Contract met kledingsponsor Joma loopt deze zomer af

WOENSDAG, 29 MAART 2023, 06:50 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS - ANDERE Er was heel wat om te doen drie jaar geleden toen RSC Anderlecht stopte met Adidas als kledingsponsor en voor Joma ging. Ondertussen blijkt dat wel een succes te zijn, vooral omdat Joma de clubkleuren trouw blijft bij de shirts. Het contract met Joma loopt deze zomer.

Vooral de "speciale" derde shirts zijn meestal in een mum van tijd uitverkocht. Alle shirts samen verkocht RSC Anderlecht zo een 22.000 shirts, een succes, geen enkele Belgische club verkoopt er meer.

Joma heeft van in het begin beloofd om de clubkleuren trouw te blijven en dat blijkt meer dan gesmaakt te worden bij de achterban. Bovendien is de kledingsponsor heel toegankelijk via sociale media en laat het niet na om op de grieven van de supporters te antwoorden. 

"Wij maken de shirts in nauw overleg met de club, de eerste en tweede kit zijn altijd in paars en wit", aldus Erwin Palmers, baas van Joma Benelux, "De shirts worden ook samen met de club ontworpen, daardoor alleen zijn ze uniek en zal er geen andere ploeg in de wereld met een gelijkaardige outfit spelen".

Yari Verschaeren populairst op shirts

Veel supporters kiezen voor een eigen bedrukking op de shirts maar de speler die het meest over de toonbank gaat is Yari Verschaeren. De keepertruitjes zijn het minst gegeerd. 

De samenwerking tussen Anderlecht en Joma loopt officieel nog tot deze zomer, een communicatie voor een verdere samenwerking is er nog niet geweest. Maar gezien het succes van de shirts is de kans groot dat die zal verlengd worden.

Bron: HNB (Jürgen Geril)anderlecht-online forum