Anderlecht krijgt STVV na rust op de knieën

ZONDAG, 12 FEBRUARI 2023, 18:04 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft verdiend met 3-1 gewonnen tegen een stug STVV. Anderlecht had voor rust veel balbezit, maar scoren lukte niet. Na rust schakelde Paars-wit op het uur een versnelling hoger. Raman opende met een beetje geluk de score na een lange bal van Debast. In de slotfase klom Anderlecht naar 3-0 via goals van Slimani en Dreyer. STVV milderde nog met een mooie knal van Bruno. Anderlecht haakt door deze zege de wagon aan bij de middenmoot en zit opnieuw in de running voor de top-8.

Na anderhalve minuut zorgde Amuzu al voor gevaar. Zijn schot verdween naast het doel van Schmidt. STVV was zoals geweten echter niet gekomen om een opendeurdag te houden. Anderlecht kreeg de bal, maar tot een kans komen, zat er niet meteen in. STVV begon na twintig minuten ook bij momenten de egelstelling te verlaten. Vijf minuten later kreeg Verschaeren de eerste grote kans. Refaelov speelde hem slim aan, maar de hoek was te scherp en Schmidt redde met de voet. Even later reageerde Raman snel, maar Schmidt was bij de les. In minuut 37 combineerden Refaelov en Amuzu, maar de poging ging opnieuw naast. Meer beweging vooraan en snelheid van handelen was nodig om de gele muur na rust te doorbreken.

Net na rust liet Sardella zich eerst te makkelijk uitspelen en kon Hashioka voorzetten. Op de corner die volgde, kopte Hara vanuit een goede positie over. Aan de overkant werd een poging van Dreyer geblokt en devieerde Raman een voorzet naast. Schmidt moest ook nog een plaatsbal van Sardella uit de hoek halen.

Op het uur begon Paars-wit sneller te spelen. Een plaatsbal van Verschaeren ging eerst nog net naast. Paars-wit opende dan toch verdiend de score via Raman die met een gelukje gepast en snel kon uithalen na een lange bal van Debast. Met een nipte voorsprong is het altijd uitkijken. Verbruggen deed het publiek even schrikken door een voorzet slecht te raken.

Maar de wedstrijd werd in de slotfase in vijf minuten beslist. In minuut 80 opende de voor Raman ingevallen Slimani zijn rekening door de 2-0 op voorzet van Amuzu hard binnen te koppen. Twee minuten later lag STVV helemaal in de touwen. Slimani bediende knap Verschaeren. Schmidt redde het schot, maar Dreyer kon de rebound alsnog in doel verwerken. In de slotfase gaf Paars-wit STVV een beetje te veel ruimte. Zo kon Bruno, die verrassend genoeg invaller was, milderen tot 3-1 met een knap vluchtschot. In de extra time moest Schmidt nog een vrije trap van Murillo uit doel duiken.

Een verdiende zege voor Paars-wit dat ondanks de late tegentreffer alles defensief onder controle had. Na de Europese trip naar Bulgarije wacht opnieuw een belangrijke wedstrijd in Kortrijk. Als Anderlecht naar boven wil blijven kijken, weet het wat er moet gebeuren.