Vercauteren: "De constante is het grootste werkpunt"

20-10-2019 21:0:20 - PurpleSpirit
PurpleSpirit & Anderlecht-Online: united as one

Frank Vercauteren beleefde een succesvolle terugkeer als coach van Anderlecht. "Maar er zijn nog altijd werkpunten. Er zijn ook heel veel positieve elementen om mee verder te werken. Gemakkelijk was het ...

PurpleSpirit U las de intro van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Er is geen equivalent Anderlecht-Online artikel gevonden.


Nieuws uit deze periode

Verjaardag Albert Sambi Lokonga (22-10-2019)
Vandaag verjaart Albert Sambi Lokonga! Wij wensen hem van harte een gelukkige 20e verjaardag!
>> Lees verder

Ook beloften verslaan STVV met 4-1 (21-10-2019)
De U21 van Anderlecht hebben vanavond STVV verslagen met 4-1. Anouar Ait El Hadj opende al na twee minuten de score. Na de gelijkmaker van Colidio diepte Jeremy Doku (foto) de score uit tot 3-1. Antoine Colassin legde de eindstand vast.
>> Lees verder

Anderlecht 15e beste opleider van Europa (21-10-2019)
Maar liefst 47 profvoetballers uit de 31 grootste competities van Europa komen uit de opleiding van Anderlecht. Dat zocht het CIES Football Observatory uit. Anderlecht is daarmee de 15e beste opleider.
>> Lees verder

Statistieken illustreren topvorm Chadli (21-10-2019)
Met zijn twee goals tegen Sint-Truiden gisteren, heeft Nacer Chadli zijn statistieken nogmaals opgekrikt. Hoewel Anderlecht uit een serieuze dip komt, kan Chadli toch mooie statistieken voorleggen.
>> Lees verder

Hommage aan Michaël Ruysseveldt (21-10-2019)
Begin oktober moesten we afscheid nemen van de vaste buschauffeur van RSC Anderlecht, Michaël Ruysseveldt. Hij moest enkele jaren geleden het stuur al afgeven wegens een aanslepende ziekte. Voor de wedstrijd tegen STVV was er 1 minuut applaus ter ere van Michaël.
>> Lees verder

Europese topclubs ontdekken Sambi Lokonga (21-10-2019)
Na negen maanden blessureleed ontpopte Albert Sambi Lokonga zich in geen tijd tot de dragende figuur van het Anderlecht-middenveld. Dat blijft ook in het buitenland niet onopgemerkt. Het Nieuwsblad beweert dat onder meer Manchester City en Barcelona de 19-jarige Belg op hun scoutingslijst hebben staan. Marca voegt ook Sevilla toe.
>> Lees verder

Anderlecht niet in beroep, maar mét tegenzin (21-10-2019)
RSC Anderlecht werd vorige week veroordeeld tot een boete van 5.000 euro voor de dubbele rol van Vincent Kompany. De licentiecommissie oordeelde dat Kompany de rol van trainer op zich nam terwijl hij niet over de nodige diploma's beschikt. De club gaat niet in beroep ook al is het het niet eens met de beslissing. 
>> Lees verder

Arnesen aan de slag bij Feyenoord (21-10-2019)
Lang zal Frank Arnesen niet zonder werk zitten, de Deen staat op het punt om aan de slag te gaan bij Feyenoord als Technisch Directeur. Sjaak Troost is er momenteel interimdirecteur, Arnesen zou de komende dagen overnemen van Troost. 
>> Lees verder

"Ongelooflijk te scoren voor de club van mijn hart" (20-10-2019)
Wat een dag voor Marco Kana. Door de ziekte van Philippe Sandler mocht de 17-jarige voor het eerst starten en na tien minuten kopte hij zijn eerste doelpunt tegen de touwen. "Het is echt ongelooflijk", lachte hij na afloop.
>> Lees verder

Overzicht verhuurde spelers: rood Sa, rentree Milic (20-10-2019)
Hoe presteerden de spelers die Anderecht dit seizoen verhuurt? Het overzicht.
>> Lees verder

Bornauw scoort zijn eerste voor Keulen (video) (20-10-2019)
Het gaat Sebastiaan Bornauw voor de wind bij Keulen. Van de laatste zeven wedstrijden miste hij geen minuut en vanmiddag scoorde hij ook voor het eerst. Tege Paderborn kopte hij vijf minuten voor tijd een hoekschop staalhard tegen de netten. Keulen won met 3-0.
>> Lees verder

Chipciu, Lutonda en El Kababri zijn terug (20-10-2019)
Betekent de komst van Frank Vercauteren ook een nieuwe kans voor Alexandru Chipciu (foto)? De Roemeen zat voor het eerst dit seizoen in de wedstrijdkern. Spelen deed hij nog niet. Tegen STVV bleef hij 90 minuten op de bank.
>> Lees verder

Saelemaekers blinkt uit als nummer 10 (20-10-2019)
Frank Vercauteren verraste door Alexis Saelemaekers uit te spelen als nummer tien en Yari Verschaeren op de flank te posteren. Een zet die goed uitpakte. Vooral Saelemaekers voelde zich heel erg in zijn sas op zijn nieuwe positie.
>> Lees verder

Indrukwekkende Chadli leidt Anderlecht naar ruime zege (20-10-2019)
Frank Vercauteren heeft zijn rentree bij Anderlecht niet gemist. In zijn eerste wedstrijd versloeg paars-wit STVV met 4-1. Met twee doelpunten en een assist was Nacer Chadli andermaal de uitblinker. De 17-jarige Marco Kana en Kemar Roofe scoorden hun eerste voor Anderlecht.
>> Lees verder

Geen Ngalulu op de bank (20-10-2019)
Naast Frank Vercauteren namen er in de vooravond drie assistenten plaats op de bank. Simon Davies, Jonas De Roeck en Pär Zetterberg waren de gelukkigen. Voor Floribert Ngalula was er geen plaats meer. 
>> Lees verder

Trebel terug op het middenveld (20-10-2019)
Over een klein uur speelt Anderlecht thuis tegen Sint-Truiden. De volgende namen moeten Anderlecht de overwinning opleveren.
>> Lees verder

Philippe Sandler onzeker voor straks (20-10-2019)
Philippe Sandler is onzeker voor de wedstijd van 18:00 tegen Sint-Truiden dat heeft Het Nieuwsblad bekend gemaakt. 
>> Lees verder

Voorbeschouwing: Anderlecht - STVV (20-10-2019)
Na een weekje interlandvoetbal hervat Anderlecht vanavond de competitie. Met Frank Vercauteren zit er een nieuwe coach op de bank en het is uitkijken naar de veranderingen die hij doorvoert. Adrien Trebel keert zo goed als zeker terug in de ploeg om voor meer stabiliteit te zorgen.
>> Lees verder

"Nacer wil heel seizoen op hoog niveau presteren" (19-10-2019)
Nacer Chadli ontpopte zich sinds zijn komst naar Anderlecht tot een onmisbare pion. Hij is een leider op het veld en heeft een voet in zes van de zeven doelpunten die Anderlecht scoorde sinds zijn transfer. "Nacer voelt zich goed en belangrijk bij Anderlecht", vertelt zijn zus in Het Nieuwsblad.
>> Lees verder

Vrouwenploeg wint overtuigend van Club Brugge (19-10-2019)
Anderlecht wint met forfait cijfers van Club Brugge. De dames uit Anderlecht behouden hiermee het perfecte rapport van 12/12.
>> Lees verder

Vercauteren herschikt taken van assistenten (18-10-2019)
Met Simon Davis, Floribert Ngalula, Pär Zetterberg en Jonas De Roeck heeft Frank Vercauteren momenteel vier assistent-coaches. De kans dat ze zondag alle vier op de bank zitten, is klein, vertelde hij vanmiddag op zijn persconferentie. Vandaag of morgen wordt de invulling herbekeken.
>> Lees verder

"Nasri 6 tot 8 weken out, Kompany bekijken we week per week" (18-10-2019)
Frank Vercauteren had tijdens zijn persconferentie geen goed nieuws over de blessures van Vincent Kompany en Samir Nasri. Nasri zal zes tot acht weken out zijn, meldde Vercauteren. Op een terugkeer van Kompany plakte hij geen termijn. "Maar hij moet volledig fit zijn."
>> Lees verder

De Bruyn: "Ik zie me daar nog zitten, bij Van den Brom" (18-10-2019)
Alexandre De Bruyn staat zondag voor het eerst in zijn leven als profvoetballen op het veld in het Astridpark. Jarenlang leek hij voorbestemd om één van de nieuwe sterren van Anderlecht te worden. Twee zware knieblessures beslisten anders. Maar op zijn 25e is hij eindelijk basisspeler in eerste klasse. Bij Sint-Truiden.
>> Lees verder

Whatsapp-berichten Verschueren tonen onwaarheden Diagne aan (18-10-2019)
Volgens Mbaye Diagne nam Anderlecht nooit rechtstreeks contact op voor een transfer. "Ze spraken enkel met Galatasaray, nooit met mij." Volgens Michael Verschueren klopt dit niet. Hij staafde zijn uitleg door Het Nieuwsblad Whatsapp-berichten te tonen die hij uitwisselde met Diagne's makelaar.
>> Lees verder

Eerste persconferentie Frank Vercauteren (18-10-2019)
Frank Vercauteren startte vorige week maandag officieel als T1 van RSC Anderlecht. Sinds gisteren beschikt hij over een volledige groep. Straks om 11 uur komt hij een eerste persconferentie geven naar aanleiding van de wedstrijd tegen Sint-Truiden komende zondag. 
>> Lees verder

Anderlecht bezoekt European Open (18-10-2019)
Het was nog eens tijd voor een groepsuitstap bij RSC Anderlecht. Het bezocht gisteren het tennistornooi European Open te Antwerpen. Het zag er onze landgenoot David Goffin ten onder gaan in de tweede ronde. Vincent Kompany gaf verstek voor de uitstap, hij bracht zijn tijd door in de fitness. 
>> Lees verder

Suarez moet Anderlecht nog 538.000 euro (18-10-2019)
Mattias Suarez moest van de FIFA 1,4 miljoen euro betalen aan RSC Anderlecht. Reden was zijn plotse vertrek in de zomer van 2016 waardoor hij contractbreuk pleegde. De Argentijn betaalde ook maar stopte opeens bij 900.000 euro. Anderlecht spant nu een nieuwe zaak aan bij de FIFA.
>> Lees verder

Sambi Lokonga: “Komt goed hoor” (18-10-2019)
Albert Sambi Lokonga staat dicht bij een contractverlenging, daat zegt hij zelf in Het Laatste Nieuws. Hij benadrukt ook nog even dat zijn broer Paul-José Mpoku niet zijn makelaar is, die taak neemt Stijn Francis op zich. Verder is hij ervan overtuigd dat het wel goed komt met RSC Anderlecht. 
>> Lees verder

“De rangschikking zegt genoeg” (18-10-2019)
Miro Jaganjac is allerminst tevreden met de afgesprongen transfer van zijn speler Isaac Kiese Thelin, naar Kopenhagen. Met weinig woorden laat Jaganjac uitschijnen dat Anderlecht slecht wordt geleid: "Kijk maar naar hun positie in de rangschikking."
>> Lees verder

PurpleSpirit U las de eerste zinnen van een PurpleSpirit artikel. Anderlecht-Online & PurpleSpirit zijn united as one! Mogelijk bent u hierboven geïnteresseerd in artikels uit dezelfde periode.