RSCA Futures onderuit in oefenduel tegen Go Ahead Eagles

ZONDAG, 6 AUGUSTUS 2023, 08:03 - Garrincha

WEDSTRIJDEN - 1B De RSCA Futures speelden zaterdag een oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles, vorig seizoen de nummer elf in de Nederlandse hoogste klasse. Anderlecht verloor met 3-1. Amando Lapage (foto) scoorde voor de Futures.

Go Ahead had de dag ervoor al een oefenduel gespeeld tegen de Griekse eersteklasser Kifisia. Toen stelde het zijn basiselftal op, tegen de RSCA Futures kwamen spelers in actie die vrijdag niet of amper speelden.

Na vijf minuten kwam Anderlecht op achterstand, maar kort na de rust volgde de gelijkmaker. Na een vrije trap kwam de bal voor de voeten van Amando Lapage en de verdediger trapte de 1-1 tegen de netten. In de laatste twintig minuten scoorde Sylla Sow nog twee keer voor de thuisploeg.

De RSCA Futures speelden met wat wel eens de typeploeg voor het seizoensbegin kan zijn. Op het middenveld speelde Marco Kana negentig minuten mee. Vooraan deed Nilson Angulo hetzelfde.