Anderlecht omzeilt vervelende klip in Oostende

VRIJDAG, 3 FEBRUARI 2023, 22:47 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft nog eens kunnen winnen in Oostende. Aan de rust leidde het met 0-1 na een intikker van Murillo, maar Anderlecht speelde niet geweldig en ontsnapte al na een minuut aan een achterstand. Na rust voetbalde Paars-wit wel een aantal kansen bij elkaar, meestal op aangeven van Amuzu. Toch moest het ook rekenen op een attente Verbruggen. In de slotfase zorgde Dreyer voor de verlossende 0-2. Een verdiende zege voor Paars-wit tegen een zwak Oostende.

Na een minuut kreeg Anderlecht al een enorme waarschuwing toen ex-speler Dewaele Durdov voor doel afzonderde. De Kroaat kopte gelukkig zwak naast. Oostende zette hoog druk waardoor Paars-wit amper aan de bak kwam. Een zwakke pass van Verbruggen botste tegen Atanga gelukkig terug voor de voeten van de doelman. Er werd namelijk weer te vaak op een zakdoek uitgevoetbald en het middenveld kwam er niet aan te pas. In de 20ste minuut kreeg Paars-wit een eerste kans. Amuzu zette zich door, maar zijn (te late) pass werd op de lijn gekeerd. Meteen daarna faalde Atanga aan de overkant om een vrijstaande ploegmaat voor doel aan te spelen. Een tweede grote kans voor Oostende.

Na een half uur klom Anderlecht uit het niets op voorsprong. Een corner van Dreyer belandde aan de tweede paal waar Murillo gecontroleerd na een kluts de bal in doel tikte. Vijf minuten later reageerde de thuisploeg met een kopbal van Rodin. Op een uitbraak kreeg Anderlecht een nieuwe mogelijkheid maar Amuzu kon Dreyer ook nu niet gepast aanspelen. De poging van de Deen werd vervolgens geblokt. Een povere eerste helft, maar Anderlecht stond wel op voorsprong.

Na rust kwam Ashimeru de onzichtbare Arnstad aflossen. Vijf minuten na rust had Anderlecht opnieuw moeten scoren. Amuzu bediende Stroeykens, maar Sakamoto blokte in laatste instantie zijn poging. De bal belandde voor de voeten van Dreyer, maar hij schoot over vanuit een toch niet onaardige positie. Net voor het uur misrekende Vertonghen zich ever waardoor Bätzner kon trappen. Even schrikken, want Verbruggen had zeep aan de handschoenen en loste de bal, gelukkig zonder gevolgen.

In minuut 64' bediende Murillo Verschaeren aan de verste paal, maar Verschaeren kon niet op doel besluiten. Vijf minuten later redde Verbruggen wel gepast op een vluchtschot van Sakamoto. Slimani maakte daarna zijn debuut voor Amuzu die een goede wedstrijd speelde. Tien minuten voor tijd probeerde Oostende een laatste strohalm te grijpen. Een vrije trap strandde op de muur en een moment later moest Verbruggen gepast uitkomen waardoor hij Sakamoto het scoren kon beleten. In de 88ste minuut deed Paars-wit de boeken dicht. Ashimeru speelde knap Verschaeren vrij die breed legde. Dreyer miste deze maal niet.

Zo wint Anderlecht opnieuw een belangrijk duel tegen een degradatiekandidaat en kan het misschien toch nog naar boven kijken in het klassement als het regelmatig kan blijven winnen.