Nieuws met tag "Andere"


 28-02-2021 

Mauves Army wacht spelers op in Neerpede

Mauves Army wacht spelers op in Neerpede

De overwinning op Sclessin is een overwinning op zoveel meer dan de drie punten. Supportersgroep Mauves Army 03 wil de spelersbus dan ook een warm onthaal geven op Neerpede op en roept iedereen op om af te spreken rond 17.30 uur op Neerpede. Lees verder »
 27-02-2021 


 26-02-2021 

Lambrechts fluit op Sclessin

Lambrechts fluit op Sclessin

Erik Lambrechts verplaatst zich zondag naar Luik om het duel tussen Standard en RSC Anderlecht in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Jo De Weirdt en Philippe Vandecauter. Lothar D'hondt is vierde official.  Lees verder »


Anderlechts oudste abonnee overleden

Anderlechts oudste abonnee overleden

Anderlechts oudste abonnee is overleden. Remi Van den Bossche (97 jaar) overleed reeds eind vorig jaar, maar de club maakte het nieuws pas deze week bekend. Brusselaar Remi was al abonnee sinds 1947 en beleefde dus de opgang van de club in de jaren 60, maar ook de Europese titels in de jaren 70 en 80. We wensen ons medeleven te betuigen met de familie en vrienden van Remi. Lees verder »
 25-02-2021 

Verschaeren wellicht pas tegen KV Mechelen

Verschaeren wellicht pas tegen KV Mechelen

Het gaat de goede kant uit met Yari Verschaeren. Gisteren trainde hij opnieuw op het veld waardoor een comeback alsmaar dichter komt. De wedstrijd van zondag tegen Standard komt te vroeg. Wellicht geraakt hij fit voor de volgende competitiewedstrijd tegen KV Mechelen.  Lees verder » 24-02-2021 


Verschaeren traint opnieuw op het veld

Verschaeren traint opnieuw op het veld

Een beetje goed nieuws vanuit Neerpede, Yari Verschaeren traint opnieuw op het veld na zijn enkelblessure. Een terugkeer is echter nog niet voor meteen. Het is nu afwachten hoe de enkel reageert op de veldtrainingen.  Lees verder »


Fan Board verloopt constructief

Fan Board verloopt constructief

Jon Donvil stond gisteren voor zijn eerste Fan Board. Die verliep al bij al rustig. Er waren vragen van de supporters die de leden van de Fan Board voorlegden aan Donvil. Die legde nogmaals uit waar RSC Anderlecht naartoe wil.  Lees verder » 23-02-2021 


Fanboard komt vanavond bijeen

Fanboard komt vanavond bijeen

Je zou het bijna vergeten, maar de Fan Board is nog steeds actief binnen RSC Anderlecht. Vanavond staat er zelfs een vergadering gepland. Het is nu al zeker dat het geen gewone vergadering zal zijn door de slechte resultaten, meteen ook de vuurdoop voor nieuwe CEO Jos Donvil.  Lees verder » 22-02-2021 

Vlaamse fans niet opgezet met open brief

Vlaamse fans niet opgezet met open brief

De Nederlandstalige vleugel van de Anderlecht-supporters gaan niet akkoord met de open brief die hun Franstalige broeders gisteren de wereld in stuurden. "Die brief is opgesteld zonder enig overleg”, zegt Nico De Raedt namens de Vlaamse vleugel.  Lees verder »

 21-02-2021 

Franstalige supportersvleugel: "De maat is vol"

Franstalige supportersvleugel:

Een tweede absolute wanprestatie op rij tegen een staartploeg heeft de Association Francophone des Supporters Anderlechtois (AFSA), de Franstalige vleugel van Anderlecht-supporters, tot actie aangezet. In een open brief spreken ze klare en harde taal. "Ons geduld heeft grenzen die spoedig bereikt zullen worden." Lees verder » 20-02-2021 

Neerpede, het secretariaat van Mogi Bayat

Neerpede, het secretariaat van Mogi Bayat

Operatie Propere Handen barste in oktober van 2018 los. Eén van de spilfiguren is Mogi Bayat, ondertussen al weer actief als makelaar. Een nieuw onderzoek gevoerd door de EIC, European Investigate Collaborations, maakt duidelijk hoe hard Bayat de plak zwaaide op Anderlecht.  Lees verder »
 19-02-2021 

Geen extra assistent

Geen extra assistent

RSC Anderlecht bevestigt dat het geen extra assistent aanneemt om het vertrek van Nicolas Frutos op te vangen. Die vraag kwam er naar aanleiding van de ingediende kandidatuur van Glen De Boeck. Hij zag zichzelf als de ideale assistent van Vincent Kompany.  Lees verder »


 18-02-2021 

Red Flames zonder Laura De Neve

Red Flames zonder Laura De Neve

Vanavond spelen de Red Flames een oefenwedstrijd tegen de Oranjeleeuwinnen. RSC Anderlecht-speelster Laura De Neve heeft op het laatste moment verstek moeten geven voor de wedstrijd door een voetblessure. Lees verder »


 17-02-2021 

Testwedstrijden met publiek

Testwedstrijden met publiek

De besmettingscijfers gaan in dalende lijn en de vaccinaties in stijgende lijn. Bij de Pro League beginnen ze dus stilaan terug te denken aan wedstrijden met publiek. Daarvoor willen ze eerst enkele testwedstrijden mét publiek organiseren.  Lees verder »


"Lukas, blijf nog een jaartje"

Supportersgroep Mauves Army 03 zit niet stil, na hun tifo voor Peter Verbeke en Nicolas Frutos was het nu de beurt aan Lukas Nmecha. Ze vragen hem om nog een jaartje langer bij RSC Anderlecht te blijven omdat hij nog niet de kans heeft gehad om een wedstrijd met de steun van MA mee te maken.  Lees verder »


 16-02-2021 

"Dit soort gedrag brengt imago van de club schade toe"

In een bericht op de officiële clubwebsite veroordeelt Anderlecht het wangedrag van een groepje supporters tijdens de bekerwedstrijd tegen Union. "Rookbommen en andere pyrotechnische producten geen plaats hebben in een voetbalstadion. Passie moet op een andere, veilige manier geuit worden." Lees verder »


Cup: Kwartfinale op woensdag 3 maart

Cup: Kwartfinale op woensdag 3 maart

De Pro League maakte de uiteindelijke data bekend voor de kwartfinales van de Beker van België. RSC Anderlecht ontvangt Cercle Brugge op woensdag 3 maart. De winaar van dit duel is meteen geplaatst voor de halve finale.  Lees verder »


 15-02-2021 

RSC Anderlecht oefent vandaag tegen OHL

RSC Anderlecht oefent vandaag tegen OHL

RSC Anderlecht speelt vandaag een oefenwedstrijd tegen Oud-Heverlee Leuven. Het wil zo de spelers die niet of weining gespeeld hebben, matchritme laten opdoen. De wedstrijd was oorspronkelijk voorzien om 12 uur maar is verplaatst naar 14 uur.  Lees verder »


Wie we daar hebben

Wie we daar hebben

Afgelopen weekend vertoonde Anthony Vanden Borre zich opnieuw op Neerpede, hij kwam er zich aanmelden voor de training van de U21. Die hadden vorige week de training hernomen na een corona-besmetting bij de U18. Vanden Borre was evenwel al een maand afwezig Lees verder »


"Anderlecht zal altijd je thuis blijven"

Nicolas Frutos had zijn laatste wedstrijd op de bank bij RSC Anderlecht wellicht liever anders gezien. We kunnen ons voorstellen dat hij liever met drie punten richting Amerika was vertrokken. Mauves Army zwaaide hem op Neerpede alvast uit met een tifo.  Lees verder »


 14-02-2021 

"Chapeau Peter"

Supportersgroep Mauves Army blijft actief ondanks corona. Zo was er deze week al een tifo om de ploeg aan te moedigen voor het treffen met Union. Gisteren werd ook Peter Verbeke bedankt met een tifo voor zijn transferbeleid.  Lees verder »


 12-02-2021 

Geen doorbraak over kapitaalsverhoging

Geen doorbraak over kapitaalsverhoging

Gisteren was er een virtuele Raad van Bestuur bij RSC Anderlecht. Een echte doorbraak op gebied van de financiên moet er nog niet meteen verwacht worden. Er zou wel een afronding zijn van de eerste kapitaalsverhoging van vijf miljoen euro.  Lees verder »


 11-02-2021 

 10-02-2021 

Kompany start eind maart aan trainerscursus

Kompany start eind maart aan trainerscursus

Als corona geen spelbreker is kan Vincent Kompany eind maart aan zijn trainerscursus beginnen. Die zou lopen tot eind juni 2022. Het was nog even spannend want er zijn slecht 20 plaatsen beschikbaar en er waren 55 kandidaten.  Lees verder »


Contract Vanden Borre wordt ontbonden

Contract Vanden Borre wordt ontbonden

Twee weken geleden gaf Anthony Vanden Borre opnieuw een onverwachts interview. Daarin verweet hij RSC Anderlecht (onterecht) een gebrek aan respect. Ondertussen blijft hij afwezig bij de beloften, de club neemt nu stappen om zijn contract te ontbinden. Lees verder »


Lardot fluit bekerwedstrijd

Lardot fluit bekerwedstrijd

RSC Anderlecht neemt het morgen op tegen Union in kader van de 1/8e finales van de Beker van België. Jonathan Lardot zal de wedstrijd in het Dudenpark op gang fluiten. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Florian Lemaire en Vito di Vincenzo. Lees verder »


 09-02-2021 

Kompany pleit voor Beneliga

Kompany pleit voor Beneliga

Vincent Kompany was gisteren (virtueel) te gast bij La Tribune. Daar brak hij ondermeer een lans voor de Beneliga. Hij temperde meteen ook de uforie over de gewonnen wedstrijd tegen Genk: "Er is nog veel werk" Lees verder »


5 jongeren sluiten aan bij A-kern

5 jongeren sluiten aan bij A-kern

Vincent Kompany haalt nog vijf jongeren bij de A-kern. Théo Leoni, Nayel Mehssatou, Alonzo Engwanda, Nils De Wilde en Zeno Debast zullen tot het einde van het seizoen bij de A-kern blijven.  Lees verder »
 08-02-2021 

Kompany te gast bij La Tribune

Kompany te gast bij La Tribune

Vanavond is Vincent Kompany te gast (via videocall) bij La Tribune, de Waalse tegenhanger van Extra Time. Kompany zal er gedurende een half uur ongeveer de vragen beantwoorden. De uitzending begint om 20.30 uur op RTBF. Lees verder »


 05-02-2021 

34,9 miljoen euro verlies in 2019-2020

34,9 miljoen euro verlies in 2019-2020

De Licentiecommissie heeft het Financial Fair Play resultaat bepaald voor het boekjaar afgesloten op 30 juni 2020. Anderlecht is met voorsprong de slechtste leerling van de klas. Paars-wit maakte vorig seizoen bijna 35 miljoen euro verlies. Door de recente kapitaalsverhoging ontsnapt het aan sancties. Lees verder »


Silvio Proto hangt handschoenen aan de haak

Silvio Proto hangt handschoenen aan de haak

Even was er nog sprake dat Silvio Proto zou terugkeren naar RSC Anderlecht nadat hij zijn contract met Lazio in onderling overleg verbrak. Maar de doelman stopt er volledig mee, dat deelde hij net mee op zijn officieel Instagram account. Lees verder »
 04-02-2021 

Bellamy wellicht opvolger Frutos

Bellamy wellicht opvolger Frutos

Binnen enkele weken volgt Nicolas Frutos Hernan Losada naar Amerika. Graig Bellamy wordt wellicht zijn opvolger om Vincent Kompany bij te staan als assistent trainer. Bellamy is nu al anderhalf jaar trainer van de U21 en deinst er niet voor terug om in dicussie te gaan met de coach.  Lees verder »


 03-02-2021 

Video: de mooiste dribbels van Doku

Video: de mooiste dribbels van Doku

Het is alweer ruim vier maanden geleden dat we nog konden genieten van de dribbels van Jérémy Doku. Een Youtube'er maakte nu een filmpje van de mooiste dribbels van het Anderlecht-product. Hoewel zijn statistieken bij Rennes nog magertjes zijn, liet hij zich al wel meermaals zien met flitsende dribbels.  Lees verder »


Anderlecht het populairst op televisie

Anderlecht het populairst op televisie

Van alle eersteklassers lokt Anderlecht het meeste kijkers naar zijn wedstrijden op televisie. Tussen de vierde en 23e speeldag keken er gemiddeld 172.924 mensen naar een competitiewedstrijd van Anderlecht. Dat is ruim 10.000 meer dan bij leider Club Brugge. Lees verder »


Einde verhaal voor Vanden Borre

Einde verhaal voor Vanden Borre

Anthony Vanden Borre heeft bij RSC Anderlecht een minimumcontract. Nu hij al weken "onwettig" afwezig is bij de club onderzoekt die om dat contract te verbreken. Ook zijn recent interview heeft de hele situatie geen deugd gedaan.  Lees verder »