Riemer razend op Lardot om dubieuze strafschop

ZONDAG, 21 APRIL 2024, 00:34 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Anderlecht leed zaterdagavond een 2-1 nederlaag tegen KRC Genk, dat daarbij wat hulp nodig had van scheidsrechter Lardot. Genk kreeg een strafschop nadat Fadera van dichtbij op de arm van Sardella trapte, die zijn armen nochtans dicht bij zijn lichaam hield. Lardot wees onmiddellijk naar de stip en Andi Zeqiri benutte de strafschop. Coach Brian Riemer was furieus.

"Het was nooit een strafschop", stak hij van wal. "De bal werd met hoge snelheid en van dichtbij recht op zijn bovenarm getrapt die tegen zijn lichaam was. Wat meer kan Sardella in zulke situatie doen? Waanzinnig! Hoe die man zich ook elke keer weer in het middelpunt van de belangstelling weet te zetten..."

Het is in ieder geval niet de eerste keer dat Anderlecht te klagen heeft over scheidsrechter Lardot, die vijf wedstrijden van paars-wit leidde waarin drie maal werd verloren (Standard, Brugge en Genk), één maal werd gelijk gespeeld (Standard, thuis) en één maal werd gewonnen (Westerlo). De meest in het oog springende partij onder Lardots leiding was Standard-Anderlecht (3-2) toen de 0-3 om dubieuze redenen werd afgekeurd en een penaltyfout op Dolberg werd genegeerd. Ook in de 3-1 nederlaag op Brugge van twee weken geleden was er achteraf wat discussie over positiebuitenspel bij de 1-0 van de thuisploeg. En ook nu tegen Genk ging de bal dus op de stip voor discutabel hands. Lardots track record van dubieuze beslissingen kaderen Brian Riemers uitspraken.

Riemer besloot wel door te stellen dat Anderlecht vandaag gewoon niet goed genoeg was en er grotere oorzaken zijn voor dit verlies dan de dubieuze penalty. Onder andere een gebrek aan intensiteit en het niet benutten van de ruimte in de rug van de Genkse verdediging werden door de coach genoemd als pijnpunten.

Bron: Voetbalkrant



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.