Anderlecht wint eindelijk weer tegen OHL

ZONDAG, 19 MAART 2023, 18:08 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft weer eens kunnen winnen van OHL. Paars-wit domineerde voor rust en kon het overwicht omzetten via een penalty van Slimani. Na rust trok OHL ten aanval en Verbruggen moest verschillende malen redding brengen op kansen voor Tamari die een gesel was na rust. Anderlecht voetbalde moeizaam na rust, maar uiteindelijk maakte Arnstad de 0-2 na een mooie solo. Anderlecht springt naar plaats acht, maar er wacht Paars-wit nog een pittig programma na de interlandbreak. Bovendien liep Verschaeren mogelijk een zware blessure op.

De Leuvenaars waren voor Paars-wit de laatste seizoenen geen aangename tegenstander en dus was Anderlecht gewaarschuwd na de knappe zege in Spanje. Na een slordige pass van Murillo kon De Norre vroeg in de match oprukken, maar hij kraakte zijn schot. Verschaeren trapte in minuut 7 de eerste kans voor Anderlecht op de rug van Ricca. Meteen daarna blesseerde Verschaeren zich aan de knie na een onschuldig duel. Met een pijnlijke grimas moest Verschaeren ondersteund worden bij het verlaten van het veld.

In minuut 14 liep Slimani weg van Ricca. De Uruguayaan liep de Algerijn aan, maar Vergoote gaf geen krimp. Grote kans voor Paars-wit in minuut 20. Amuzu haalde de achterlijn en Murillo kon net niet bij de bal om deze in open doel te duwen. Net voor het half uur werd Dreyer neergemaaid nadat hij had kunnen voorzetten. Een overduidelijke fout en Vergoote wees naar de stip. Slimani trapte de penalty zeer keurig in de hoek. OHL reageerde via een slalom van Tamari, maar zijn schot ging ver naast. In de slotfase kreeg Amuzu nog een kans, maar hij trapte pal op Cojocaru. Een degelijke wedstrijd van Anderlecht dat aan de rust verdiend met 0-1 leidde.

OHL begon met frisse moed aan de tweede helft. Verbruggen hield Anderlecht tweemaal recht. Hij redde op uitstekende wijze twee grote kansen van Tamari die eerst Sardella en daarna Amuzu verraste. Anderlecht antwoordde wel via Amuzu, die net Dryer niet kon bereiken, maar het diende zich te herpakken. Na een onnodig opstootje zagen zowel Diawara als Tamari de gele kaart.

Anderlecht kwam niet meer aan voetballen toe en vooral het middenveld had het moeilijk. Brys bracht met Maertens en Schrijvers extra aanvallende krachten. De aanvalsgolven van Leuven waren wel al even gaan liggen, maar Tamari was nog maar eens gevaarlijk. Zijn harde voorzet passeerde vriend en vijand. Nadat de 0-2 van Murillo door de VAR werd afgekeurd vanwege buitenspel, ontsnapte Ricca aan een kaart (welke?) toen hij op halve hoogte Amuzu torpedeerde. Anderlecht zette alles op de counter. Op een uitbraak kon een schot van de ingevallen Raman net in corner worden geduwd. In minuut 87 kreeg Tamari de zoveelste kans na rust, maar hij probeerde gelukkig een omhaal in plaats van te koppen.

Arnstad leek echter de wedstrijd in een definitieve plooi te gooien. De Noor besloot een solo met een mooie plaatsbal, zijn eerste doelpunt voor Anderlecht. Enkele minuten later had Paars-wit nog op 0-3 moeten komen. Een slordigheid van OHL achterin werd al even slordig afgewerkt door Amuzu. Door de zeven minuten extra tijd moest Anderlecht wel bij de les blijven

Zo wint Anderlecht voor de tweede maal op rij tegen een rechtstreekse concurrent voor de top-8 na een Europese wedstrijd. Het komt door de zege in de top-8, maar er wacht nog een pittig programma. Begin april te beginnen met de altijd lastige verplaatsing naar Eupen, maar dit Anderlecht is duidelijk gegroeid in de competitie.