Match Futures verplaatst; U19 dichtbij bekerfinale en U14 naar UK

DONDERDAG, 11 APRIL 2024, 17:12 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - 1B De wedstrijd tussen de U23 van Anderlecht en Club NXT voor de 30e speeldag van de Challenger Pro League zal niet plaatsvinden op vrijdag 19 april, maar is verplaatst naar zaterdag 20 april. De aftrap zal plaatsvinden om 15.00 uur in het Koning Boudewijnstadion. Zowel RSCA Futures als Club NXT zijn verzekerd van handhaving in de Challenger Pro League. Normaal gesproken beginnen alle wedstrijden op de laatste speeldag van de reguliere fase op hetzelfde moment (vrijdag 19 april om 20.00 uur), tenzij de sportieve situatie een wijziging rechtvaardigt.

U19
De U19 van RSC Anderlecht hebben gisteravond een grote stap gezet naar de bekerfinale door met 1-2 te winnen van Westerlo. Het team onder leiding van David Hubert en René Peeters moet komende woensdag in Neerpede hun favorietenstatus bevestigen. Amadou Diallo opende de score voor paars-wit in de eerste helft (ruststand 1-1), en de jonge Terry Van De Ven bezorgde RSCA een waardevolle overwinning na de pauze. Volgende week afspraak om de plaats in de finale van de Belgische U19-beker veilig te stellen.

Opstelling: Rutgeerts, Vroninckx (71' Sarfo), Barry, Nicaise (88' Milisic), Ismaili, De Corte (71' El Afaki), Vergeylen, Conte, Montegnies, Diallo (62' Onia Seke), Sylla (62' Van De Ven)

U14
De U14 van Anderlecht spelen dit weekend geen clasico, aangezien ze deelnemen aan het internationale Premier League-toernooi in St Georges' Park. Het team van trainer Benoit Haegeman zit in groep C met Norwich, Aston Villa en Arsenal.

Programma voor de groepsfase:
12/04 om 14:00 uur: Anderlecht - Aston Villa
13/04 om 11:00 uur: Anderlecht - Arsenal
13/04 om 15:30 uur: Anderlecht - Norwich City

Sporting Club Portugal en Borussia Dortmund zijn de andere twee buitenlandse teams die zijn uitgenodigd voor dit prestigieuze toernooi.Bron: © Eigen redactieNieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.