Beslissing over herspelen waarschijnlijk pas begin 2024

DINSDAG, 26 DECEMBER 2023, 16:42 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - ANDERE De beslissing over het al dan niet herspelen van Anderlecht-Genk valt waarschijnlijk niet meer dit jaar. Volgens Het Laatste Nieuws zou dit zelfs pas in de tweede week van januari gaan gebeuren. De te nemen beslissing is dan ook complex.

Het eerste oordeel dat geveld moet worden, is of het al dan niet over dwaling gaat. De communicatie tussen ref en VAR zijn cruciaal. Maar zoals Het Nieuwsblad kwam op te merken, zou het toch opvallend zijn dat een scheidsrechter de regels niet zou kennen.

Indien het toch dwaling betreft, moet er ook geoordeeld worden of dit wedstrijd beïnvloedend was. Ook dat is niet zo voor de hand liggend. Het betrof namelijk geen onterecht afgekeurde goal (maar enkel een kans op een goal), er restte nog quasi 3/4e match te spelen én Genk kwam daarna alsnog op voorsprong. Allemaal punten die gevoelig anders zijn dan de precedenten die eerder in de media aangehaald werden.

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.