Buren van RWDM geven niet thuis in derby

ZATERDAG, 9 MAART 2024, 22:53 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft makkelijk de maat genomen van RWDM. Paars-wit won de derby met 0-3, een stand die al na een half uur op het bord stond. RWDM leek machteloos nadat Paars-wit meteen de match in handen nam. Anderlecht kwam via Vertonghen snel op voorsprong na een ingestudeerde corner. Deze maal maakte het niet dezelfde fout als tegen Eupen. Dreyer strafte slordig spel bij RWDM af en Dolberg maakte de 0-3 vanop de stip na een fout op Vertonghen. Daarna was de wedstrijd al gespeeld, ook al kwam Anderlecht nog een aantal maal dichtbij de 0-4 na rust.

Anderlecht nam meteen de wedstrijd in handen. Na tien minuten was er al een vroege voorsprong. Anderlecht kreeg alle ruimte om een ingestudeerde corner uit te voeren en Vertonghen verwerkte de bal in doel. Een minuut later had het eigenlijk 0-2 moeten staan, maar Dolberg wachtte iets te lang toen hij naar doel trok.

RWDM kreeg ook na een corner een eerste mogelijkheid, maar het schot vloog over. Nog voor minuut twintig verdubbelde Paars-wit de score. Een interventie bij RWDM werd pover uitgevoerd en werd onderschept door Dreyer die zonder aarzelen met een knal in doel besloot. RWDM leek er soms bij te staan voor spek en bonen en dan speelde Anderlecht bij momenten nog slordig. In minuut 28 wees Laforge naar de stip nadat Vertonghen op een domme manier onderuit werd getrapt. De Anderlecht-kapitein deed teken naar Laforge dat er eigenlijk niets aan de hand was, maar Dolberg had geen genade vanop de stip.

Net voor rust kreeg RWDM een grote kans op de 1-3 omdat Anderlecht even niet meer bij de les was, maar de bal vloog een meter naast.

Na rust was het voor Paars-wit vooral van tel om de situatie niet te licht op te vatten. Na een minuut na rust was er een goede aanval, maar Dolberg werd niet bereikt. In minuut 55 kwam Schmeichel gepast uit om de 1-3 te voorkomen. Daarna zette Verschaeren zich door, maar hij wilde te mooi afwerken. Anderlecht kreeg nog steeds veel ruimte. Defourny hield Augustinsson met een knappe reflex van de 0-4 op het uur.

Vazquez en Delaney vielen iets na het uur in, maar de wedstrijd was toen al een tijdje geen echte wedtrijd meer. RWDM probeerde de eer te redden en Anderlecht ging op zoek naar meer. Op een vrije trap kreeg Sardella nog een goede kans en ook Delaney had vijf minuten later kunnen scoren. De wedstrijd doofde uit en Anderlecht pakte de volle buit mee naar huis door anderhalve wedstrijd in de zetel uit te spelen.

Mogelijk zal Riemer tegen Kortrijk wel een aantal spelers sparen, want van de vier spelers die met vier gele kaarten staan geboekt, kreeg er geen enkele zijn vijfde gele.