Anderlecht Futures doet beroep op vier U18-spelers

VRIJDAG, 2 DECEMBER 2022, 07:22 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - 1B Het jonge U23-team van Guillaume Gillet, dat druk bezig was met het kampioenschap van D1B, zal waarschijnlijk een paar moeilijke weken tegemoet gaan door het vertrek van veel spelers naar het trainingskamp van het A-team op Kreta. In totaal kunnen de Futures niet rekenen op 10 spelers, om dit te compenseren trainen momenteel vier U18-spelers mee.

Abdulrazaq, Ait El Hadj, Angulo, Butera, Duranville, Léoni, Lissens, Sadiki, Vanhoutte en Verbruggen hebben dit seizoen ten minste één wedstrijd in de Challenger Pro League met de U23's gespeeld, zij zijn nu vertrokken met het A-team op winterstage. Aan deze lijst kunnen we Sardella toevoegen, die geblesseerd is, en Stroeykens, die nog steeds speelgerechtigd is, hoewel hij nooit de kans heeft gehad om een divisie lager te gaan spelen.

Zelfs als ze niet allemaal met de groep trainden, zijn dat 12 spelers waarop Guillaume Gillet niet zal kunnen rekenen voor de volgende wedstrijden. Om deze afwezigen te compenseren en het aantal spelers op de training te compenseren, zijn 4 17-jarigen uit de U18-kern gepromoveerd. De gelukkigen zijn linksback Florian Nicaise (foto), de veelzijdige Ali Maamar die momenteel rechtsachter speelt, aanvallende middenvelder Tistan Degreef en vleugelspeler Amadou Diallo.

Deze spelers, gevoegd bij de jongere spelers van zijn groep zoals Lapage (18), Ismaeli (17), Lokesa (18), Agyei (17), Herssens (18), Monticelli (17), Stassin (18) en Meese (17), zullen een zeer onervaren team vormen om de toekomstige tegenstanders tegemoet te treden. Neerpede  heeft echter al vaak laten zien dat zij over veel middelen beschikt. Het lijdt geen twijfel dat deze jonge talenten de taak aankunnen. Volgende uitdaging is vanavond tegen Jong Genk. 



anderlecht-online forum