Nieuws met tag "Jeugd"


 24-08-2023 

Lars Montegnies op weg naar Anderlecht

Lars Montegnies op weg naar Anderlecht

Transferjournalist Sacha Tavolieri stuurt het bericht de wereld in dat de Kortrijkse belofte Lars Montegnies op weg is naar Anderlecht. De 17-jarige middenvelder begon in de basis bij Kortrijk, maar zou zijn kansen op speelminuten beperkt zien door versterking die Kortrijk heeft gehaald. Montegnies zal in eerste instantie aansluiten bij de RSCA Futures. Lees verder »



 22-08-2023 

Testspeler in oefenmatch

Testspeler in oefenmatch

Vanmiddag kwam er een 'onbekende' speler met nummer 71 op het veld in de oefenmatch tegen Patro Eisden. Het bleek te gaan om de Schotse testspeler Robbie Ure (19) die zijn contract bij Rangers weigerde te verlengen. Anderlecht ziet in Ure mogelijk een opvolger van Stassin. Lees verder »



 17-08-2023 


 10-08-2023 


 08-08-2023 

15-jarige El Afdaoui trekt naar AA Gent

15-jarige El Afdaoui trekt naar AA Gent

Na Heylen, Ndembe en Liema ziet Anderlecht nog een vierde jeugdspeler vertrekken. Mohammed El Afdaoui, een 15-jarige linksvoetige verdediger, trekt naar AA Gent. Volgens onze Neerpede-watcher DavidBxl is zijn vertrek een groter verlies dan dat van die drie anderen. Lees verder »





 27-07-2023 

Officieel: Lucas Stassin naar Westerlo

Officieel: Lucas Stassin naar Westerlo

De beloftevolle spits Lucas Stassin vertrekt naar Westerlo dat al enkele pogingen had ondernomen om de speler te transfereren. Stassin was topschutter van de RSCA Futures en CEO Fredberg vermeldt dat het niet de wens van de club was dat Stassin zou vertrekken. Lees verder »



Ook Stassin staat op vertrekken

Ook Stassin staat op vertrekken

Topschutter van de RSCA Futures, Lucas Stassin, staat op vertrekken. Westerlo en Anderlecht hebben volgens La Dernière Heure nu toch een overeenkomst bereikt over de jonge aanvaller. Eerder had Anderlecht al verschillende malen een bod van Westerlo geweigerd. Lees verder »



 22-07-2023 

Anderlecht probeert Tudor Mendel te kapen

Anderlecht probeert Tudor Mendel te kapen

Volgens transferjournalist Sacha Tavolieri ligt Anderlecht als een kaper op de kust om rechtsbuiten Tudor Mendel (18) binnen te halen. Er zijn namelijk nog gegadigden. Vooral dan Barcelona dat een persoonlijk akkoord heeft met Mendel die voor hun U21 team zou spelen. Lees verder »



 20-07-2023 

Futures winnen van Jong AZ

Futures winnen van Jong AZ

De RSCA Futures hebben een oefenwedstrijd met 2-3 gewonnen tegen Jong AZ. Jong AZ won vorig seizoen nog de UEFA Youth League. Marink Reedijk, de nieuwe coach van de Futures, bracht twee verschillende elftallen aan de afrap in elke helft. Lees verder »



 19-07-2023 


 18-07-2023 

Lukaku loopt rondjes in Neerpede

Lukaku loopt rondjes in Neerpede

Het loopt niet zo vlot voor Romelu Lukaku, bij Inter is hij niet meer welkom en de fans van Juventus zijn ook niet zo opgezet met de eventuele komst van de Rode Duivel. Vandaag start hij de voorbereidingen bij de beloften van Chelsea. De voorbije week liep hij nog rondjes rond de vijver van Neerpede.  Lees verder »


 14-07-2023 

Nederlaag tegen Sparta Praag

Nederlaag tegen Sparta Praag

Anderlecht heeft voor het eerst verloren in de voorbereiding. Het ging na 90 minuten met 3-0 de boot in tegen de Tsjechische kampioen Sparta Praag van coach Brian Priske. Anderlecht kwam zwak voor de dag en kon nauwelijks dreigen. Na 90 minuten werden heel wat jongere spelers ingebracht voor een extra derde helft van 45 minuten. In die extra helft scoorde Praag ook nog drie doelpunten. Lees verder »


 13-07-2023 

 12-07-2023 

 09-07-2023 

16-jarige Nigeriaan claimt interesse van Anderlecht

16-jarige Nigeriaan claimt interesse van Anderlecht

Daniel Daga, een 16-jarige Nigeriaan die nog in zijn vaderland actief is, claimt interesse van onder meer Anderlecht, Liverpool, en AC Milaan. "Het klopt dat ze naar mij kijken", zegt hij bij Nigeria Info. "Over twee jaar wil ik net zoals Victor Osimhen aan de top spelen." Lees verder »


Anderlecht houdt Ibrahim Adel in de gaten

Anderlecht houdt Ibrahim Adel in de gaten

Journalist Fabrizio Romano meldt op Twitter dat Anderlecht interesse zou hebben in de Egyptische (flank)aanvaller Ibrahim Adel. Adel speelde met Egypte de Africa Cup bij de U23 waar hij als beste speler werd verkozen. Ook Nordsjælland zou de aanvaller willen aantrekken. Lees verder »


 08-07-2023 

 06-07-2023 

Contract van vijf jaar voor Patris

Contract van vijf jaar voor Patris

RSC Anderlecht kan zaterdag het vliegtuig opstappen met alvast twee nieuwe versterkingen, Kasper Dolberg en Louis Patris. De laatste is belofteninternational en tekende een contract bij paars-wit voor vijf jaar.  Lees verder »


Anderlecht akkoord met OHL over Patris

Anderlecht akkoord met OHL over Patris

Nadat Anderlecht het gaspedaal verder induwde voor Louis Patris is er volgens Het Laatste Nieuws een akkoord bereikt tussen de clubs. De belofteinternational zou tussen 3 en 4 miljoen euro kosten aan Paars-wit. Als alles op tijd in orde kan komen, kan Patris meteen mee op stage naar Oostenrijk. Lees verder »


 05-07-2023 

Anderlecht duwt door voor Patris

Anderlecht duwt door voor Patris

Het is Anderlecht menens om Louis Patris over te nemen van OH Leuven. Het Nieuwsblad weet dat paars-wit zijn bod heeft verhoogd. Het doel: de Belgische rechtsachter zaterdag meenemen wanneer Anderlecht op stage vertrekt. Lees verder »


Officieel: Vergeylen verlengt tot 2026

Officieel: Vergeylen verlengt tot 2026

Anderlecht heeft de contractverlening van Lilian Vergeylen aangekondigd. De 17-jarige middenvelder tekent bij tot 2026. In mei vorig jaar tekende hij al een eerste profcontract tot 2025. Daar doet hij nu dus een jaartje bij. Lees verder »


 04-07-2023 

Officieel: Monticelli tekent bij tot 2025

Officieel: Monticelli tekent bij tot 2025

Anderlecht heeft de contractverlenging van Luca Monticilli aangekondigt. De aanvaller tekent bij tot 2025. "Luca is een oogstrelend jong talent", zegt CEO Sports Jesper Fredberg. "We zijn tevreden dat hij bij de club blijft om samen met ons zijn potentieel te vervullen.” Lees verder »


 29-06-2023 

Debast alweer op training bij Anderlecht

Debast alweer op training bij Anderlecht

Amper twee dagen na de uitschakeling op het EK U21 traint Zeno Debast alweer mee bij Anderlecht. De jonge verdediger landde gisteren in België en vandaag meldde hij zich opnieuw bij paars-wit. Dat was vooraf zo afgesproken. Voor het EK had hij al voldoende rust en vakantie. Lees verder »


 27-06-2023 

Samenwerking met Olsa Brakel voor jeugdopleiding

Samenwerking met Olsa Brakel voor jeugdopleiding

Anderlecht heeft een samenwerkingsakkoord afgesloten met Olsa Brakel. De komende drie jaar zal paars-wit met de club uit de tweede amateurklasse samenwerken op het vlak van jeugdopleiding. Olsa Brakel is al de veertiende club waarmee Anderlecht zo'n samenwerking aangaat. Lees verder »


Silva: "Blij om Debast terug te zien"

Silva:

Vanavond om 18 uur strijden de Belgische U21 tegen hun Portugese leeftijdsgenoten voor een plaats in de kwartfinale van het EK. Het wordt ook een rechtstreeks duel tussen Zeno Debast en Fabio Silva, vorig seizoen een half jaar ploegmaats bij Anderlecht. Lees verder »


 26-06-2023 

Internationals keren terug

Internationals keren terug

Vandaag komen de internationals terug uit vakantie, zij worden vandaag in Gent verwacht voor hun fysieke en medische testen. Vanaf morgen sluiten Jan Vertonghen, Majeed Ashimeru en Amadou Diawara aan te Neerpede.  Lees verder »


 25-06-2023 

Zowel Debast als Verbruggen gelijk op EK (foto)

Zowel Debast als Verbruggen gelijk op EK (foto)

Op het EK voor U21 hebben zowel Zeno Debast met België als Bart Verbruggen met Nederland zaterdagavond een gelijkspel behaald. Nederland deed dat tegen Portugal. Na de partij verbroederde Verbruggen met Fabio Silva, tijdens de eerste helft van het voorbije seizoen zijn ploegmaat bij Anderlecht.  Lees verder »


 24-06-2023 

Anderlecht wint eerste oefenwedstrijd

Anderlecht wint eerste oefenwedstrijd

Anderlecht heeft zijn eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding met 0-5 gewonnen tegen Oudenaarde. Anderlecht speelde met een team dat was samengesteld uit spelers uit de A-kern en uit een aantal jongeren.  Lees verder »


 22-06-2023 

Kalender RSCA Futures voor 2023-2024

Kalender RSCA Futures voor 2023-2024

De Pro League heeft de kalenders voor komend voetbalseizoen bekendgemaakt. De RSCA Futures beginnen aan de competitie in 1B op vrijdag 11 augsustus met een thuiswedstrijd tegen Beerschot. Ontdek hier de volledige kalender. Lees verder »


Anderlecht bekijkt piste Ntanda voor de Futures

Anderlecht bekijkt piste Ntanda voor de Futures

Anderlecht is niet alleen op zoek naar versterking voor de A-kern, ook de Futures kunnen wel wat extra kwaliteit gebruiken. Volgens Het Nieuwsblad wordt de piste van de 18-jarige Samuel Ntanda gevolgd, een Belgische spits die momenteel bij Sampdoria speelt. Ntanda speelde al tot zijn veertiende voor Paars-wit. Lees verder »