RSCA Futures winnen oefenduel tegen Rebecq (video)

DONDERDAG, 27 JULI 2023, 15:21 - Garrincha

WEDSTRIJDEN - 1B Dinsdagavond speelde de RSCA Futures een oefenwedstrijd tegen US Rebecq uit de tweede amateurklasse. Een erg jonge Anderlecht-ploeg won met 2-3. Lucas Stassin (foto) vond twee keer de weg naar doel, Antoine Colassin scoorde een keer.

De RSCA Futures bestaan dit seizoen grotendeels uit jongens die vorig seizoen aantrden bij de U18. Zij moeten nu de stap zetten naar volwassenenvoetbal. Rebecq liet hen meteen zien wat dat fysiek inhoudt en scoorde al snel twee keer.

Anderlecht reageerde en scoorde voor de rust nog drie keer. Na de pauze domineerden de Futures en kwamen ze nooit meer in de problemen. De jongens van coach Reedijk bivakkeerden in de zestien van Rebecq, maar ze creëerden te weinig kansen en scoren lukte niet meer.

Desondanks was dit een erg leerrijk oefenduel voor deze jonge garde. Nunzio Enganda is nog maar 15 jaar en invaller Gassimou Sylla viert zijn 15e verjaardag pas over twee weken.

Score: 2-3
Doelpunten: 6' Coulibaly (1-0), 22' Depotbecker (2-0), 28' Stassin (2-1), 38' Colassin (2-2), 43' Stassin (2-3, pen.)

Anderlecht eerste helft: Haentjens, Maamar, Barry, Lapage, Nicaise, Ismaili, Tajaouart, Ishaq, Stassin, A. Engwanda, Diallo (30' Colassin)

Anderlecht tweede helft: Rutgeerts, Camara, Barry (60' Baouf), Lapage (60' Masscho), Moutha Sebtaoui, N. Enqwanda, Ismaili (60' Vergeylen), Kana, Azaouzi, Colassin (71' Sylla), Bundu

Bron: © Eigen redactie