Nieuws met tag "Jeugd"


 27-06-2023 

Samenwerking met Olsa Brakel voor jeugdopleiding

Samenwerking met Olsa Brakel voor jeugdopleiding

Anderlecht heeft een samenwerkingsakkoord afgesloten met Olsa Brakel. De komende drie jaar zal paars-wit met de club uit de tweede amateurklasse samenwerken op het vlak van jeugdopleiding. Olsa Brakel is al de veertiende club waarmee Anderlecht zo'n samenwerking aangaat. Lees verder »


Silva: "Blij om Debast terug te zien"

Silva:

Vanavond om 18 uur strijden de Belgische U21 tegen hun Portugese leeftijdsgenoten voor een plaats in de kwartfinale van het EK. Het wordt ook een rechtstreeks duel tussen Zeno Debast en Fabio Silva, vorig seizoen een half jaar ploegmaats bij Anderlecht. Lees verder »



 26-06-2023 

Internationals keren terug

Internationals keren terug

Vandaag komen de internationals terug uit vakantie, zij worden vandaag in Gent verwacht voor hun fysieke en medische testen. Vanaf morgen sluiten Jan Vertonghen, Majeed Ashimeru en Amadou Diawara aan te Neerpede.  Lees verder »



 25-06-2023 

Zowel Debast als Verbruggen gelijk op EK (foto)

Zowel Debast als Verbruggen gelijk op EK (foto)

Op het EK voor U21 hebben zowel Zeno Debast met België als Bart Verbruggen met Nederland zaterdagavond een gelijkspel behaald. Nederland deed dat tegen Portugal. Na de partij verbroederde Verbruggen met Fabio Silva, tijdens de eerste helft van het voorbije seizoen zijn ploegmaat bij Anderlecht.  Lees verder »



 24-06-2023 

Anderlecht wint eerste oefenwedstrijd

Anderlecht wint eerste oefenwedstrijd

Anderlecht heeft zijn eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding met 0-5 gewonnen tegen Oudenaarde. Anderlecht speelde met een team dat was samengesteld uit spelers uit de A-kern en uit een aantal jongeren.  Lees verder »



 22-06-2023 

Kalender RSCA Futures voor 2023-2024

Kalender RSCA Futures voor 2023-2024

De Pro League heeft de kalenders voor komend voetbalseizoen bekendgemaakt. De RSCA Futures beginnen aan de competitie in 1B op vrijdag 11 augsustus met een thuiswedstrijd tegen Beerschot. Ontdek hier de volledige kalender. Lees verder »


Anderlecht bekijkt piste Ntanda voor de Futures

Anderlecht bekijkt piste Ntanda voor de Futures

Anderlecht is niet alleen op zoek naar versterking voor de A-kern, ook de Futures kunnen wel wat extra kwaliteit gebruiken. Volgens Het Nieuwsblad wordt de piste van de 18-jarige Samuel Ntanda gevolgd, een Belgische spits die momenteel bij Sampdoria speelt. Ntanda speelde al tot zijn veertiende voor Paars-wit. Lees verder »



 21-06-2023 

Andere doelman na vertrek Verbruggen

Andere doelman na vertrek Verbruggen

Dat Bart Verbruggen naar Engeland trekt, twijfelt niemand nog aan. Maar volgens Het Nieuwsblad is Anderlecht niet van plan om Hendrik Van Crombrugge opnieuw eerste doelman te maken. De club zou op zoek gaan naar een nieuwe eerste doelman. Lees verder »



 20-06-2023 

Officieel: Baouf tekent eerste profcontract

Officieel: Baouf tekent eerste profcontract

Centrale verdediger, Ismael Baouf, tekende zonet zijn eerste profcontract. De 16-jarige zette zijn handtekening onder een verbintenis tot 2026. "Ik ben er erg trots op dat ik tot 2026 de kleuren van RSCA mag dragen. Mijn doel is nu om een vaste waarde te worden bij de RSCA Futures", aldus Baouf. 
  Lees verder »


Officieel: David Hubert assistent bij Futures

Officieel: David Hubert assistent bij Futures

Vorige week zei hij vaarwel aan zijn leven als professionele speler, maar het was geen vaarwel aan het voetbal. Toen al werd David Hubert genoemd als assistent bij de RSCA Futures en dat is nu ook officieel bevestigd door RSC Anderlecht.  Lees verder »



 18-06-2023 


 15-06-2023 


RSCA's Elite-staf krijgt vorm

RSCA's Elite-staf krijgt vorm

Hoewel Marink Reedijk nog niet officieel is aangesteld door RSC Anderlecht als coach van de RSCA Futures, lijkt het organigram voor de coaches van de Eliteteams vorm te krijgen. Alleen René Peeters behoudt zijn categorie voor volgend seizoen, Roel Clement zet zijn missie voort in het A-team en Jeroen Chantrain wisselt af tussen de U13 en U14 teams.  Lees verder »




Racing Genk volgt Van Crombrugge

Racing Genk volgt Van Crombrugge

Racing Genk is op zoek naar een ervaren doelman is daarbij uitgekomen bij Hendrik Van Crombrugge. Eind juli moeten de Limburgers al hun Europese campagne aanvatten. Er zijn al gesprekken geweest op clubniveau maar niets concreet.  Lees verder »



 14-06-2023 

Broer Engwanda springt van U16 meteen naar Futures

Broer Engwanda springt van U16 meteen naar Futures

Volgend seizoen zullen bij de RSCA Futures twee Engwanda's spelen. Het is te zeggen: trainen. Nunzio Engwanda, de 15-jarige broer van Alonzo, maakt na een sterk seizoen de sprong van de U16 naar de Futures. Maar pas wanneer hij 16 jaar wordt, mag hij ook wedstrijden spelen in 1B. Lees verder »


 13-06-2023 

Hubert wordt assistent bij U18 en Futures

Hubert wordt assistent bij U18 en Futures

David Hubert hangt zijn voetbalschoenen aan de haak. De 35-jarige middenvelder, vorig seizoen de ervaren pion bij de RSCA Futures, blijft wel aan boord bij Anderlecht. La Dernière Heure weet dat hij assistent-coach wordt bij de U18 en de U23. Lees verder »



 10-06-2023 

 08-06-2023 

Debast: "Naar play-offs kijken deed pijn"

Debast:

Zeno Debast en Mario Stroeykens openden woensdagavond, samen met rapper Damso, een voetbalpleintje te Anderlecht. Debast blikte terug op de afgelopen periode, eentje zonder play-offs en kijkt vooral hongerig de voorbereidingen tegemoet.  Lees verder »


 06-06-2023 

Vertonghen opgeroepen voor Rode Duivels

Vertonghen opgeroepen voor Rode Duivels

Jan Vertonghen mag zich maandag in Tubeke melden bij de Rode Duivels. De verdediger maakt deel uit van de 24-koppige selectie van bondscoach Domenico Tedesco voor de interlands tegen Oostenrijk en Estland. "Vertonghen werkte elke dag in de gym in Tubeke", aldus Tedesco Lees verder »


 04-06-2023 

 02-06-2023 

Debast enige Anderlecht-speler in selectie EK U21

Debast enige Anderlecht-speler in selectie EK U21

Jacky Mathijssen, bondscoach van de Belgische U21, heeft zopas zijn voorlopige selectie voor het EK voor U21 bekendgemaakt. Zeno Debast is de enige speler van Anderlecht. Killian Sardella zat in de voorselectie, maar lijkt dus te moeten thuisblijven. Lees verder »



 01-06-2023 

 31-05-2023 

'Anderlecht wil Franse WK U20-ganger aantrekken'

'Anderlecht wil Franse WK U20-ganger aantrekken'

Volgens transfergoeroe Fabrizio Romano wil Anderlecht de 20-jarige Etienne Camara overnemen van Huddersfield. Camara is een defensieve middenvelder die het voorbije seizoen twintig wedstrijden, waarvan dertien als basiskracht, speelde voor Huddersfield in de Engelse tweede klasse. Lees verder »