Archieven

 31-01-2023 

Officieel: Enock Agyei naar Burnley

Officieel: Enock Agyei naar Burnley

TRANSFERS Zoals werd verwacht na berichten in verschillende kranten vertrekt de 18-jarige Enock Agyei naar Burnley, de club waar Kompany trainer is. Burnley leent Agyei echter uit aan KV Mechelen voor de rest van het seizoen. Het contract van de speler van de Futures liep deze zomer af. Agyei had geen zin in een contractverlenging. Lees verder »

Update: piste Slimani wordt concreter

Update: piste Slimani wordt concreter

TRANSFERS Het gerucht doet de ronde in Frankrijk dat Anderlecht zich zou gemeld hebben bij Stade Brest voor de 34 jarige Algerijnse spits Islam Slimani. De speler kwam vorige zomer over van Sporting Lissabon maar zou mogelijk dus weer vertrekken. Ondertussen zou er vooruitgang geboekt zijn in de onderhandelingen. Lees verder »

Angers past voor aanbiedingen Anderlecht

Angers past voor aanbiedingen Anderlecht

TRANSFERS Anderlecht onderneemt nog verwoede pogingen om spits Amine Salama binnen te halen. Volgens Het Laatste Nieuws deed paars-wit al meerdere aanbiedingen, maar antwoordt Angers keer op keer met 'non'. De Franse krant L'Equipe schrijft dat het eerste bod 2 miljoen euro bedroeg. Lees verder »

Toch geen Arokodare, wel Amine Salama?

Toch geen Arokodare, wel Amine Salama?

TRANSFERS Anderlecht lijkt nu ook naast Tolo Arokodare te grijpen. De Nigeriaanse spits zou kiezen voor Racing Genk, zo melden Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws. Intussen klinkt het in Frankrijk dat Anderlecht nu doorduwt voor Amine Salama, een 22-jarige spits van Angers. Lees verder »

Burnley stalt Agyei bij KV Mechelen

Burnley stalt Agyei bij KV Mechelen

TRANSFERS Volgens de media is de deal rond: Burnley betaalt Anderlecht 350.000 euro om Enock Agyei met onmiddellijke ingang over te nemen. Bij de club van Vincent Kompany tekent de 18-jarige spits een contract voor 4,5 jaar. Burnley zal hem meteen verhuren aan KV Mechelen. Lees verder »

Agyei op weg naar Burnley

Agyei op weg naar Burnley

TRANSFERS Enock Agyei is op weg naar Burnley. Volgens Het Nieuwsblad is er een akkoord voor een vrije transfer in juni. Het Laatste Nieuws schrijft dat het de bedoeling is dat hij vandaag nog vertrekt. La Dernière Heure, zusterkrant van het Nieuwsblad, meldt intussen dat de medische testen nu bezig zijn. Lees verder »

Officieel: Einde huurdeal Esposito

Officieel: Einde huurdeal Esposito

TRANSFERS Wat al enkele dagen vastlag is nu ook officieel bekend gemaakt door RSC Anderlecht, de huurovereenkomst tussen de club en Sebastiono Esposito is beëindigd. Zoals verwacht zet de Italiaanse spits het seizoen verder bij serie B-club SCC Bari.  Lees verder »

Drukke dag voor Fredberg

Drukke dag voor Fredberg

TRANSFERS - ANDERE Transferdeadline day, vandaag om middernacht sluit de transfermarkt onherroepelijk tot komende zomer. Voor die tijd heeft Jesper Fredberg nog enkele dossiers af te werken, met helemaal bovenop de stapel, (dringend) een spits aantrekken, de Venezolaan Sergio Cordova is daarvoor in beeld. Lees verder »

Wesli De Cremer fluit speeldag 24 op gang

Wesli De Cremer fluit speeldag 24 op gang

ANDERE RSC Anderlecht gaat komende vrijdagavond op bezoek bij KV Oostende om speeldag 24 af te trappen. Wesli De Cremer zal de wedstrijd in goede banen leiden, bijgestaan door Ruben Wyns en Matthias Massa langs de lijn, Jordy Vermeire is vierde official.  Lees verder »

 30-01-2023 

Ook Parma wil Ratkov graag halen

Ook Parma wil Ratkov graag halen

In Servië klinkt het dat Anderlecht stevige concurrentie zal krijgen voor Petar Ratkov. De Italiaanse tweedeklasser Parma zou 2 miljoen euro willen betalen voor de aanvaller en hem nog tot juni bij zijn huidige club willen laten. Lees verder »

Verbruggen: "Gemengde gevoelens"

Verbruggen:

INTERVIEWS Bart Verbruggen stond opnieuw stevig zijn doel te verdedigen tegen Antwerp. Vooral de tweede helft hield hij zijn ploeg tot drie keer toe overeind. De doelman kijkt met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd, hij is van mening dat er meer in zat.  Lees verder »

Afwachten voor blessure Trebel

Afwachten voor blessure Trebel

BLESSURES Adrien Trebel stond gisteren amper zes minuten op het veld als hij alweer moest vervangen worden. De Fransman had last aan de dij wat meteen een hamstringblessure doet vermoeden. Al zullen verdere onderzoeken vandaag meer duidelijkheid brengen.  Lees verder »

Inter Milan in tribune voor Debast

Inter Milan in tribune voor Debast

TRANSFERS Zeno Debast geniet interesse van Inter Milan, gisteren werd hij zelfs gescout tijdens de wedstrijd tegen Antwerp. RSC Anderlecht heeft geen enkele intentie om Debast te verkopen, al weet je in het voetbal nooit, zijn marktwaarde wordt nu al geschat op acht miljoen euro.  Lees verder »

 29-01-2023 

Opnieuw 0-0 tegen Antwerp

Opnieuw 0-0 tegen Antwerp

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft weer een punt gehaald tegen Antwerp. Het speelde geen slechte wedstrijd, maar strandde op zijn eigen aanvallende beperkingen. Het creëerde, ondanks goede wil, geen enkele echte kans in de hele wedstrijd. Verbruggen was aan de overkant wel nodig om Antwerp het scoren te beletten. Na rust werden zowel Stengs en Raman (tweemaal geel) uitgesloten. Er wacht Anderlecht nu een belangrijk drieluik met matchen tegen Oostende, STVV en Kortrijk. Lees verder »

Spandoeken vragen om ontslag Vandenhaute

Spandoeken vragen om ontslag Vandenhaute

OPINIES Enkele supportersgroepen ontrolden bij aanvang van de wedstrijd tussen Anderlecht en Antwerp verschillende spandoeken die oproepen tot het ontslag van voorzitter Wouter Vandenhaute. De spandoeken zijn ondertekend door supportersgroepen Brussels Casuals Service en Mauves Army 03. Lees verder »

Hoofdingang afgesloten na brand in café

Hoofdingang afgesloten na brand in café

ANDERE In een café in de buurt van het Lotto Park is deze voormiddag brand uitgebroken. Het vuur raakte redelijk snel geblust en de wedstrijd tegen Antwerp van 13.30 uur komt dus niet in het gedrang. De hoofdingang van het stadion is momenteel wel afgesloten. Lees verder »


 28-01-2023 

Selectie: Refaelov terug van de partij

Selectie: Refaelov terug van de partij

WEDSTRIJDEN Vorig weekend won Anderlecht kostbare punten bij Seraing, maar tegen Antwerp zal het toch beter voor de dag moeten komen om punten te rapen. In elk geval lijkt Refealov hersteld van zijn blessure. De ex-speler van Antwerp zit opnieuw in de kern, net als middenvelder Leoni. Arnstad is geschorst na vijf gele kaarten. Lees verder »

 27-01-2023 

Officieel: Duranville naar Dortmund

Officieel: Duranville naar Dortmund

TRANSFERS Anderlecht heeft zopas de transfer van Julian Duranville naar Borussia Dortmund aangekondigd. "De club heeft alles in het werk gesteld om Julien, binnen een duidelijk kader en traject, een toekomst te bieden binnen het eerste elftal van paars-wit. De speler en zijn entourage verkozen echter de stap naar het buitenland", zo schrijft de club. Lees verder »

"Agyei vraagt 500.000 euro per jaar"

TRANSFERS Enkele dagen geleden raakte bekend dat Enock Agyei wellicht naar Standard verhuist. De 18-jarige aanvaller is in juni einde contract. De podcast Radio Radzinski van het Brusselse medium Bruzz onthult nu dat Agyei aan Anderlecht een salaris vroeg van 500.000 euro per jaar. Lees verder »

Esposito op weg naar Bari

Esposito op weg naar Bari

TRANSFERS Nadat verschillende clubs interesse leken te tonen in Sebastiano Esposito, blijkt de spits nu op weg naar Bari. De Italiaanse media melden dat een akkoord nakend is en dat Inter Esposito opnieuw zal verhuren. Bari staat momenteel vierde in de Italiaanse tweede klasse. Lees verder »

Fredberg vraagt Sardella, Kana en Sadiki om te blijven

Fredberg vraagt Sardella, Kana en Sadiki om te blijven

TRANSFERS Zowel Killian Sardella, Marco Kana als Noah Sadiki dachten aan een transfer deze winter, maar CEO Sports Jesper Fredberg heeft het drietal gevraagd om te blijven. Anderlecht rekent op hen voor te toekomst, zo kregen ze te horen. Bovendien wil coach Brian Riemer voldoende spelers voor de tweede seizoenshelft. Lees verder »

Volgend seizoen start op 28 juli

Volgend seizoen start op 28 juli

ANDERE De Pro League maakte enkele beslissingen bekend voor de start van het nieuwe seizoen 2023-2024. Zo zullen er geen wedstrijden meer gespeeld worden op zondagavond om 21 uur en het aantal speelmomenten in de week wordt beperkt tot twee.  Lees verder »

 26-01-2023 

Officieel: Anderlecht laat Verbeke vertrekken

Officieel: Anderlecht laat Verbeke vertrekken

ANDERE Via zijn officiële kanalen heeft Anderlecht het vertrek van Peter Verbeke bekendgemaakt. Beide partijen vonden een akkoord over de ontslagregeling. Verbeke kreeg vorige donderdag van CEO Sports Jesper Fredberg te horen dat voor hem geen toekomst meer was bij Anderlecht. Lees verder »

Hoedt lijkt op weg naar Watford

Hoedt lijkt op weg naar Watford

TRANSFERS Anderlecht en Watford praten momenteel over een overgang van Wesley Hoedt. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De gesprekken zouden al vergevorderd zijn. De Engelse club wil Hoedt huren met optie tot aankoop. Tijdens de huur zou het Hoedt zijn volledige salaris overnemen. Lees verder »

Gouden Schoen: Zirkzee beste Anderlecht-speler

Gouden Schoen: Zirkzee beste Anderlecht-speler

Vijf spelers van Anderlecht hebben punten gekregen bij de verkiezing van de Gouden Schoen 2022. Joshua Zirkzee kreeg er twaalf en eindigde zo op een veertiende plaats. Sergio Gomez, Christian Kouamé, Yari Verschaeren en Zeno Debast kregen elk één punt. Lees verder »

Doorverwijzing wellicht uitgesteld

Doorverwijzing wellicht uitgesteld

ANDERE Normaal gezien zou de raadkamer van Brussel op 14 februari beslissen om de zaak door te verwijzen naar de correctionele rechtbank. Al zal die beslissing wellicht uitgesteld worden want verschillende partijen hebben op het laatste moment nog extra onderzoeksdaden gevraagd.  Lees verder »

Rond de 15% doorverkooppercentage

Rond de 15% doorverkooppercentage

TRANSFERS De meeste cijfers rond de aankomende transfer van Julien Duranville, zijn al bekend. Alleen over het doorverkooppercentage was er nog onduidelijkheid, volgens Het Nieuwsblad zou dat rond de 15% liggen. Bij een dooverkoop kan Duranville dus nog een mooi bedrag opleveren voor RSC Anderlecht.  Lees verder »


 25-01-2023 

Debast vijfde bij 'Belofte van het Jaar'

Debast vijfde bij 'Belofte van het Jaar'

ANDERE Zeno Debast is als vijfde geëindigd bij de verkiezing van 'Belofte van het Jaar' tijdens het gala van de Gouden Schoen. Dat is één plaats lager dan Joshua Zirkzee, die aan een half jaar genoeg had om een vierde plaats te veroveren. In totaal kregen elf spelers van Anderlecht punten. Lees verder »

Officieel: Silva naar PSV

Officieel: Silva naar PSV

TRANSFERS Fabio Silva heeft een einde gemaakt aan zijn uitleenbeurt bij RSC Anderlecht. De Portugees kiest voor een avontuur bij het Nederlandse PSV. Het is de spits zelf die aangaf niet langer bij paars-wit te willen blijven.  Lees verder »

Zaak over gesjoemel bij verkoop naar correctionele rechtbank

Zaak over gesjoemel bij verkoop naar correctionele rechtbank

ANDERE Marc Coucke liet al eerder verstaan dat er het een en het ander niet koosjer is verlopen door het oude bestuur, bij de verkoop van RSC Anderlecht. Het federaal parket heeft nu ook gevraagd aan de raadkamer van Brussel om de zaak door te verwijzen naar de correctionele rechtbank. In totaal wordt de vervolging gevraagd voor elf personen en drie vennootschappen.  Lees verder »

 24-01-2023 

Marokkaanse WK-ganger gelinkt aan Anderlecht

Marokkaanse WK-ganger gelinkt aan Anderlecht

TRANSFERS De Franse journalist Clément Brossard schrijft dat Anderlecht één van de clubs is die interesse toont in Yahia Attiat-Allah, een 27-jarige linksback die het voorbije WK actief was voor Marokko. De kans dat hij naar Anderlecht komt, is echter klein. De speler geeft de voorkeur aan de Franse Ligue 1. Lees verder »

 23-01-2023 

Verbruggen in beeld bij Oranje

Verbruggen in beeld bij Oranje

ANDERE De prestaties van Bart Verbruggen blijven in Nederland niet onopgemerkt. Patrick Lodewijks, sinds 1 januari de nieuwe keeperstrainer van het Nederlands elfta, vertelt in een interview bij ESPN dat Verbruggen een van de spelers is die bij hem in beeld is. Lees verder »

Lambrechts leidt Anderlecht - Antwerp

Lambrechts leidt Anderlecht - Antwerp

WEDSTRIJDEN Erik Lambrechts is aangeduid om komend weekend de partij tussen Anderlecht en Antwerp in goede banen te leiden. Jo De Weirdt en Michael Geerolf staan hem bij als lijnrechters. Kevin Debeuckelaere is vierde official van dienst. Bert Put is de VAR die vanuit Tubeke de partij opvolgt. Lees verder »

Anderlecht-doelwit Henry maanden out

Anderlecht-doelwit Henry maanden out

TRANSFERS Thomas Henry, die volgens de media dichtbij een transfer naar Anderlecht stond, kent het verdict van de blessure die hij zaterdag opliep. Onderzoek wijst uit dat de 28-jarige spits de kruisband van zijn rechterknie gescheurd heeft. Er wacht hem een maandenlange revalidatie. Lees verder »


 22-01-2023 

Ook Raman en Duranville nog weg?

Ook Raman en Duranville nog weg?

TRANSFERS De transfers van Fabio Silva en Sebastiano Esposito zijn een kwestie van tijd, maar mogelijk zijn zij niet de enige aanvallende spelers die Anderlecht deze mercato zullen verlaten. Het Laatste Nieuws weet dat paars-wit niet moeilijk zal doen als iemand deze week Benito Raman wil overnemen. Lees verder »

Stroeykens bezorgt Anderlecht wat ademruimte

Stroeykens bezorgt Anderlecht wat ademruimte

WEDSTRIJDEN Anderlecht kan weer (even) opgelucht ademen. De 18-jarige Mario Stroeykens scoorde na rust het enige doelpunt tegen Seraing op aangeven van de Deense aanwinst Dreyer. Anderlecht had grotendeels controle over de wedstrijd, maar het zorgde voor weinig concreet gevaar. Verbruggen moest op het half uur zijn ploeg behoeden voor een achterstand. Een verdiende zege voor Anderlecht dat hierdoor een beetje opschuift in de stand. Lees verder »

Wedstrijd gaat gewoon door vanmiddag

Wedstrijd gaat gewoon door vanmiddag

WEDSTRIJDEN Scheidsrechter Van Damme heeft vanmorgen het veld in Seraing bekeken. Door de sneeuw van de voorbije dagen was het onzeker of de wedstrijd kon gespeeld worden, maar Van Damme keurde het veld goed. De wedstrijd start om 16u00 en bij Paars-wit kunnen ze zich maar beter fatsoenlijk opwarmen, want bij een nieuwe nederlaag komt de degradatiezone echt in het vizier. Lees verder »

Esposito persoonlijk rond met Ternana

Esposito persoonlijk rond met Ternana

TRANSFERS Na Fabio Silva lijkt Anderlecht eerstdaags ook afscheid te nemen van Sebastiano Esposito. De Italiaanse transferjournalist Nicolo Schira meldt dat Esposito een persoonlijk akkoord bereikt heeft met Ternana. Nu moeten de clubs er nog uitkomen. Lees verder »

 21-01-2023 

Selectie: Sadiki opnieuw present

Selectie: Sadiki opnieuw present

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft een selectie van 19 spelers bekendgemaakt voor de partij van morgen tegen Seraing. In vergelijking met de partij van woensdag tegen Zulte Waregem is Noah Sadiki nieuw in de kern. Lior Refaelov is nog niet hersteld van zijn blessure en ontbreekt. Lees verder »

Transfer Silva naar PSV zo goed als rond

Transfer Silva naar PSV zo goed als rond

TRANSFERS Het is nog een kwestie van erg weinig tijd voor Fabio Silva Anderlecht officieel ruilt voor PSV. Volgens Nederlandse media is er een akkoord tussen Silva, PSV en Wolverhampton. De Portugese spits was vanavond aanwezig bij de match van PSV tegen Vitesse. Lees verder »

Coucke: "Ik doe alles wat ik kan voor Anderlecht"

Coucke:

ANDERE Via een bericht op Instagram heeft Marc Coucke gereageerd op het verwijt dat hij zich als hoofdaandeelhouder van Anderlecht momenteel zou verstoppen in plaats van op de voorgrond te treden. Hij geeft aan dat operationele taken en communicatie niet tot zijn takenpakket behoren. Lees verder »

Mogelijk probleem met transfer Henry

Mogelijk probleem met transfer Henry

BLESSURES De Fransman Thomas Henry is volgens verschillende kranten een van de toptargets om de nieuwe spits te worden van Anderlecht. Maar overmacht zou die plannen flink door elkaar kunnen schudden. Vanmiddag werd Henry geblesseerd op een draagberrie naar de kant gedragen. De speler van Hellas Verona liep mogelijk een zware knieblessure op in de match tegen Lecce. Lees verder »

Over en out voor Verbeke

Over en out voor Verbeke

ANDERE Peter Verbeke is het volgende slachtoffer bij RSC Anderlecht, de CEO mag een andere werkgever gaan zoeken. Jesper Fredberg ziet geen toekomst meer voor Verbeke bij paars-wit.  Lees verder »

Aanwezigheid Trebel niets met AA Gent te maken

Aanwezigheid Trebel niets met AA Gent te maken

ANDERE De geruchtenmolen draaide op volle toeren toen Adrien Trebel aan de zijde van zijn makelaar Mogi Bayat, opgemerkt werd in de tribunes van AA Gent tijdens de wedstrijd tegen Charleroi. Hein Vanhaezebrouck laat weten dat die aanwezigheid niets te maken heeft met AA Gent maar wel met Charleroi.  Lees verder »

Voorbije week was er Fanboard mét Vandenhaute

Voorbije week was er Fanboard mét Vandenhaute

ANDERE Wouter Vandenhaute had na zijn omstreden videoboodschappen, gezegd dat hij nog persoonlijk zou samenzitten met de supporters. Vorige donderdag was het zover, de niet-uitvoerend voorzitter ging in overleg met de Fanboard. Beide partijen zijn overeengekomen pas zondag te communiceren over dat overleg.  Lees verder »

 20-01-2023 

Riemer: "Geen discussie tussen mezelf en Silva"

Riemer:

INTERVIEWS Normaal was er geen persconferentie voorzien vandaag maar Brian Riemer wou toch even tijd vrijmaken om met de pers te praten, vooral om het geval "Silva" toe te lichten. De coach benadrukt meteen dat hij en de spits geen enkele discussie hebben gehad maar dat Silva vooral zelf weg wil bij RSC Anderlecht. Lees verder »

Lotje de Keijzer verlaat RSCA Woman

Lotje de Keijzer verlaat RSCA Woman

DAMES Lotje de Keijzer ruilt het damesteam van Anderlecht voor Excelsior Rotterdam. Dat maakte deze laatste club zonet bekend. De Keijzer speelde nog maar sinds de zomer voor Anderlecht, dat haar toen overnam van Zwolle. Lees verder »

Vertrek Silva eerstdaags een feit

Vertrek Silva eerstdaags een feit

TRANSFERS PSV Eindhoven duwt door om Fabio Silva te halen. Dat melden de kranten. Wolverhampton zou bereid zijn om mee te werken en de huurovereenkomst met Anderlecht stop te zetten. In de loop van de komende dagen wordt witte rook verwacht. Lees verder »

Trebel woont wedstrijd AA Gent bij

Trebel woont wedstrijd AA Gent bij

ANDERE Adrien Trebel is komende zomer einde contract bij RSC Anderlecht. De Fransman gaf al aan het liefste van al in België te willen blijven voor zijn gezin. AA Gent is ook nog steeds België, dus is misschien een mogelijkheid. Gisteren zat hij er alvast in de eretribune aan de zijde van zijn makelaar Mogi Bayat.  Lees verder »


 19-01-2023 

Ook zondag nog geen Refaelov

Ook zondag nog geen Refaelov

BLESSURES Anderlecht zal ook zondag tegen Seraing geen beroep kunnen doen op Lior Refaelov. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De middenvelder is nog niet verlost van zijn blessure aan de hamstrings. Anderlecht hoopt hem volgend weekend, tegen Antwerp, te recupereren. Lees verder »

Ex-spelers zien het met lede ogen aan

Ex-spelers zien het met lede ogen aan

ANDERE Ex-spelers zien het speelniveau van RSC Anderlecht met lede ogen aan. Silvio Proto noemt het een drama. Sacha Kljestan stelt voor om misschien terug te komen uit hun voetbalpensioen om hun ex-club te helpen. Andy Najar laat meteen weten dat hij voor is en wil meegaan met Kljestan.  Lees verder »

Kana geblesseerd aan de teen

Kana geblesseerd aan de teen

BLESSURES Marco Kana zat niet bij de selectie voor de wedstrijd tegen Zulte-Waregem, omdat hij een teenblessure heeft. Hij kwam woensdag met een speciale wandelschoen naar het Lotto Park om de wedstrijd tegen Zulte-Waregem bij te wonen. Lees verder »

Gelukkige verjaardag RSCAskater !

Gelukkige verjaardag RSCAskater !

WEBSITE Vandaag is het de verjaardag van RSCAskater, Michael. Hij werkt al vele jaren quasi alleen aan de Duitstalige sectie van onze website. Zo houdt hij, met zijn titanenwerk, onze Duitstalige landgenoten op de hoogte over onze club. Gelukkige verjaardag Michael en bedankt voor je niet aflatende inzet !!  Lees verder »

Leander Dendoncker wordt papa

Leander Dendoncker wordt papa

ANDERE We kunnen allemaal wat heugelijk nieuws gebruiken en daar zorgt Leander Dendoncker voor. De Rode Duivel maakte op Instagram bekend dat hij en zijn partner in blijde verwachting zijn. Van harte proficiat Ket ! Lees verder »

"Het moet beter of het komt niet meer goed"

INTERVIEWS Yari Verschaeren zal het zich wellicht anders voorgesteld hebben toen hij afgelopen zomer bijtekende. Maar de feiten vallen niet te ontkennen, voor Verschaeren is er ook maar één oplossing, winnen en om te beginnen zondag tegen Seraing "anders is het hek helemaal van de dam". Lees verder »

Riemer: "Ik ben beschaamd"

Riemer:

INTERVIEWS We durven het bijna niet schrijven, maar het is wel effectief zo, zondag wacht RSC Anderlecht een degradatietopper tegen Seraing. Coach Brian Riemer was eerlijk hard na de wedstrijd: "Ik ben beschaamd". Lees verder »

Deel supporters blijft bij eis: Wouter buiten.

Deel supporters blijft bij eis: Wouter buiten.

ANDERE Wie dacht dat het allemaal peis en vree was nu Wouter Vandenhaute een stap opzij gezet heeft en niet-uitvoerend voorzitter is, heeft het bij het verkeerde eind. Een deel van de supporters maakte met een spandoek duidelijk wat ze nog steeds eisen: Wouter buiten ! Lees verder »

Raman blijft positief

Raman blijft positief

INTERVIEWS - ANDERE RSC Anderlecht moet al een tijdje niet meer naar boven kijken, maar de degradatieplaatsen komen nu toch echt heel dichtbij na het verlies tegen Zulte-Waregem. Benito Raman blijft positief, winnen is de boodschap volgens hem, al blijft het ook de vraag of hij volgende maand nog een speler is bij paars-wit. Lees verder »

 18-01-2023 

Anderlecht knoeit erop los, Zulte pakt de punten

Anderlecht knoeit erop los, Zulte pakt de punten

WEDSTRIJDEN Anderlecht is er niet in geslaagd om de belangrijke match tegen Zulte Waregem te winnen. Integendeel, het verloor met 2-3 na onder andere twee doelpunten in geschenkverpakking voor Zulte na knullig balverlies bij Paars-wit. Anderlecht, dat vreemd genoeg weer met drie man achteraan speelde, kreeg vandaag wel kansen, maar het stuitte na rust op Bossut. Na deze nieuwe uppercut volgt zondag weer een belangrijke wedstrijd in Seraing. Voor dit Anderlecht lijkt elk punt op dit moment een geschenk uit de hemel. Lees verder »

Anderlecht viste naast Siquet

Anderlecht viste naast Siquet

TRANSFERS Anderlecht heeft geprobeerd om Hugo Siquet deze wintermercato naar Brussel te halen. Dat vertelde de verdediger vanavond na zijn debuut bij Cercle Brugge, dat hem huurt van Freiburg. "Gezien mijn verleden bij Standard was het onmogelijk om naar Anderlecht te gaan", aldus de 20-jarige rechtsback. Lees verder »

Riemer: "Hier is altijd druk"

Riemer:

INTERVIEWS Het is een beetje raar om dit te moeten schrijven, maar RSC Anderlecht moet vanavond winnen om niet richting degradatie te zakken. Brian Riemer voelt zich niet meer gespannen door dat feit: "Hier is altijd druk", laat hij optekenen.  Lees verder »

Kompany even in België

Kompany even in België

ANDERE Een opgemerkte gast gisterenavond in 't Kuipje, al was hij goed ingeduffeld om zoveel mogelijk incognito te blijven, Vincent Kompany kwam er Westerlo-spits Lyle Foster scouten. Craig Bellamy en Rodyse Munienge, vergezelden hem.  Lees verder »

 17-01-2023 

Uitgang lonkt voor ontevreden Silva

Uitgang lonkt voor ontevreden Silva

TRANSFERS Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad melden dat topschutter Fabio Silva op vertrekken staat bij Anderlecht. De Portugees is ontevreden en een recente discussie met coach Riemer zou hem hebben doen beslissen om andere oorden op te zoeken. Silva zou morgen al niet meer spelen tegen Zulte Waregem. Indien Silva daadwerkelijk vertrekt, wordt het vinden van een of meerdere spitsen een absolute prioriteit. Lees verder »

 16-01-2023 

Van u mocht Vandenhaute gewoon blijven

Van u mocht Vandenhaute gewoon blijven

WEBSITE Is de afkeer tegen Wouter Vandenhaute als Anderlecht-voorzitter wel zo breed gedragen onder de supporters als de geluiden in de media of op sociale media de voorbije dagen deden vermoeden? Uit de poll die we gisteren lanceerden, blijkt dat maar liefst 45 procent van de stemmers Vandenhaute liefst zag aanblijven als gewone voorzitter. Lees verder »

Debast: "Vertrouwensboost"

Debast:

INTERVIEWS Zeno Debast was meer dan op niveau tegen Club Brugge, hij was dan ook tevreden over zijn wedstrijd. Debast ziet het gelijkspel vooral als een vertrouwensboost omdat iedereen tot op het einde er blijven voor gaan is.  Lees verder »

Kindermans gaat opzeg gewoon uitdoen

Kindermans gaat opzeg gewoon uitdoen

ANDERE In de videoboodschap van Wouter Vandenhaute werd nog eens benadrukt dat RSC Anderlecht verder wil met Jean Kindermans, wel onder andere voorwaarden, lees: een minder zwaar financieel contract. Een beslissing heeft Kindermans nog niet genomen, hij gaat zijn opzeg die nu loopt, gewoon uitdoen.  Lees verder »

"Wouter is superfan, dat moet iedereen beseffen"

INTERVIEWS Jan Vertonghen is eerlijk en vind dat RSC Anderlecht blij mag zijn met 1 punt want meer zat er echt niet in. De Rode Duivel nam het ook op voor niet-uitvoerend voorzitter Wouter Vandenhaute: "Hij heeft echt het beste voor met de club en is een superfan, dat moet iedereen toch beseffen". Lees verder »

 15-01-2023 

Anderlecht pakt onverhoopt punt dankzij owngoal

 Anderlecht pakt onverhoopt punt dankzij owngoal

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft met meer geluk dan kunde 1-1 gelijkgespeeld in Club Brugge. Een owngoal van Mechele in minuut 78 zorgde voor de eindstand nadat Nielsen Brugge tien minuten eerder op voorsprong had gebracht. Brugge had overwicht en had voor en na rust al een aantal kansen gemist. Anderlecht zorgde in 95 minuten voor geen enkele doelpoging tussen het kader en vooral op het middenveld kwam het kwaliteit te kort. Na deze meevaller volgen nu twee zeer belangrijke wedstrijden voor Paars-wit tegen het versterkte Zulte Waregem en daarna in Seraing. Lees verder »

Opstelling: Met Sardella op links

Opstelling: Met Sardella op links

WEDSTRIJDEN Anderlecht start binnen een klein uur in Brugge met Sardella op de linksback. Verder zijn er geen verrassingen in het team van Riemer. Arnstad komt in de ploeg om de afwezigheid van Refealov op te vangen. Mogelijk zal Ashimeru dus hoger op het middenveld spelen. De bank toont ook aan dat Riemer momenteel gewoon niet veel opties heeft. Lees verder »

Refaelov één tot twee weken out

Refaelov één tot twee weken out

BLESSURES Lior Refaelov blesseerde zich tijdens de training aan de hamstrings en zal één tot twee weken out zijn. Dat weet Het Nieuwsblad. Een stevige aderlating voor paars-wit: de Israëliër was dit seizoen al goed voor vier doelpunten en vijf assists in de competitie. Lees verder »

"Videoboodschap is gemakkelijke weg"

INTERVIEWS Wouter Vandenhaute zet een stap terug, althans zou heeft hij het gezegd in zijn videoboodschap. Een videoboodschap die maar lauw onthaalt wordt bij de supporters en analisten. Allemaal vinden ze dat de gemakkelijke manier, op die manier moet hij geen kritische vragen beantwoorden.  Lees verder »

 14-01-2023 

Statement van de Raad van Bestuur

Statement van de Raad van Bestuur

ANDERE RSC Anderlecht heeft zonet op zijn website een statement gepubliceerd van de Raad van Bestuur. Daarin bevestigen het nieuws dat Wouter Vandenhaute een stap opzij zet maar ook dat het hun intentie is om ook in de toekomst te blijven verder werken met Jean Kindermans.  Lees verder »

Vandenhaute zet stap opzij

Vandenhaute zet stap opzij

ANDERE Wouter Vandenhaute heeft, toch enigszins onverwacht, besloten een stap opzij te zetten. Hij zet zijn mandaat als uitvoerend voorzitter om in een mandaat van niet-uitvoerend voorzitter. Daarmee komt het dagelijks bestuur in handen van Kenneth Bornauw (Non-Sports) en Jesper Fredberg (Sports).   Lees verder »

Rechtsback Rota op de radar

Rechtsback Rota op de radar

TRANSFERS Volgens de voetbalwebsite La Gazzetta Expresse toont Anderlecht belangstelling voor Lazaros Rota, de 25-jarige rechtsback van AEK Athene. Een transfer zou echter niet zo eenvoudig liggen. Met zijn goede prestaties wekt hij ook interesse uit Italië en Frankrijk. Lees verder »

Abonnees gratis naar Ludogrets

Abonnees gratis naar Ludogrets

ANDERE Donderdag 23 februari 2023 ontvangt RSC Anderlecht PFC Ludogrets in het Lotto Park. Abonnees kunnen gratis naar deze wedstrijd ter compensatie van de gemiste thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem. Tot zondag 22 januari kan je aanspraak maken op je gratis ticket. Lees verder »

Riemer: "Ik kijk vooruit"

Riemer:

INTERVIEWS Brian Riemer heeft niet meteen de ideale omstandigheden om de topper tegen Club Brugge aan te vatten in het Jan Breydel Stadion. De supporters zijn boos en bovendien mogen ze ook niet aanwezig zijn bij de wedstrijd als straf voor de ongeregeldheden op Standard.  Lees verder »

 13-01-2023 

RSCA Futures winnen oefenduel met 4-0

RSCA Futures winnen oefenduel met 4-0

1B De RSCA Futures hebben vanmiddag een oefenduel tegen Troyes gewonnen met 4-0. Michez en Agyei scoorden voor de pauze, Stassin en Masscho deden dat erna. De Zweedse nieuwkomer Bellmann stond in de basis en speelde als aanvallende middenvelder. Lees verder »

Murillo gelinkt aan Burnley

Murillo gelinkt aan Burnley

TRANSFERS Een voetbaljournalist uit Panama schrijft op Twitter dat Amir Murillo interesse geniet van Burnley, de club van Vincent Kompany. De leider in de Engelse tweede klasse zou, in tegenstelling tot Botafogo, vorige week, bereid zijn om een definitieve transfer te regelen. Lees verder »

Dryer legt vandaag medische tests af

Dryer legt vandaag medische tests af

TRANSFERS Er lijkt niet veel twijfel meer te bestaan dat de Deen Anders Dreyer voor RSC Anderlecht zal spelen, al moet je in het voetbal altijd met twee woorden spreken. Vandaag legt hij zijn medische tests af voor paars-wit, er ligt een contract van 4,5 jaar klaar voor winger.  Lees verder »

Vandenhaute komt vandaag met statement

Vandenhaute komt vandaag met statement

ANDERE Volgens Het Nieuwsblad, komt voorzitter Wouter Vandenhaute vandaag met een statement naar buiten. Hij zou dit doen via een videoboodschap. Dat de voorzitter een stap opzij zal zetten lijkt onbestaande, het worden dus nog woelige weken op Neerpede.  Lees verder »

 12-01-2023 

Actuele gebeurtenissen niet de aanleiding tot ontmoeting met fans

Actuele gebeurtenissen niet de aanleiding tot ontmoeting met fans

ANDERE Gisterenavond zat een groep supporters van Anderlecht samen met de club. CEO Sports Jesper Fredberg, coach Brian Riemer en CEO Non-Sports Kenneth Bornauw waren aanwezig. In tegenstelling tot wat hier en daar gesuggereerd werd, is deze ontmoeting niet het gevolg van enorme onvrede die de voorbije dagen naar buiten kwam. Dit overleg lag al drie weken vast.  Lees verder »

 11-01-2023 

Sadiki in beeld bij PSV

Sadiki in beeld bij PSV

TRANSFERS Noah Sadiki heeft de interesse gewekt van PSV Eindhoven. Dat schrijft de lokale krant Eindhovens Dagblad. "De Eindhovenaren vinden de 18-jarige Noah Sadiki een meer dan interessante speler en volgen zijn verrichtingen goed", zo valt te lezen. Lees verder »

Vandenhaute zal deze week communiceren

Vandenhaute zal deze week communiceren

ANDERE Het overleg tussen een groep supporters, CEO of Sports Jesper Fredberg en coach Brian Riemer was rond 21.30 uur afgelopen. Het Laatste Nieuws vernam aan de poort van het stadion dat voorzitter Wouter Vandenhaute nog deze week met een verklaring zal komen. Lees verder »

Thuiswedstrijden U18 voortaan live op Mauve TV

Thuiswedstrijden U18 voortaan live op Mauve TV

JEUGD Mauve TV, het online televisiekanaal van Anderlecht, zal de resterende thuiswedstrijden van de U18 dit seizoen rechtstreeks uitzenden. De U18 hervatten komend weekend de competitie en staan aan de leiding. Spelen ze kampioen, dan mag Anderlecht volgend seizoen deelnemen aan de UEFA Youth League. Lees verder »

Jeugdspelers al aangeboden bij andere clubs

Jeugdspelers al aangeboden bij andere clubs

JEUGD Na het nieuws over het ontslag van Jean Kindermans laten sommigen er geen gras over groeien. Het Laatste Nieuws weet dat meerdere jongeren al werden aangeboden bij andere clubs. Door wie dat gebeurde, vermeldt de krant niet. Zo goed als zeker zijn het makelaars die het doen. Lees verder »

Stassin bekijkt aanbod van Lille

Stassin bekijkt aanbod van Lille

TRANSFERS Clubs uit Spanje, Duitsland en Engeland (Sunderland) volgen de prestaties van Lucas Stassin, maar Lille is het meest concreet. Sudpresse weet dat de Franse club hem een project op de lange termijn heeft voorgesteld en dat Stassin het aanbod bestudeert. Lees verder »

Keuze Amuzu staat nog niet vast

Keuze Amuzu staat nog niet vast

ANDERE Francis Amuzu zou een aanvraag ingediend hebben om voor Ghana te mogen spelen. Toch lijkt zijn keuze nog niet definitief vast te staan. Volgens zijn entourage wacht hij af wie de nieuwe bondscoach wordt en wat zijn keuzes zijn, pas nadien zou hij definitief beslissen.  Lees verder »

Supporters pikken ontslag Kindermans niet

Supporters pikken ontslag Kindermans niet

ANDERE De supporters roeren zich lang alle kanten, op sociale media regent het open brieven gericht aan het bestuur. Er is al langer onvrede maar het ontslag van Jean Kindermans is de druppel die de gemoederen doet overlopen. De teneur is bij iedereen hetzelfde, men wil het ontslag van voorzitter Wouter Vandenhaute. Lees verder »

 10-01-2023 

Oproep: een woordje uitleg, alstublieft

Oproep: een woordje uitleg, alstublieft

OPINIES Nadat de voorbije weken, maanden en jaren clubs als Antwerp, Genk, Club Brugge en Union de krantenpagina's beheersten, is het dezer dagen weer de beurt aan Anderlecht. Helaas met een opeenstapeling van erg pijnlijke berichten. Supportersharten bloeden. Vraagtekens en onbegrip regeren. Wordt het geen tijd voor antwoorden en duidelijkheid? Lees verder »

Amuzu gaat voor Ghana voetballen

Amuzu gaat voor Ghana voetballen

ANDERE Francis Amuzu is niet langer beschikbaar voor de Rode Duivels, maar zal voor Ghana gaan voetballen. De winger van Anderlecht vroeg de FIFA toelating om van nationale ploeg te wisselen en heeft het nieuws gekregen dat zijn aanvraag goedgekeurd is. Dat meldt het Ghanse 3Sports. Lees verder »

Spelers wachten nog op Europese premies

Spelers wachten nog op Europese premies

ANDERE De spelersgroep van Anderlecht kreeg nog geen premies uitbetaald voor hun prestaties in Europa dit seizoen. Dat maakte RTBF bekend en kreeg Het Nieuwsblad bevestigd. Het geld zou er wel aankomen. De late uitbetaling gebeurt om financieel-technische redenen, aldus Het Nieuwsblad. Lees verder »

Tweelingsbroer Agyei verlaat Anderlecht

Tweelingsbroer Agyei verlaat Anderlecht

JEUGD - TRANSFERS Ebenezer Agyei, de tweelingsbroer van Enock, verlaat Anderlecht. Dat kondigt hij aan op zijn Instagram-pagina. In september 2020 tekenden de broers allebei een profcontract voor drie jaar. Ebenezer zal dat dus niet uitdoen. Wat zijn nieuwe club wordt, vertelde hij nog niet. Lees verder »

Ook Deen Dreyer in beeld

Ook Deen Dreyer in beeld

TRANSFERS Naast de Oekraïner Viktor Tsygankov heeft Anderlecht volgens Het Laatste Nieuws ook de 24-jarige Deen Anders Dreyer op het oog als offensieve versterking. Dreyer speelt voor Midtjylland. Of hij financieel haalbaar is, is een grotere vraag. Lees verder »

Ervaren Duitse linksback in beeld

Ervaren Duitse linksback in beeld

TRANSFERS La Dernière Heure meldt dat Anderlecht geïnformeerd heeft naar Maximilan Middelstädt, een 27-jarige linksback van Herta Berlijn. Ondanks ruim 130 wedstrijden in de Bundesliga is hij dit seizoen op de bank beland en in juni is hij einde contract. Dat maakt van hem een interessante piste. Lees verder »

Uitleenbeurt op komst voor Ait El Hadj

Uitleenbeurt op komst voor Ait El Hadj

TRANSFERS Anderlecht en Anouar Ait El Hadj zijn overeengekomen dat de speler de rest van het seizoen wordt uitgeleend. Dat schrijft La Dernière Heure. Paars-wit wil hem op die manier de nodige speelminuten laten opdoen. De voorkeur gaat uit naar een club in België. Lees verder »

 09-01-2023 

Hoge loon hoofdreden van vertrek Kindermans

Hoge loon hoofdreden van vertrek Kindermans

TRANSFERS Volgens Het Laatste Nieuws heeft ook het vertrek van Jean Kindermans te maken met het salaris dat hij verdient. Gezien zijn verdiensten in het verleden heeft hij een erg fraai bediendencontract. Daarnaast krijgt hij bonussen wanneer jongeren doorstromen naar de A-kern of een mooie transfer maken. Lees verder »

Botafogo staakt gesprekken met Murillo

Botafogo staakt gesprekken met Murillo

TRANSFERS Amir Murillo trekt niet naar Botafogo. Het Braziliaanse Globo weet dat Botafogo de gesprekken heeft stopgezet omdat Anderlecht de rechtsback alleen wil verkopen en niet wil verhuren. Om financiële redenen is voor Botafogo enkel een uitleenbeurt mogelijk. Lees verder »

Anderlecht wint oefenpartij tegen FC Dordrecht

Anderlecht wint oefenpartij tegen FC Dordrecht

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft net na de middag met 1-0 gewonnen van de Nederlandse tweedeklasser FC Dordrecht. Net na rust kon Ait El Hadj het enige doelpunt scoren op aangeven van Angulo. Anderlecht begon met verschillende spelers die gisteren niet lang op het veld stonden. Ook Hoedt was van de partij. Lees verder »

Verbeke vervanger Kindermans?

Verbeke vervanger Kindermans?

ANDERE Deze morgen gonsde het op sociale media van de geruchten dat Jean Kindermans zou ontslagen zijn bij RSC Anderlecht, dat bericht is ondertussen onofficieel bevestigd. Nu wordt daar aan toegevoegc dat Peter Verbeke aan het hoofd zou komen te staan van de jeugdopleiding. Lees verder »

Anderlecht ontslaat Jean Kindermans

Anderlecht ontslaat Jean Kindermans

ANDERE Anderlecht heeft hoofd jeugdopleiding Jean Kindermans ontslagen. Sinds vanmorgen doet het gerucht de ronde op Twitter en Sporza-journalist Bart Aerts vond bevestiging bij twee bronnen dichtbij de club. Anderlecht en Kindermans zelf weigeren momenteel om te reageren. Lees verder »

Riemer: "Er zijn nog veel punten te rapen"

Riemer:

INTERVIEWS De eerste thuiswedstrijd voor kersvers coach Brian Riemer was er meteen eentje tegen het 'zwarte beest' Union. Ondanks een vroege rode kaart, hield RSC Anderlecht goed stand, tot de laatste tien minuten van de wedstrijd ingingen. Toch is coach Riemer tevreden: "Mijn ploeg heeft alles gegeven". Lees verder »

Ternana meldt zich voor Esposito

Ternana meldt zich voor Esposito

TRANSFERS Volgens de Italiaanse journalist Nicolo Schira heeft Ternana zich bij Inter Milaan gemeld voor Sebastiano Esposito. De nummer acht uit de Serie B informeerde bij Inter naar de mogelijkheden om Esposito op huurbasis over te nemen. Lees verder »

Verbruggen: "Een droom die uitkomt"

Verbruggen:

INTERVIEWS RSC Anderlecht verloor zijn eerste thuiswedstrijd van dit jaar met 1-3, ook niet meteen wat Bart Verbruggen voor ogen had nu hij officieel de eerste keeper is, een droom die nu werkelijkheid geworden is. Ondanks de uitlslag valt er de Nederlander niets te verwijten. Lees verder »

Verbeke maakt zijn opwachting in tribune

Verbeke maakt zijn opwachting in tribune

ANDERE Half oktober van vorig jaar viel Peter Verbeke voor langere tijd out met een virale infectie. Gisteren was hij voor het eerst opnieuw te zien in de tribunes van RSC Anderlecht. In welke hoedanigheid Verbeke terugkomt en vanaf wanneer is nog niet duidelijk.  Lees verder »

Vandenhaute krijgt regenboogtrui van Evenepoel

Vandenhaute krijgt regenboogtrui van Evenepoel

ANDERE Het is geen geheim, Remco Evenepoel blijft supporter van RSC Anderlecht. Hij maakte gisteren dan ook gebruik van zijn beetje vrije tijd om de Brusselse derby te volgen. Voorzitter Vandenhaute kreeg meteen ook een uniek cadeau van de wereldkampioen, de regenboogtrui.  Lees verder »

 08-01-2023 

Moedig Anderlecht met tien onderuit in slotfase

Moedig Anderlecht met tien onderuit in slotfase

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft voor de zesde maal op rij verloren van Union. Het venijn zat alweer in het begin van de wedstrijd. Deze maal was het echter geen snel doelpunt van Union, maar wel een rode kaart voor Paars-wit. Na de rust stapte Anderlecht echter met hernieuwde moed uit de kleedkamer. Het kwam op voorsprong via Silva en leek op weg naar puntenwinst, maar een uitgekookt Union scoorde nog driemaal in de slotfase met onder andere een schot dat tweemaal afweek. Lees verder »

Opstelling: Verbruggen en Debast in de basis

Opstelling: Verbruggen en Debast in de basis

WEDSTRIJDEN Voor de derby tegen Union maakt coach Riemer enkele opvallende keuzes. Centraal achterin speelt dan toch Debast, dus hopelijk is hij helemaal fit. Verrassender is de keuze voor Verbruggen in doel. Diawara en Ashimeru vormen het centrale duo op het middenveld. Vertonghen is kapitein. Kan Anderlecht na vijf (kansloze) nederlagen eindelijk het tij keren tegen Union? Lees verder »

 07-01-2023 

Selectie: Debast erbij, Sadiki niet

Selectie: Debast erbij, Sadiki niet

WEDSTRIJDEN Zeno Debast maakt deel uit van de 19-koppige selectie die Brian Riemer bekendgemaakt heeft voor de wedstrijd van morgen tegen Union. Ook Killian Sardella en Marco Kana zijn erbij. Noah Sadiki en Anouar Ait El Hadj zijn de opvallendste afwezigen. Lees verder »

 06-01-2023 

Riemer: "Tonen waar we voor staan"

Riemer:

INTERVIEWS Brian Riemer kijkt uit naar de derby van zondag tegen Union. "Dit wordt mijn eerste wedstrijd in het Lotto Park. Ik kijk er enorm naar uit om de supporters te tonen waar we voor staan", zo blikte hij vooruit op zijn persconferentie. Lees verder »

"Esposito momenteel niet fit"

BLESSURES Sebastiano Esposito traint weer mee met Anderlecht, maar spelen zit er nog niet meteen in. Toch is het niet uitgesloten dat hij binnenkort weer in actie komt. "Sebastiano was geblesseerd en moet nu weer fit worden. Daarna zal ik hem objectief beoordelen", aldus coach Brian Riemer. Lees verder »

Morgen beslissing over Debast

Morgen beslissing over Debast

BLESSURES Morgen moet blijken of Zeno Debast zondag kan spelen tegen Union. Dat vertelde coach Brian Riemer op zijn persconferentie vanmiddag. "De situatie van Debast evalueert goed. De finale test volgt morgen, wanneer hij voor het eerst weer een volledige training zal meedoen." Lees verder »

Evenepoel even weer op voetbalveld

Evenepoel even weer op voetbalveld

ANDERE Remco Evenepoel staat volgende week opnieuw op een voetbalveld, al is het wel maar voor even en op enkele duizenden kilometers van hier. Hij gaat namelijk in Argentinië de aftrap geven voor de wedstrijd Boca Juniors vs Everton de Chile. Lees verder »

De RSCA Academy opnieuw in actie

De RSCA Academy opnieuw in actie

JEUGD Geen kampioenschap op het programma deze zaterdag 7 januari in Anderlecht, maar enkele vriendschappelijke wedstrijden om de vakantie in stijl af te sluiten. In Neerpede spelen Valenciennes en AZ tegen onze jongeren, terwijl sommige categorieën naar Beerschot en Mechelen reizen.  Lees verder »

De Boeck: "Praat niet over het 'zwarte beest'"

De Boeck:

INTERVIEWS Glen De Boeck geeft de raad aan Brian Riemer om zijn spelers niet te vertellen dat Union een van de ergernissen van RSCA is geworden, dat zou negatief zijn. De nieuwe coach van Anderlecht was niet aanwezig bij de vorige nederlagen, dus is het niet aan hem om zich zorgen te maken over het verleden. Lees verder »

Nieuwe partner voor Anderlecht

Nieuwe partner voor Anderlecht

ANDERE Begin 2023 kondigt RSCA de ondertekening aan van een nieuw partnerschap met 'Actief Interim', dat in 1988 zijn eerste stappen zette op de Belgische rekruteringsmarkt en sindsdien is uitgegroeid tot een internationale rekruteringsgroep. Lees verder »

Nieuw partnerschap met Evolia

Nieuw partnerschap met Evolia

ANDERE RSC Anderlecht verwelkomt Evolia als nieuwe officiële leverancier. Evolia is een Belgisch ingenieursbureau dat bij de ontwikkeling van haar projecten een diepgaande technische en intellectuele expertise wil bieden. Lees verder »

 05-01-2023 

Murillo in gesprek met Botafogo

Murillo in gesprek met Botafogo

TRANSFERS Het Braziliaanse Globo, een groot medium in het land, met dat Botafogo onderhandelingen is opgestart met Amir Murillo. Ook met Giovanni González, een rechtsback van Mallorca, wordt gesproken. Een van de twee moet de nieuwe rechtsachter van Botafogo worden Lees verder »

 03-01-2023 

Anderlecht wil museum oprichten in stadion

Anderlecht wil museum oprichten in stadion

ANDERE Anderlecht maakt momenteel werk van het inrichten van een museum over de clubgeschiedenis in het eigen stadion. Dat schrijft de Waalse krantengroep L'Avenir vandaag. De ideeën zouden erg concreet zijn en er werd al overlegd met het gemeentebestuur, zo klinkt het. Lees verder »

Duranville weer op het oefenveld

Duranville weer op het oefenveld

BLESSURES Na een korte nieuwjaarsvakantie hervatte Anderlecht vandaag de trainingen. Ook aanwezig: Julian Duranville. Op foto's op Instagram is te zien hoe de 16-jarige winger, die zich tijdens de oefenstage geblesseerd had, breedlachend en samen met Noah Sadiki naar het oefenveld wandelt. Lees verder »

Esposito traint weer mee

Esposito traint weer mee

ANDERE Omdat er nog steeds geen akkoord is tussen Anderlecht en Inter om de huur van Sebastiano Esposito te verbreken, traint de Italiaan weer gewoon mee. Er zijn wel geruchten uit Italië over mogelijk geïnteresseerde clubs.  Lees verder »

Bram Vandriessche leidt derby in goede banen

Bram Vandriessche leidt derby in goede banen

ANDERE Zondag ontvangt RSC Anderlecht buur Union in het Lotto Park. Kan Riemer het zwarte beest temmen en eindelijk eens de drie punten in Brussel houden ? Bram Vandriessche fluit de wedstrijd op gang, Yves De Neve en Tom Vanpoucke staan hem bij langs de lijn.  Lees verder »

 02-01-2023 

Hoe zit het met de Fanboard?

Hoe zit het met de Fanboard?

OPINIES De Fanboard is in 2018 bij RSC Anderlecht in het leven geroepen om de dialoog tussen de club en haar supporters te verbeteren. Aan de vergaderingen nemen vertegenwoordigers van RSC Anderlecht, de Liaison Officer en enkele afgevaardigden van de supportersclubs deel.  Lees verder »