RSC Anderlecht zit opnieuw samen met Union over huurprijs stadion

ZATERDAG, 18 MAART 2023, 08:39 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS - ANDERE RSC Anderlecht had tijdens de loting het thuisvoordeel getrokken, alleen speelt Union ook eerst thuis en aangezien de Europa League hoger wordt aangeschreven door UEFA, krijgt Union voorrang. Paars-wit wordt dus ook zijn eigen stadion gedreven, al tillen de supporters daar niet al te zwaar aan.

Union mag ook het stadion, in deze fase van de competitie, niet meer wijzigen van UEFA.
Zowel paars-wit als Union hadden geen rekening gehouden met een verdere kwalificatie, en moeten dus nu opnieuw rond de tafel gaan zitten omtrent de huurprijs.
"De kans dat dit ging voorvallen was niet groot. Het is jammer voor Anderlecht dat dit nu wel het geval is. Ik heb er dan ook enorm veel respect voor dat Anderlecht ons wil helpen want het is niet evident", aldus Union-CEO Philippe Bormans.

Beide partijen gaan wel weer samenzitten over de huurprijs van het stadion die wat opgetrokken zal worden. Naar verluidt betaalde Union de vorige keer tussen de 125.000 euro en 150.000 euro, die huurprijs zal dus nu hoger liggen.

De Anderlecht-supporters maken er in ieder geval geen probleem van dat ze moeten wijken voor de wedstrijd van Union. De afgelopen campagne tegen Villareal heeft bewezen dat het niet echt "nodig" is om eerst thuis te spelen.anderlecht-online forum