Zwak Anderlecht strandt op 1-1

ZONDAG, 21 JANUARI 2024, 20:42 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Een bleek Anderlecht is niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel in OHL. Paars-wit speelde nauwelijks een kans bij elkaar en slikte al snel een vermijdbaar doelpunt na een slechte intrap van Schmeichel. Na het uur begon Anderlecht een beetje meer te drukken, maar dat resulteerde in amper één kans voor Dolberg. Uiteindelijk was het Patris die vanuit het niets Anderlecht een punt schonk. De ex-speler van OHL trapte vanop grote afstand in doel. Indien Anderlecht zijn voet wil zetten tegen Union in de dubbele confrontatie, zal het wel uit een ander vat moeten tappen.

Anderlecht nam het initiatief, maar OHL bleek niet van plan om enkel af te wachten. Na tien minuten probeerde Schmeichel om snel Dryer te bereiken, maar zijn intrap was zeer pover. Na een Leuvense onderschepping mocht Maziz veel te eenvoudig de bal in de verste hoek plaatsen. Een paar minuten later kreeg Dolberg een beuk van Banzuzi in de rug in het strafschopgebied, maar de VAR gaf geen krimp. Leuven kon uitbreken wanneer mogelijk. Na twintig minuten kreeg Maziz een grote kans, maar hij lepelde de bal over doel. Anderlecht vond amper oplossingen. Dreyer trapte wel hard tegen de lat, maar Dolberg stond in die fase buitenspel. Op het half uur werd Hazard vrijgespeeld, maar er stond niemand voor doel.

Niet rust trapte Leoni te centraal op doel in minuut 49. Van Driessche wees naar de stip toen Dolberg werd neergetrokken, maar de beslissing werd overruled door de VAR vanwege buitenspel. Net na het uur kreeg Dolberg eindelijk een goede kans op aangeven van Patris, maar de Deen reageerde te laconiek zodat Pletinckx zijn poging kon blokken. In minuut 70 klom Paars-wit vrijwel uit het niets op gelijke hoogte. Louis Patris, bezig aan een moeilijke wedstrijd, schilderde bijzonder knap vanop grote afstand de bal over Leysen in doel. Patris gaf achteraf toe dat hij de bal 'verkeerd' raakte en dat hij een voorzet wilde trappen. OHL toonde zich voor het eerst gevaarlijk na rust via een plaatsbal van Thorsteinsson. 

Riemer gooide in de slotfase Vazquez en Angulo in de strijd, maar ook zij konden het tij niet keren. Patris had nog geluk dat Van Driessche hem geen tweede geel gaf. Leysen reageerde in de laatste minuten nog zeer goed op een doorbraak van Dreyer. Zo bleef Anderlecht steken op een gelijkspel en veel meer verdiende het vandaag ook niet. Een wedstrijd om snel te vergeten, hopelijk denkt Brian Riemer er anders over, want veel puntenverlies kan Paars-wit niet niet meer veroorloven als het echt een rol van betekenis wil spelen dit seizoen.

Score: 1-1
Goal(s): 1-0 Maziz (10'), 1-1 Patris 70'

OHL:Leysen, Sagrado, Pletinckx, Schingtienne, Ricca, Miguel, Schrijvers, Maziz (Maertens 66'), Banzuzi, Thorsteinsson (Brunes 82'), Nsingi (N'Dri 66')
Anderlecht:Schmeichel, Patris, Debast, Vertonghen, Augustinsson; Rits (Stroeykens 80'), Leoni, Verschaeren, Dreyer, Dolberg (Vazquez 85'), Hazard (Angulo 85')

Geel: Patris 43', Debast 69', Miguel 80', Ricca 90'+2, Garcia 90'+2
Rood:

Scheidsrechter: Bram Van Driessche
Stadion: King Power at Den Dreef Stadion

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.