien kan ik pas eind januari weer spelen, maar dat is toch eerder dan verwacht."

Rescia lijdt aan rugpijn 
Maximiliano Rescia (foto) zal ook niet spelen. "Ik leed lange tijd aan een gebroken wervel. De medische staf heeft me er weer bovenop gekregen voor de Champions League.  Nu we de Final Four hebben bereikt, kan ik de tijd nemen om te herstellen. Zondag keer ik terug naar mijn thuisland, Argentinië. Daar kan ik behandeld worden door de artsen van het nationale team. Dan hoop ik in januari weer fit te zijn."

Spierblessures voor "Edu
De derde geblesseerde speler is Eduardo Mello Borges. Hij heeft last van twee spierblessures. "Tegen Pula heb ik een tijdje gespeeld, maar dat duurde niet lang. Ook voor mij is rust de enige remedie. Gelukkig hebben we een grote kern, dus we zouden al die blessures tegen Besiktas Gent zonder problemen moeten kunnen opvangen."


Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum