"Amuzu voelde zich in lange tijd nooit beter dan nu"

VRIJDAG, 3 NOVEMBER 2023, 17:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

BLESSURES - INTERVIEWS Na weken gesukkeld te hebben met allerlei kleine kwaaltjes, is Francis Amuzu weer helemaal klaar voor de strijd. Dat vertelde coach Brian Riemer op zijn persbabbel vanmiddag. "Francis heeft de hele week meegetraind. Hij is volledig klaar voor de wedstrijd van zondag", aldus de coach.

"Er gaan veel verhalen over Francis", zo begon Riemer. "Feit is dat hij de laatste, laten we zeggen, zes weken hij verschillende kleine probleempjes had. Niets echt ernstigs, maar dat is de reden waarom hij in verschillende wedstrijden niet kon starten. Hij trainde ook niet altijd mee. Ik probeerde hem wat te sparen zodat het kon herstellen."

"Nu heeft hij de hele week getraind. Hij voelde zich in lange tijd nooit beter dan nu. Dat is goed nieuws. Hij is volledig klaar voor de wedstrijd van zondag."

Met zijn snelheid kan Amuzu tegen Cercle een groot wapen zijn. "Klopt", antwoordde Riemer, die verwacht dat de Cerle-defensie ruimte in de rug zal laten. "Daarom dat we nu ons hoofd breken over het feit of we ons team na enkele goede prestaties moeten veranderen of niet. Francis kan een tegenstander pijn doen, zeker als die hoog staat en er veel ruimte is om in te lopen."

"Feit is dat Francis geen 90 minuten-speler is. Het zal dus afhangen wat ik wil: hem zien als een finisher of als een starter. Dat is iets waar ik vannacht over zal nadenken. 

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.