Anderlecht op automatische piloot voorbij Cercle

WOENSDAG, 27 DECEMBER 2023, 22:57 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft met 2-0 tegen Cercle Brugge gewonnen. Paars-wit toonde zich vooral efficiënt, want het speelde niet goed. De thuisploeg zag wel tijdens de wedstrijd een aantal spelers geblesseerd uitvallen. Cercle, zonder topschutter Denkey, speelde sterk voor de rust, maar Dreyer frommelde de 1-0 in doel. Meteen na rust trapte de ingevallen Vazquez Anderlecht mooi op 2-0 en was bij Cercle het vet van de soep. Zo haalde Anderlecht dit seizoen 42 punten uit 20 wedstrijden. Vorig seizoen haalde het 22 punten uit 19 wedstrijden.

Cercle ging er meteen vol tegenaan en Schmeichel redde een schot met de knie. Aan de overkant werd een doelpunt van Delaney afgekeurd na een contact van Augustinsson met Warleson in de kleine rechthoek. Anderlecht scoorde toch nog snel. Cercle liet veel ruimte en Dreyer kreeg met wat geluk de bal in doel. Meteen daarna volgde een pauze van maar liefst acht minuten. Dit kwam door een lange VAR-check (Dreyer stond nipt geen offside) en een vervanging van een lijnrechter.

Anderlecht moest na de herneming de bal opnieuw aan Cercle laten en het leed zelf te veel balverlies om voor nieuw gevaar te zorgen. De grootste mogelijkheid voor Cercle, een afgeweken schot van Gboho, werd door Schmeichel knap in corner verwerkt na 20 minuten.

Acht minuten voor de rust moest Paars-wit noodgedwongen twee wissels doorvoeren. Sardella (hamstrings) en Dolberg moesten de strijd staken. Patris en Hazard waren de vervangers. Net voor de rust was Anderlecht er eindelijk nog eens. Dreyer kreeg een uitstekende kans, maar hij wachtte te lang om met zijn linkervoet te kunnen trappen.

Derde wissel bij de start van de tweede helft voor Anderlecht. Vazquez viel in voor (een geblesseerde?) Rits. Anderlecht toonde wel meer initiatief. Vazquez werd gelanceerd door Verschaeren en de Argentijn trapte koelbloedig de 2-0 tegen de touwen. Na het uur moest Anderlecht een vierde wissel doorvoeren. Delaney voelde ook iets in zijn hamstrings en werd vervangen door Arnstad. Augustinsson trok naar het centrum, Arnstad depanneerde op rechts.

Vazquez, goed ingevallen, toonde zich nogmaals door vanuit een scherpe hoek op de lat te knallen. Anderlecht drong niet meer aan en Cercle had hun beste pijlen verschoten voor rust. In minuut 70 zorgde Cercle toch nog eens voor gevaar. Schmeichel moest ingrijpen met de voet en daarna ook nog eens in minuut 87 op een schot van Gboho. De wedstrijd was echter al een tijdje doodgebloed en zo trok Anderlecht met drie punten de winterstop in. Hopelijk vallen de blessures van de uitgevallen spelers mee.