Krijgt Vertonghen rust tegen Villareal?

DINSDAG, 7 MAART 2023, 08:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

BLESSURES - WEDSTRIJDEN Het Laatste Nieuws acht de kans vrij groot dat Jan Vertonghen donderdag rust krijgt tegen Villareal. De verdediger blesseerde zich eind vorige week aan de enkel. Hij speelde tegen Gent, maar liep af en toe te trekkebenen. Met het oog op de erg belangrijke match van zondag tegen Cercle, wordt hij donderdag wellicht gespaard. En hij niet alleen.

Na de nederlaag in Gent staat Anderlecht zondag tegen Cercle met de rug tegen de muur. Bij een nederlaag moet Anderlecht al zeven punten goedmaken in de strijd voor Play-Off 2. Erg veel met nog maar vijf wedstrijden te spelen. De wedstrijd zondag is dus van enorm belang.

De statistieken dit seizoen leren echter dat Anderlecht veel punten laat liggen in wedstrijden na een Europees duel. Het Laatste Nieuws vlooide uit dat paars-wit in elf competitiematchen vijftien punten liet liggen. Iets wat het zich zondag niet kan veroorloven.

De krant verwacht daarom dat Vertonghen donderdag rust krijgt om zijn blessure te laten herstellen. Ook winteraankopen Islam Slimani en Anders Dreyer zouden wel eens rust kunnen krijgen, schrijft de krant. Het duo toonde zondag tegen Gent ook tekenen van vermoeidheid.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.