Afwezig Anderlecht onmachtig tegen gretig Club

ZONDAG, 7 APRIL 2024, 20:42 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft geen goede beurt gemaakt in Brugge met een 3-1 nederlaag. Paars-wit liep de hele tijd achter de feiten aan na een snelle 1-0 van Mechele. Een slordig en loom Paars-wit kwam niet tot voetballen en kreeg nauwelijks een mogelijkheid. Thiago miste enkele grote kansen, maar op het uur verdubbelde Oneydika de score. De middenvelder maakte er later ook nog 3-0 van. In de slotfase milderde Dryer nog. Volgend weekend krijgt Anderlecht een nieuwe kans om de leiding te nemen, maar mits puntenverlies kan de tegenstand ook opnieuw naderen.

Anderlecht kon moeilijk slechter beginnen. Op een corner kopte Mechele al na twee minuten in doel, al liet zijn bewaker Dolberg zich wel verrassen. Het was trouwens het eerste doelpunt dat Anderlecht dit seizoen op een stilstaande fase incasseert. Brugge startte gretig en Anderlecht (met Leoni als verdedigende middenvelder) kwam overal te laat. In minuut 9 moest Schmeichel gepast redden op een schot van Skoras. Na 23 minuten trapte Hazard een eerste bal tussen de palen voor Anderlecht. 

Club bleef gevaarlijk en was beter dan Anderlecht. Na 25 minuten greep Debast goed in bij een kans voor Meijer. Hazard pakte ondertussen ook al zijn tweede geel in de Champions play-offs. Net nadat hij hard op doel had getrapt, ging Debast in de fout waardoor Thiago plots een grote kans kreeg op de 2-0, maar de Braziliaan treuzelde. De ingevallen Jutgla brak goed uit, maar kon net geen teamgenoot bereiken. In de 44ste minuut kon Dreyer niet profiteren van een slechte pass van Jutgla, maar de Deen had Hazard niet opgemerkt. Op slag van rust kopte Jutgla nog centraal op doel.

Net zoals in de reguliere competitie trok Anderlecht met een 1-0 achterstand naar de kleedkamer, maar toen was Paars-wit wel de betere ploeg.

Anderlecht begon de tweede helft met nog meer slordig spel en kwam maar niet tot een kans. Club kreeg wel een grote kans net voor het uur. Thiago liep goed weg, maar plaatste net naast. Niet veel later nam Club een optie op de zege. Net na het uur kreeg Onyedika centraal voldoende tijd om te trappen en hij deed dat uitstekend. De bal belandde laag in de verste hoek.

Riemer bracht Amuzu en Ashimeru in voor Delaney en Stroeykens. In minuut 70 was er eindelijk eens een combinatie van Anderlecht. Dolberg probeerde het met een omhaal die een meter over doel vloog. Amuzu kreeg in minuut 73 de grootste kans voor Anderlecht na een steekbal van Dolberg, maar Jackers kwam goed uit.

Brugge dreigde via Jutgla en de ingevallen Zinckernagel, maar het was Onyedika die de 3-0 maakte. Ook nu kreeg de middenvelder veel ruimte en plaatste hij de bal keurig naast Schmeichel in doel. Meteen na de 3-0 kopte Dryer centraal nog de 3-1 in doel nadat ook hij veel ruimte kreeg. Jackers behoedde zijn team voor een prangende slotfase toen hij een poging van Vazquez nog uit doel wist te houden. Schmeichel redde aan de overkant in de laatste minuut de 4-1 van Jutgla en Dreyer trapte in de vlucht nog net naast. 

Een verdiende nederlaag voor Anderlecht dat helemaal niet bij de les was. Zat het met de nederlaag van Union in het hoofd? Of dacht het dat het na de winst in de competitie makkelijk opnieuw zou komen winnen in Brugge? Waarom moest Delaney plots spelen terwijl hij na zijn blessure nog geen denderende indruk naliet?

Verliezen in de Champions play-offs kan uiteraard gebeuren, maar Anderlecht zal zijn niveau dringend moeten opkrikken wil het kampioen worden. De wedstrijd tegen Union wordt belangrijk, want indien er punten worden verloren, kunnen Genk of Brugge hun achterstand opnieuw verkleinen.Score: 3-1
Goal(s): 1-0 Mechele 3', 2-0 Onyedika 62', 3-0 Oneydika 3-0 89', 3-1 Dryer 90'+1

Club Brugge:Jackers, Sabbe, Ordoñez, Mechele, Meijer (De Cuyper 78'), Onyedika, Nielsen (Jutgla 25') , Vetlesen, Skoras (Balanta 78'), Nusa (Zinckernagel 88'), Thiago
Anderlecht:Schmeichel, Sardella, Debast, Vertonghen, Augustinsson, Delaney (Amuzu 64'), Leoni, Stroeykens (Ashimeru 64'), Dreyer, Hazard (Angulo 76'), Dolberg (Vazquez 76')

Geel: Hazard 28', Riemer 30', Delaney 45'+1, Ashimeru 65', Sardella 83', Onyedika 89', Augustinsson 90'+4
Rood:

Scheidsrechter: Jonathan Lardot
Stadion: Jan Breydel-stadion

Bron: © Eigen redactieNieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.