U19 van RSCA gekwalificeerd voor finale van de beker

DONDERDAG, 18 APRIL 2024, 07:44 - demoniaccrow

WEDSTRIJDEN - JEUGD Het tweede duel in de halve finale van de Belgische beker was geen gemakkelijke wedstrijd voor het team van David Hubert. De wedstrijd eindigde in een 1-2 nederlaag, waardoor een strafschoppenserie nodig was om de finalist te bepalen. Ondanks een 1-2 nederlaag in de eerste wedstrijd, slaagde Westerlo erin om vanavond terug te vechten bij de RSCA Belfius Academy. Goto scoorde voor Anderlecht, maar de bezoekers kwamen terug in de wedstrijd met een strafschop voor de rust.

Westerlo nam zelfs de leiding in de tweede helft en ondanks een laatste opleving van RSCA aan het einde van de wedstrijd, eindigde de wedstrijd op 1-2. Na een gelijkspel van 3-3 over beide wedstrijden, werd er een strafschoppenserie gehouden. De Corte, Nicaise, Ismaili, Onia Seke en Conte scoorden allemaal perfect, terwijl de tegenstander miste bij de vierde penalty.

Anderlecht heeft zich zo gekwalificeerd voor de finale en zal Club Brugge moeten verslaan om de trofee mee naar huis nemen.

Eindstand : 1-2 (strafschoppen 5-3)
Doelpunt : Geisuke Goto
Opstelling : Rutgeerts, Maamar, Barry, Ismaili, Montegnies (65' Milisic), Nicaise, De Corte, Vergeylen, Conte, Diallo (80' El Afaki), Goto (65' Onia-Seke)

Bron: © Eigen redactie