De Neve: "Het kampioenschap ligt weer open"

MAANDAG, 20 MAART 2023, 10:40 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

DAMES - INTERVIEWS Dramatische start van de play-offs voor RSCA Women, ze verloren met 0-4 tegen Club YLA. Een domme rode kaart voor Esther Buabadi zette de nationale kampioen in een kwaad daglicht. Een meevaller: de koploper OHL verloor ook in Genk.

Dave Mattheus moest de play-offs starten zonder aanvoerster Laura De Neve en Silke Vanwijnsberghe, zodat de coach van RSCA zijn verdediging opnieuw moest opbouwen. Anderlecht begon goed, maar na twintig minuten nam Buabadia wraak en kreeg de nieuwe Red Flame rood. De paars-witten moesten meer dan een uur met tien man verder spelen. 

Een domme rode kaart voor Esther Buabadi. "In zulke fases moet je slim zijn", zei aanvoerder Laura De Neve. De 4-0 dreun werd hard gevoeld in Zaventem, waar coach Dave Mattheus en zijn spelers vrijdag bitter teleurgesteld waren.

"We begonnen goed aan de wedstrijd, maar we pakten een totaal onnodige rode kaart", zei Laura De Neve. "In de rust besloten we ervoor te gaan. We domineerden twintig minuten en toen kregen we die 0-2 tegen, dat was de genadeklap.

Het kampioenschap ligt weer open

Woensdag reist Anderlecht af naar Standard. "We hebben de moed hervonden na de nederlaag van OHL, dat er ook kwetsbaar uitziet. Maar een trip naar Standard is ook geen sinecure. De competitie ligt weer open. Club YLA en Standard mogen ook niet uitgeschakeld worden in de titelrace."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.