"Moeilijke verplaatsing, maar het kan"

DINSDAG, 16 APRIL 2024, 11:02 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

DAMES - INTERVIEWS Vanavond kunnen de RSCA Women zich naar de top van het klassement voetballen mits winst op Sclessin. Na een goede start in de play-offs, is eenzevende opeenvolgende nationale titel het uiteindelijke doel.

Coach Dave Mattheus verklaart: "We gaan met veel vertrouwen naar Luik. We zijn de play-offs begonnen met drie opeenvolgende overwinningen en drie wedstrijden zonder tegendoelpunt. We zitten in een goede flow, maar de uitwedstrijd tegen Standard is natuurlijk één van de moeilijkste van het seizoen. Dat bleek ook in de competitie, toen we verloren. Ik wil echter wel benadrukken dat we toen ook niet geholpen werden door de omstandigheden, met twijfelachtige arbitrale beslissingen."

De RSCA Women rekenen op beslissende speelsters in dit soort topwedstrijden. Sakina Diki Ouzraoui brengt altijd creativiteit bij haar invalbeurten, Marie Minnaert schitterde tegen OHL met twee beslissende passes, terwijl Lore Jacobs de kaap van 15 doelpunten heeft overschreden.

"Sakina heeft een individuele actie die waarde toevoegt aan het team. Marie is nog ver verwijderd van haar hoogtepunt na een lange revalidatie, maar elke coach zou haar liever in zijn team hebben dan in het rivaliserende team. Laura De Neve zorgt niet alleen voor stabiliteit in de verdediging, maar speelt ook een belangrijke rol als aanvoerder en leider. Onze brede kern is een troef, aangezien we vrijdag nog een wedstrijd hebben tegen Gent."

De aftrap wordt om 20u gegeven. Anderlecht-fans zullen er niet zijn. Het is namelijk verboden om af te zakken naar Standard.

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.