Gillet: "Tien topduels ideaal voor groeiproces"

MAANDAG, 13 FEBRUARI 2023, 18:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS - 1B Als een fiere en gelukkige coach stapte Guillaume Gillet zaterdag in Deinze op de bus terug naar Anderlecht. Zijn RSCA Futures verzekerden zich met een sterke prestatie van een plaats in de Promotion Play-offs. "Alle spelers kenden hun taak."

Anderlecht moest winnen in Deinze voor een plaats in de top zes en een ticket voor de Promotion Play-offs. Vier minuten voor tijd trapte Nilson Angulo de bevrijdende 2-3 tegen de touwen.

De zesde plaats van de RSCA Futures mag als een erg straffe prestatie gezien worden. Zowel eind augustus (Bouchouari en Colassin) als in januari (Lokesa, Ait El Hadj en Agyei) zag de ploeg bepalende spelers vertrekken. Tussendoor verhuisden N'Diaye, Verbruggen en Sardella naar de A-kern en viel Butera voor lange tijd geblesseerd uit. Ook Léoni en Stassin misten wedstrijden omdat de A-ploeg hen nodig had.

Op veel automatismen kan coach Guillaume Gillet dus niet terugvallen. "Toch had ik geen schrik hierdoor, want alle spelers kenden hun taak", vertelde Gillet na de wedstrijd in Deinze aan Het Nieuwsblad.

Dat de RSCA Futures de Promotion Play-offs spelen en het daarin opnemen tegen sterke teams als RWDM, Beerschot en Beveren vindt hij een enorme opsteker. "De tien topmatchen die nu komen zijn ideaal voor het groeiproces van deze jonge spelers", aldus de coach.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.