Anderlecht ziet jeugdspelers naar Benfica en Juventus verhuizen

DINSDAG, 8 AUGUSTUS 2023, 10:11 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - TRANSFERS Met Kenny Liema (foto) en Michée Ndembi zit Anderlecht twee 16-jarige jeugdspelers een erg opvallende transfer maken. Liema verhuist zo goed al zeker naar Juventus, terwijl Ndembi de overstap maakt naar Benfica.

Onze Neerpede-watcher DavidBxl vindt beide transfers erg opmerkelijk. Volgens hem stak geen van de twee er bovenuit bij de U16-ploeg van vorig seizoen.

"De situatie van Liema is gelijkaardig aan die van Aaron Murenzi, die naar Genk verhuisde", vertelt David. "Anderlecht had hen nog geen profcontract aangeboden, wellicht omdat het hun evolutie nog wat wilde afwachten. Beide spelers besloten daarom op zoek te gaan naar een club waar ze dat wel konden tekenen."

Liema, die sinds 2016 voor Anderlecht speelde, is een verdedigende middenvelder die volgens David beschikt over een goede vista en een goed jaar kende bij de U16. "Maar het is niet zo dat hij een van de voortrekkers was bij het goede seizoen dat deze ploeg kende."

De overgang van Ndembi naar Benfica verrast David nog meer. "Hij viel niet echt op in de generatie van 2007. Dat hij naar Benfica gaat, verrast iedereen. Aangezien hij vaak geblesseerd was en gezien zijn prestaties, is het echt opmerkelijk dat hij deze prestigieuze club wist te overtuigen", aldus David.

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.