15-jarige El Afdaoui trekt naar AA Gent

DINSDAG, 8 AUGUSTUS 2023, 10:24 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - TRANSFERS Na Heylen, Ndembe en Liema ziet Anderlecht nog een vierde jeugdspeler vertrekken. Mohammed El Afdaoui, een 15-jarige linksvoetige verdediger, trekt naar AA Gent. Volgens onze Neerpede-watcher DavidBxl is zijn vertrek een groter verlies dan dat van die drie anderen.

El Adfaoui ruilde in 2016 op 8-jarige leeftijd Vorst voor Anderlecht. Hij ontwikkelde er zich tot een veelbelovende speler. Onze Neerpede-watcher DavidBxl zag komend seizoen een belangrijke vol voor hem weggelegd bij de U18.

"El Adfaoui is een linksvoetige centrale verdediger, die vorig seizoen bij de U16 als middenvelder werd uitgespeeld. Hij is rustig aan de bal en sterk in de duels. Hij wordt al lange tijd gezien als een grote belofte van het Belgische voetbal", aldus David.

Dat El Adfaoui nu voor Gent kiest, verbaast hem enigszins. "Het voorbije seizoen won Anderlecht twee keer van Gent. Opgeteld werd het 7-1. Je kan dus niet zeggen dat hij een stap vooruit zet", zegt David. "Ook al is deze transfer nog niet officieel, wellicht is het financiële aspect hier doorslaggevend geweest. Gent zal zeker meer geboden hebben dan Anderlecht."

Volgens David is het vertrek van El Adfaoui een groot verlies voor Anderlecht. "Veel meer dan bij Liema, Ndembe en Heylen het geval is."

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.