Actuele gebeurtenissen niet de aanleiding tot ontmoeting met fans

DONDERDAG, 12 JANUARI 2023, 09:36 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Gisterenavond zat een groep supporters van Anderlecht samen met de club. CEO Sports Jesper Fredberg, coach Brian Riemer en CEO Non-Sports Kenneth Bornauw waren aanwezig. In tegenstelling tot wat hier en daar gesuggereerd werd, is deze ontmoeting niet het gevolg van enorme onvrede die de voorbije dagen naar buiten kwam. Dit overleg lag al drie weken vast. 

De uitnodiging voor het overleg kwam er op 21 december. De twee nieuwe Denen wilden zichzelf voorstellen en Anderlecht maakte hiervan gebruik om aan de 18 away-verantwoordelijken de werking van het nieuw online platform uit te leggen om namen van supporters door te geven. Volgens de media waren er in totaal 44 fans aanwezig op het overleg.
 
“Voor de uitwedstrijden is er een systeem waarbij de supportersgroepen de namen van de fans die meegaan moeten doorgeven aan de club. Dat is een verplichting door de overheid die geldt voor alle clubs, niet alleen voor Anderlecht”, vertelt één van de aanwezige away-verantwoordelijken aan Anderlecht-Online. “Tot voor kort gebeurde dat via een Excel-lijst, een erg tijdrovende manier. Nu heeft Anderlecht een digitaal aanmeldsysteem in gebruik genomen. Zo'n platform is trouwens verplicht voor alle clubs in eerste klasse. Alle away-verantwoordelijken juichen deze nieuwe werkwijze toe.”
 
Het is dus niet de Fanboard die gisteren samenkwam. Evenmin is het ooit de bedoeling geweest dat voorzitter Wouter Vandenhaute of Peter Verbeke bij dit overleg aanwezig zouden zijn. Laat staan dat zij er uitleg zouden geven over de huidige (financiële) situatie van de club of de ambities en visie op korte en lange termijn.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.