Archieven

 28-02-2011 

Nieuwe schoenen van Adidas voor Lukaku

Nieuwe schoenen van Adidas voor Lukaku

Romelu heeft in Nürnberg gloednieuwe voetbalschoenen gekregen. De spits mocht deze exclusieve schoenen afhalen in het hoofdkantoor van Adidas. Het zijn op maat gemaakte schoenen en hij gaat zo Messi, Robben en Van Persie achterna. Lees verder »

Roger Lukaku: "Weer op dezelfde golflengte"

Roger Lukaku:

Roger Lukaku vertelde vorige week dat zijn zoon Romelu mogelijk een probleem had bij Anderlecht. Intussen had hij een gesprek met Herman Van Holsbeeck en lijkt alles opgelost. "Ik voel dat we weer op dezelfde golflengte zitten." Lees verder »

Wedstrijdoverzicht verhuurde spelers

Wedstrijdoverzicht verhuurde spelers

Slechts twee competitiematchen in eerste klasse dit weekend en dus genoten de meeste Anderlecht-huurlingen van een vrij weekend. Wie wel in actie kwam en zich liet opmerken, was Reynaldo. De andere huurlingen kenden minder succes. Lees verder »

Vier Anderlecht-spelers bij nationale U16

Vier Anderlecht-spelers bij nationale U16

De Belgische U16 spelen deze week een internationaal vierlandentoernooi aan de kust. Coach Patrick Klinkenberg nam vier Anderlecht-jongeren op in zijn selectie: Leander Dendoncker, Anil Koc, Sebastien Locigno en Anthony Rivituso. Lees verder »

 27-02-2011 
 26-02-2011 

Boussoufa en Legaer speelklaar tegen Genk

Boussoufa en Legaer speelklaar tegen Genk

Mbark Boussoufa en Jonathan Legear, die er tegen Ajax niet bij waren, raken wel speelklaar voor de topper van vrijdag tegen RC Genk. Gisteren werkten ze allebei een uitlooptraining af en maandag hervatten ze de groepstraining. Lees verder »

Anderlecht lijkt Lecjaks te willen houden

Anderlecht lijkt Lecjaks te willen houden

Voor eind maart moet Anderlecht beslissen of het Jan Lecjaks definitief aantrekt. Volgens Het Nieuwsblad is de beslissing om hem te houden zo goed als genomen, maar probeert Anderlecht de transferprijs nog wat omlaag te halen. Lees verder »

Proto: "Ons vrijdag herpakken tegen RC Genk"

Proto:

De day after was Silvio Proto nog erg ontgoocheld over de prestatie die Anderlecht donderdag afleverde tegen Ajax. "Sulejmani dook twee keer alleen voor mij op en werkte goed af", zo zei hij. "De Nederlanders deden wat ze wilden." Lees verder »

Statistieken bewijzen zwakke EL-campagne

Statistieken bewijzen zwakke EL-campagne

Tegen Ajax zag Anderlecht donderdag een magere Europese campagne ten einde lopen. Hoewel het vorig seizoen maar één ronde verder raakte, kende paars-wit toen een veel sterker Europees parcours. De statistieken bewijzen dit. Lees verder »

Televisie-ster voor 'School van Lukaku'

Televisie-ster voor 'School van Lukaku'

Het één-programma 'De School van Lukaku' is op het gala van de televisie-sterren bekroond als beste reality-programma van 2010. Het toont het reilen en zeilen op het Sint-Guido Instituut in Anderlecht, waar oa Lukaku school loopt. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Het minst slechte akkoord"

Van Holsbeeck:

De meningen waren verdeeld na de stemming over de competitieformule, maar Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck is blij met de uitkomst. "Dit akkoord zal enorm bekritiseerd worden, maar het is wel het enige mogelijke compromis." Lees verder »

Ook volgende 3 seizoenen met play-offs

Ook volgende 3 seizoenen met play-offs

De Pro League heeft gisteren na een stemming beslist ook de volgende drie jaar te voetballen naar de huidige competitieformule. Dit wil zeggen met 16 clubs en play-offs. Er komt wel een nieuwe degradatieregel. Lees verder »


 25-02-2011 

Heeft Bulykin weer toekomst bij Anderlecht?

Heeft Bulykin weer toekomst bij Anderlecht?

De vlotst scorende spits van Anderlecht speelt momenteel in Nederland. Dat is ook Van Holsbeeck niet ontgaan en hij wil Dmitri Bulykin daarom weer een kans geven. "We willen Bulykin terughalen en daarna bekijken we de situatie." Lees verder »

Gillet: "Weekendje vrij zal deugd doen"

Gillet:

Ook Guillaume Gillet beseft dat het gisteren eigenlijk nooit een wedstrijd is geweest. "Nochtans waren we gebrand op een goede prestatie, maar na een kwartier was de wedstrijd gespeeld met die twee tegengoals", zo zuchtte hij. Lees verder »

Jacobs: "We hebben cadeau's uitgedeeld"

Jacobs:

Een logische uitschakeling, dat was de conclusie van Ariël Jacobs na de nieuwe nederlaag tegen Ajax. "Ajax is individueel en collectief sterker. Over twee matchen bekeken, is het helemaal verdiend dat we zijn uitgeschakeld." Lees verder »

"Sommigen lagen te slapen bij theorie"

Tom De Sutter mocht tegen Ajax invallen toen de wedstrijd al lang gespeeld was. Na de match was hij in een gesprek met Sporza erg hard voor zijn ploegmaats. "Door die twee snelle weggeefdoelpunten was de match snel verloren." Lees verder »

Ajax snel klaar met kansloos Anderlecht

Ajax snel klaar met kansloos Anderlecht

Zoals verwacht heeft Anderlecht niet voor een mirakel kunnen zorgen in Amsterdam. Nog voor er twintig minuten gespeeld waren, had Sulejmani de bal al twee keer binnen getrapt. Daarna speelde Ajax de wedstrijd rustig uit. Lees verder »

 24-02-2011 

Voorbeschouwing: Ajax - Anderlecht

Voorbeschouwing: Ajax - Anderlecht

Vanavond staat Anderlecht in de Amsterdam ArenA voor een ware mission impossible. Tegen Ajax moet het een 0-3 nederlaag rechtzetten. Bovendien moet het dit doen zonder een zieke Boussoufa. Kouyaté is waarschijnlijk zijn vervanger. Lees verder »

Juhasz: "Ons lanceren voor de play-offs"

Juhasz:

Roland Juhasz beseft dat Anderlecht voor een quasi onmogelijke opdracht staat, maar toch wil hij vanavond alles geven. "We zijn profs en zolang er mogelijkheden zijn, moeten we daar voluit voor gaan", zo blikt hij vooruit. Lees verder »

Gillet: "We moeten erin geloven"

Gillet:

Als het van Guillaume Gillet afhangt, begint Anderlecht straks met veel motivatie aan de terugwedstrijd tegen Ajax. "In voetbal weet je nooit. Vorig jaar scoorden we toch ook drie keer in de ArenA?", zo spreekt hij met vertrouwen. Lees verder »

 23-02-2011 

Kanu en Suarez twijfelachtig voor morgen

Kanu en Suarez twijfelachtig voor morgen

Behalve Boussoufa en Legear moet Anderlecht het morgen mogelijk ook doen zonder Matias Suarez en Kanu. Suarez sukkelt met de quadriceps, terwijl Kanu last heeft van de enkel. Morgen moet blijken of ze inzetbaar zijn. Lees verder »

Vertonghen: "We gaan alles geven"

Vertonghen:

Vorige week zat Toby Alderweireld naast coach De Boer op de persconferentie, vandaag was het de beurt aan Jan Vertonghen, die andere Ajax-Belg. "Anderlecht wil zeker iets rechtzetten", zo denkt hij. "We moeten op onze hoede zijn." Lees verder »

Selectie Ajax - Anderlecht

Selectie Ajax - Anderlecht

Anderlecht vertrekt deze voormiddag met 18 spelers naar Amsterdam voor de match tegen Ajax. Mbark Boussoufa is er wegens ziekte niet bij en ook Jonathan Legear (knie) ontbreekt. Lukaku (quadriceps) en Kanu (enkel) zijn wel paraat. Lees verder »

Zieke Boussoufa niet mee naar Amsterdam

Zieke Boussoufa niet mee naar Amsterdam

Anderlecht zal het morgen tegen Ajax moeten doen zonder Mbark Boussoufa. De Marokkaan, die ook zondag al ziek was, trainde zowel maandag als dinsdag niet mee. Ariël Jacobs wil geen risico's met hem nemen en laat hem daarom thuis. Lees verder »

Arbiter van morgen zag handspel Henry niet

Arbiter van morgen zag handspel Henry niet

Ajax - Anderlecht zal morgen geleid worden door de Zweed Martin Hansson. Deze brandweerman floot in 2009 WK-barragematch tussen Ierland en Franrkijk. Hij zag toen niet dat Thierry Henry hands maakte bij het beslissende doelpunt. Lees verder »

Boussoufa slaat transfer naar Rusland af

Boussoufa slaat transfer naar Rusland af

Mbark Boussoufa heeft een aanbod van Anzhi Machatsjkala om nu meteen naar Rusland te verhuizen, afgeslagen. Aan HLN bevestigde Anderlecht dat de Russen contact hebben opgenomen, maar Boussoufa ziet zijn toekomst niet in Rusland. Lees verder »

"We hebben met vader Lukaku gesproken"

Op zijn perspraatje had Herman Van Holsbeeck het ook over 'het geval-Lukaku'. De Anderlecht-manager had al een gesprek met Romelu's vader en zijn school. Het is de bedoeling hem de komende weken weer meer af te schermen. Lees verder »

Van Holsbeeck verwacht revanche tegen Ajax

Van Holsbeeck verwacht revanche tegen Ajax

Herman Van Holsbeeck verwacht dat de ploeg zich morgen tegen Ajax opnieuw bewijst na twee nederlagen. "Tegen Ajax kon ik de groep qua inzet en manier van spelen weinig verwijten. Met het verlies in Westerlo heb ik het moeilijken." Lees verder »

Boussoufa krijgt nog een maand om te kiezen

Boussoufa krijgt nog een maand om te kiezen

Binnen drie weken of ten laatste binnen een maand wil Anderlecht van Mbark Boussoufa weten waar hij zijn toekomst ziet. De club ontkent ook dat het de transferprijs van de spelmaker gehalveerd heeft van 12 naar 6 miljoen euro. Lees verder »


 22-02-2011 

Wat loopt er mis bij Anderlecht?

Wat loopt er mis bij Anderlecht?

Niet alleen Paul Van Himst, ook andere ex-boegbeelden van Anderlecht zien dat de club momenteel stroef voetbalt. In Het Nieuwsblad leggen Georges Grün, Wim Kooiman, Jan Boskamp en Erwin Vandenbergh per linie de pijnpunten bloot. Lees verder »

Boussoufa mag weg voor 6 miljoen euro

Boussoufa mag weg voor 6 miljoen euro

Mbark Boussoufa sprak vorige vrijdag met voorzitter Roger Vanden Stock over zijn toekomst. Een beslissing viel er nog niet. Het Laatste Nieuws weet wel dat er is afgesproken de transferprijs te laten zakken van 12 naar 6 miljoen. Lees verder »

Standard dient Vanden Stock van antwoord

Standard dient Vanden Stock van antwoord

Volgens Standard is er in de Pro League afgesproken dat elke club zelf mag beslissen of een verhuurde speler tegen de moederclub mag spelen. Men reageert zo op Roger Vanden Stock, die zei dat dit verbieden competitievervalsing is. Lees verder »

Nieuws van op het trainingsveld

Nieuws van op het trainingsveld

Geen Mbark Boussoufa op de uitlooptraining gisteren. De Marokkaan is ziek. Ook Lukaku(quadriceps) en Kanu (enkel) namen hier niet aan deel. De spelers die tegen Westerlo minder dan een uur speelden, werkten een gewone training af. Lees verder »

 21-02-2011 

Selectie beloftentoernooi Viareggio

Selectie beloftentoernooi Viareggio

De beloften van Anderlecht vertrokken gisteren richting Italië om deel te nemen aan het toernooi van Viareggio. Paars-wit is op dit prestigieuze toernooi ingedeeld in een poule met Torino, Lazio en Grasshoppers Zurich. Lees verder »

Overzicht verhuurde spelers

Overzicht verhuurde spelers

Anderlecht verhuurt deze tweede seizoenshelft 13 spelers. Hoe doen zij het bij hun nieuwe club? Vanaf nu proberen we u wekelijks een overzicht te bieden. Vielen dit weekend op: de eerste basisplaatsen van Bernardez en Chavarria. Lees verder »

Iakovenko: "Hoop dat Anderlecht titel pakt"

Iakovenko:

Uitgerekend Sacha Iakovenko, door Anderlecht uitgeleend aan Westerlo, zette de thuisploeg gisteren op weg naar de overwinning. "Ik ga hier van genieten, maar zeker niet te uitbundig. Die goal bezorgt me immers gemengde gevoelens." Lees verder »

 20-02-2011 

Voorbeschouwing: Westerlo - Anderlecht

Voorbeschouwing:  Westerlo - Anderlecht

Na de zware thuisnederlaag tegen Ajax kan Anderlecht zich straks tegen Westerlo herpakken. Bovendien kan Silvio Proto het 44 jaar oude record van Jean Trappeniers verbeteren als hij 24 minuten zijn doel schoon houdt. Lees verder »

Roger Lukaku: "Er is probleem met Romelu"

Roger Lukaku:

Volgens Roger Lukaku heeft zijn zoon een probleem bij Anderlecht. "De Romelu van tegen Finland is nauwelijks te vergelijken met deze die ik op Anderlecht bezig zie. Er is iets aan de hand bij Anderlecht en ik ga uitzoeken wat." Lees verder »


 18-02-2011 

Deschacht terug speelklaar tegen play-offs

Deschacht terug speelklaar tegen play-offs

Olivier Deschacht traint al een tijdje weer mee met de groep, maar Ariël Jacobs geeft hem alle tijd om weer fit te raken. De Anderlecht-coach voorziet zijn terugkeer in de selectie pas tegen de play-offs, vertelde hij vanmiddag. Lees verder »

Selectie Westerlo - Anderlecht

Selectie Westerlo - Anderlecht

Veel tijd om te treuren over de nederlaag tegen Ajax krijgt Anderlecht niet. Zondag wacht immers Westerlo en vandaag maakte Jacobs zijn selectie voor deze partij al bekend. Gillet, Kouyate en Lukaku zijn erbij, maar twijfelachtig. Lees verder »

Legear miste Ajax wegens knieblessure

Legear miste Ajax wegens knieblessure

Geen Jonathan Legear gisteren op het wedstrijdblad. "Legear raakte geblesseerd op de laatste training", zo verduidelijkt Ariël Jacobs in HLN. "Tien minuten voor het einde moest hij eraf, na een draaibeweging van zijn knie." Lees verder »

De Sutter: "Ajax was zoveel efficiënter"

De Sutter:

Na het derde Ajax-doelpunt gooide Jacobs Tom De Sutter nog in de strijd. Veel zoden bracht dit echter niet aan de dijk. "Ik probeerde mijn best te doen, maar we hadden op dat moment niet veel balbezit meer hé", zei hij achteraf. Lees verder »

Proto: "Hopen op een klein mirakel"

Proto:

Voor het eerste sinds lang incasseerde Anderlecht nog eens een doelpunt en dan nog wel drie in één wedstrijd. Een opdoffer voor Silvio Proto. "Al zijn het niet de goals die pijn doen, maar wel dat we de match verloren hebben." Lees verder »

Reacties uit het Ajax-kamp

Reacties uit het Ajax-kamp

Bij Ajax uiteraard niets dan blijde gezichten. "Dit is een fantastisch resultaat voor ons", glunderde coach Frank De Boer. "Het zou erg knullig zijn als we dit nog weggaven." Ook de Belgen Alderweireld en Vertonghen zijn erg blij. Lees verder »

Ajax leert Anderlecht les in efficiëntie

Ajax leert Anderlecht les in efficiëntie

Anderlecht mag een kruis maken over de volgende ronde na 0-3 verlies tegen Ajax. Een krampachtig paars-wit wrong een handvol uitstekende kansen de nek om en miste een penalty. Ajax was efficiënter en puurde 3 goals uit 4 kansen. Lees verder »

 17-02-2011 

Mazuch: "Opgelucht dat Suarez weg is"

Mazuch:

Anderlecht rekent straks op onder meer Ondrej Mazuch om opnieuw de nul te houden. Gelukkig voor hem is topspits Luis Suarez er niet meer bij. "In januari keek ik elke dag op het internet in de hoop dat hij vertrokken zou zijn." Lees verder »

Alderweireld: "Voetballend zijn wij beter"

Alderweireld:

Rode Duivel Toby Alderweireld vergezelde zijn coach gisteren op de persconferentie. Straks wacht hem een duel met Romelu Lukaku. "We kennen zijn sterke punten en zullen er alles aan doen dat hij die niet kan tonen", vertelde hij. Lees verder »

De Boer: "Het kan spoken in Anderlecht"

De Boer:

Net als zijn collega Jacobs blikte ook Ajax-trainer Frank De Boer gisteren vooruit op de partij van straks. "Anderlecht is zonder twijfel een sterke tegenstander", zo vertelde hij. "Maar ik schat onze ploegen toch even hoog in." Lees verder »

Jacobs: "Totaal anders dan vorig jaar"

Jacobs:

Bij Anderlecht kijkt men met vertrouwen uit naar de wedstrijd van vanavond. Toch schuwt Ariël Jacobs alle grootspraak. "Ik ga niet zeggen dat we favoriet zijn. Laat ons zeggen dat de kansen 50-50 zijn, met een voordeel voor Ajax." Lees verder »

Boussoufa twijfelt nog steeds over toekomst

Boussoufa twijfelt nog steeds over toekomst

Eind januari zou Mbark Boussoufa beslissen of hij zou bijtekenen bij Anderlecht of vertrekken. We zijn nu half februari en hij weet het nog steeds niet. "Vrijdag zie ik de voorzitter, maar misschien heb ik tot mei of juni nodig." Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Ajax

Voorbeschouwing: Anderlecht - Ajax

Vanavond om 19u ontvangt Anderlecht Ajax voor de heenmatch van de 16e finales van de Europa League. Beide teams kunnen rekenen op hun sterkste elftal. Bij Anderlecht wordt de type-ploeg van de voorbije weken aan de start verwacht. Lees verder »

 16-02-2011 

Statistieken geven Ajax geen kans

Statistieken geven Ajax geen kans

Anderlecht en Nederlandse clubs, het lijkt een geslaagd huwelijk. De voorbije 35 jaar speelde paars-wit Europees al tien keer tegen een club uit Nederland en nog nooit werd verloren. Elke dubbele confrontatie won Anderlecht. Lees verder »

Lukaku: "Hoop opnieuw te scoren tegen Ajax"

Lukaku:

Romelu Lukaku wil opnieuw schitteren tegen Ajax. Vorig seizoen kende hij zijn internationale doorbraak tegen de Nederlanders. "De 1-3 op Ajax is de mooiste herinnering in mijn carrière. Ik scoorde twee keer en dan nog met de kop." Lees verder »

Jacobs pokert met extra gesloten training

Jacobs pokert met extra gesloten training

Op het laatste moment besliste Anderlecht om de training gisteren achter gesloten deuren te houden. De kranten denken dat dit was omdat zij op basis van de maandagtraining Marecek en Legear in de ploeg verwachten. Pokert Jacobs? Lees verder »


 15-02-2011 

Anderlecht heeft beste defensie in 20 jaar

Anderlecht heeft beste defensie in 20 jaar

Met 14 tegendoelpunten in 26 wedstrijden beschikt Anderlecht over de beste defensie in bijna twintig jaar. Enkel in 1991-92 deed een ploeg, ook Anderlecht trouwens, beter met 13 tegengoals. In HLN getuigen enkele spelers van toen. Lees verder »

Gillet: "Vermoeidheid is geen excuus"

Gillet:

Donderdag wacht Ajax, maar in Het Nieuwsblad kijkt Guillaume Gillet vandaag nog even terug naar de match van zaterdag tegen Cercle Brugge. "De 1-0 van Boussoufa was een immense opluchting", zo zegt hij. "Maar het was verdiend." Lees verder »

Beloften opnieuw naar toernooi Viareggio

Beloften opnieuw naar toernooi Viareggio

Zoals elk jaar nemen de beloften van Anderlecht ook dit jaar deel aan het prestigieuze toernooi van Viareggio. Dit begint op 21 februari. De volgende competitiewedstrijd spelen de Anderlecht-beloften daardoor pas op 7 maart. Lees verder »

Prijzen mini-abonnementen play-offs bekend

Prijzen mini-abonnementen play-offs bekend

RSC Anderlecht heeft de prijzen bekend gemaakt van de mini-abonnementen voor de play-offs. De tarieven voor vijf wedstrijden gaan van 50 tot 240 euro. Wie al een gewoon abonnement heeft, betaalt minder dan wie dat nog niet heeft. Lees verder »

Enkel Badibanga ontbreekt op training

Enkel Badibanga ontbreekt op training

Anderlecht leeft voorlopig zonder zorgen toe naar de EL-wedstrijd tegen Ajax. Op Ziguy Badibanga (ziek) na kon Jacobs gisteren op zijn volledige spelersgroep rekenen voor de training. Ook Jonathan Legear trainde weer mee. Lees verder »

 14-02-2011 

Anderlecht - Ajax live op Canvas

Anderlecht - Ajax live op Canvas

De heenwedstrijd tussen Anderlecht en Ajax in de 1/16e finales van de Europa League zal live worden uitgezonden op Sporza/Canvas. De voorbeschouwing begint donderdag om 18.45u, de aftrap is een kwartiertje later. Lees verder »

Vertonghen: "Kansen zijn fiftyfifty"

Vertonghen:

Donderdag ontvangt Anderlecht Ajax in de 1/16e finales van de Europa League. Ajax gaf dit weekend tegen Roda JC een 0-2 voorsprong weg en kon dus niet echt overtuigen. Verdediger Jan Vertonghen spreekt dat niet tegen. Lees verder »

Ajax geeft 0-2 voorsprong uit handen

Ajax geeft 0-2 voorsprong uit handen

Ajax heeft geen te beste generale repetitie achter de rug voor het Europese treffen donderdag met Anderlecht. De Amsterdammers kwamen 0-2 voor op het veld van Roda JC, maar slaagden er niet in deze voorsprong vast te houden. Lees verder »

"Ontroerd door applaus van RSCA-fans"

Als er één Cercle-speler was die de paars-witte verdediging kon bedreigen, dan was het wel Anderlecht-huurling Reynaldo. "Ik heb goed gespeeld en kreeg kansen", aldus de Braziliaan. "Enkel spijtig dat ik niet gescoord heb." Lees verder »

 13-02-2011 

Jacobs: "Beste eerste helft van het seizoen"

Jacobs:

Ariël Jacobs slaakte gisteren een zucht van opluchting toen Boussoufa in de 89ste minuut alsnog de drie punten veilig stelde. "Cercle speelde met acht man achter de bal. Als het leer dan niet wil binnengaan, heb je een probleem." Lees verder »

Proto breekt eigen record tegen Cercle

Proto breekt eigen record tegen Cercle

Silvio Proto hield gisteren ook tegen Cercle Brugge zijn netten schoon. Daardoor verbeterde hij alvast zijn eigen reeks van ongeslagen minuten. De goalie van Anderlecht is nu reeds 750 minuten ongeslagen in de competitie. Lees verder »

Boussoufa vindt het gaatje in de slotminuut

Boussoufa vindt het gaatje in de slotminuut

Een doelpunt van Boussoufa vlak voor affluiten heeft Anderlecht een 1-0-zege tegen Cercle Brugge opgeleverd. Ondanks overvloedig balbezit en een vroege rode kaart voor Cercle, slaagde Sporting er maar niet in het gaatje te vinden. Lees verder »

Bulykin drijft doelpuntentotaal op naar 15

Bulykin drijft doelpuntentotaal op naar 15

Dmitri Bulykin en ADO Den Haag blijven het uitstekend doen in Nederland. De van Anderlecht gehuurde Rus scoorde gisteren twee keer in de met 3-0 gewonnen partij tegen VVV Venlo. Voor Bulykin zijn 14e en 15e treffer dit seizoen. Lees verder »

 12-02-2011 

De Sutter: "Ben weer in Brugge gaan wonen"

De Sutter:

Tom De Sutter speelt straks tegen de ploeg waar hij doorbrak in eerste klasse en nog heel wat vrienden heeft. "Ik heb nog veel contact met Denis Viane en Frederik Boi. Ik amuseer me met de stevige voetbaldiscussies met Boi." Lees verder »

Beloften verslaan Westerlo met 3-2

Beloften verslaan Westerlo met 3-2

De beloften van Anderlecht namen het gisteren in het Koning Boudewijnstadion op tegen Westerlo. Van de A-kern stond er niemand op het wedstrijdblad. De jonge Brusselaars wonnen uiteindelijk na een evenwichtige wedstrijd met 3-2. Lees verder »

 11-02-2011 

Van Holsbeeck: "Catastrofe voor ons voetbal"

Van Holsbeeck:

De zestien eersteklassers hebben vandaag opnieuw gepraat over de hervorming van de competitie, maar wederom zonder resultaat. De clubs raken er voorlopig niet uit. Anderlechtmanager Herman Van Holsbeeck spreekt van een catastrofe. Lees verder »

Selectie Anderlecht - Cercle Brugge

Selectie Anderlecht - Cercle Brugge

Ariël Jacobs selecteerde na de vrijdagtraining 20 spelers voor de wedstrijd van morgen tegen Cercle Brugge. Jonathan Legear is de enige opvallende afwezige. Na Nochtans hervatte hij vandaag de trainin na spierproblemen en griep. Lees verder »

Lukaku speecht op Brusselse studiebeurs

Lukaku speecht op Brusselse studiebeurs

Romelu Lukaku mocht gisterenavond een een studiekeuzebeurs ter promotie van het technisch en beroepsonderwijs officieel afsluiten. De Anderlecht-speler sprak in GC De Markten in Brussel over zijn eigen ervaringen als student. Lees verder »

Papa Gueye: Eendracht Aalst of Anderlecht?

Papa Gueye: Eendracht Aalst of Anderlecht?

Volgens Het Laatste Nieuws heeft Anderlecht Papa Gueye uitgenodigd voor een test. Disndag speelde de 20-jarige spits nog als tester met Aalst tegen Anderlecht. Aalst zelf meldt dan weer dat Gueye er een contract getekend heeft. Lees verder »

Verzorging en rust voor Lukaku

Verzorging en rust voor Lukaku

Romelu Lukaku trainde gisteren, de dag na de interland, niet mee. De Duivel sukkelt met een overbelasting en kreeg verzorging en rust. Jonathan Legear, die woensdag wegens ziekte niet speelde, werkte individueel. Lees verder »

 10-02-2011 

Boussoufa viert Gouden Schoen in discotheek

Boussoufa viert Gouden Schoen in discotheek

Na de overwinning tegen STVV zaterdag trok Mbark Boussoufa met een hoop ploegmaats naar de Brusselse discotheek Fiesta Club om zijn Gouden Schoen te vieren. Hij werd er verrast op een optreden van de Amerikaanse rapper Jeremih. Lees verder »

Verzorging voor Kouyaté

Verzorging voor Kouyaté

Op Cheikhou Kouyaté na zijn alle spelers blessurevrij uit de oefenwedstrijd tegen Aalst gekomen. De Senegalees heeft last van zijn bekken. Hij trainde gisteren dan ook niet mee, maar kreeg verzorging. (Het Nieuwsblad) Lees verder »

Ook wedstrijd tegen Gent is uitverkocht

Ook wedstrijd tegen Gent is uitverkocht

Anderlecht speelt zijn volgende vier thuiswedstrijden voor een vol stadion. De matchen tegen Cercle Brugge, Ajax en Genk waren al eerder uitverkocht, nu zijn ook alle tickets voor Anderlecht - Gent (speeldag 30) de deur uit. Lees verder »

Lukaku: "De goals zullen wel volgen"

Lukaku:

Romelu Lukaku speelde een sterke interland tegen Finland. Hij klonk na de wedstrijd dan ook erg tevreden. "Ik zat meteen goed in de match, won duels en de acties waren geslaagd." Scoren deed hij niet, een assist geven wel. Lees verder »

Boussoufa scoort twee keer voor Marokko

Boussoufa scoort twee keer voor Marokko

Mbark Boussoufa leidde Marokko naar een eenvoudige zege tegen Niger: 3-0. De Anderlecht-speler scoorde op het kwartier de 1-0. Acht minuten voor tijd verdubbelde hij de score vanaf de strafschopstip, na een fout op Carcela. Lees verder »

 09-02-2011 

Lyon blijft interesse tonen in Lukaku

Lyon blijft interesse tonen in Lukaku

Olympique Lyon geeft de hoop niet op om Romelu Lukaku te strikken. Volgens Het Nieuwsblad hebben Fransen contact gezocht met de entourage van Lukaku om te horen of een transfer bespreekbaar is. Lukaku zelf zou dit wel zien zitten. Lees verder »

Anderlecht volgt jeugdproduct van Beveren

Anderlecht volgt jeugdproduct van Beveren

Joachim Van Damme, een 19-jarige speler van Waasland-Beveren, wordt naar eigen zeggen gevolgd door Anderlecht. "Twee jaar geleden polsten de Brusselaars mij en vorig seizoen zouden ze zich bij Beveren gemeld hebben", zegt hij. Lees verder »

Van Damme weigert RSCA-fan handtekening

Van Damme weigert RSCA-fan handtekening

Toen een jonge fan Jelle Van Damme gisteren een Anderlecht-shirt wou laten handtekenen, weigerde de speler dit te doen. "Zoek je mij of zo?", riep hij de jongen toe. Marouane Fellaini signeerde wel probleemloos. (Het Nieuwsblad) Lees verder »

Anderlecht wint oefenpot in Aalst met 0-2

Anderlecht wint oefenpot in Aalst met 0-2

Anderlecht heeft gisterenavond een oefenwedstrijd tegen Eendracht Aalst met 0-2 gewonnen. Kanu en Veselinovic scoorde tegen de leider in derde klasse A. Toen het nog 0-0 stond, schoot Filipovic voor Aalst een strafschop over doel. Lees verder »

 08-02-2011 

De Sutter: "Club Brugge en PSV wilden mij"

De Sutter:

Het zijn zware tijden voor Tom De Sutter. Verder dan korte invalbeurten komt hij tegenwoordig niet meer. Bijna had hij tijdens de winterstop Anderlecht dan ook verlaten. "Maar Anderlecht zei neen tegen zowel Club Brugge als PSV." Lees verder »

Anderlecht-defensie vierde beste van Europa

Anderlecht-defensie vierde beste van Europa

De verdediging van Anderlecht mag zich bij de beste van Europa rekenen. Gazet van Antwerpen lijstte de beste verdedigingen uit de dertien meest vooraanstaande Europese voetballanden op en Anderlecht staat hierin op plaats vier. Lees verder »

 07-02-2011 

Anderlecht oefent morgen tegen Aalst

Anderlecht oefent morgen tegen Aalst

Anderlecht oefent morgen een tegen derdeklasser Eendracht Aalst. Ariël Jacobs rekent hiervoor op zijn niet-internationals en spelers uit de beloftenkern. De match begint om 19.30u in Aalst. De toegang bedraagt 5 euro. Lees verder »

Anderlecht - Ajax volledig uitverkocht

Anderlecht - Ajax volledig uitverkocht

Op de eerste dag van de vrije verkoop voor Anderlecht - Ajax zijn alle nog beschikbare tickets aan de man gebracht. Paars-wit zal op 17 februari dus voor een vol huis spelen in de 16e finales van de Europa League. Lees verder »

Anderlecht steunt Special Olympics

Anderlecht steunt Special Olympics

Roger Vanden Stock en Paul Van Himst hebben namens Anderlecht een samenwerkingscharter ondertekend met de Special Olympics. Volgens Het Nieuwsblad zullen Anderlecht en BNP Paribas allerlei evenementen ondersteunen. Lees verder »

Anderlecht - Ajax: nog 3500 tickets te koop

Anderlecht - Ajax: nog 3500 tickets te koop

Vandaag start de vrije verkoop van tickets voor de wedstrijd Anderlecht - Ajax van 17 februari (19u). Er zijn voor deze partij nog 3500 tickets beschikbaar. De prijzen variëren van 45 tot 70 euro. -16-jarigen betalen 30 euro. Lees verder »

Ajax klopt De Graafschap met 2-0

Ajax klopt De Graafschap met 2-0

Ajax, binnen anderhalve week tegenstander van Anderlecht in de 1/16de finales van de Europa League, won dit weekend met 2-0 tegen De Graafschap. Coach Frank De Boer noemde het achteraf echter "een draak van een wedstrijd." Lees verder »

Proto op één minuut van seizoensrecord

Proto op één minuut van seizoensrecord

Silvio Proto slaagde er zaterdag voor de 16e keer dit seizoen in de nul te houden. De huidige doelpuntloze reeks telt intussen 660 minuten, één minuut minder dan zijn record eerder dit seizoen. "Volgende week wil ik dit breken." Lees verder »

Krampen voor Lecjaks en Kanu

Krampen voor Lecjaks en Kanu

Opvallend zaterdag dat zowel Jan Lecjaks als Kanu halfweg de tweede helft af te rekenen kregen met krampen. Nochtans staat Anderlecht bekend om de uitstekende conditie van de spelers. Een gebrek aan drinken kan de oorzaak zijn. Lees verder »

Suarez: "Applauswissel deed deugd"

Suarez:

Nadat hij vrijdag in de pers zijn beklag had gedaan over zijn rol als bankzitter, stond Matias Suarez zaterdag in de basis. "Ook na die interviews heb ik niet met de trainer gepraat, maar ik was blij verrast dat ik mocht starten." Lees verder »

Kanu: "Extra gewerkt aan mijn kopspel"

Kanu:

Ariël Jacobs koos voor Kanu om de vrijgekomen plaats op het middenveld in te vullen en de Braziliaan bedankte met de openingsgoal. "Ik ben tevreden over mijn wedstrijd. Dat ik scoor met het hoofd maakt het trouwens extra leuk." Lees verder »

 06-02-2011 

Anderlecht-STVV 2-0

Anderlecht-STVV 2-0

Anderlecht klopte zaterdag Sint-Truiden met 2-0. Kanu en Suarez scoorden de goals. Paars-wit had het een tijdje moeilijk met de stugge verdediging van de bezoekers, maar kon uiteindelijk toch het verschil maken. Lees verder »

 05-02-2011 

Anderlecht mist volgende week elf spelers

Anderlecht mist volgende week elf spelers

Ariël Jacobs zal volgende week heel wat spelers missen op training vanwege interlandverplichtingen. Biglia is opgeroepen voor Argentinië - Portugal, Boussoufa voor Marokko - Niger en Juhasz voor Azerbeidzjan - Hongarije. Lees verder »

Siani scoort eerste doelpunten voor Brussels

Siani scoort eerste doelpunten voor Brussels

Sébastien Siani heeft gisteren zijn eerste twee doelpunten gemaakt voor FC Brussels. Toch kon de Anderlecht-huurling zijn team zo niet aan de overwinning helpen. Brussels verloor met 2-4 van Rupel Boom en blijft in de gevarenzone. Lees verder »

 04-02-2011 

Jacobs: "Niet kijken naar de concurrentie"

Jacobs:

STVV kwam de voorbije weken vooral in het nieuws wegens zijn gebrek aan spelers, toch is Ariël Jacobs op zijn hoede. "Je mag niet vergeten dat STVV de voorbije twee matchen twee keer een punt pakte tegen een club uit de top drie." Lees verder »

Selectie Anderlecht - Sint-Truiden

Selectie Anderlecht - Sint-Truiden

Morgen om 20u krijgt Anderlecht Sint-Truiden op bezoek en Ariël Jacobs selecteerde voor deze partij 21 spelers. Op Deschacht en Schollen (ziek) na is iedereen fit. Op Badibanga zijn alle verwachte namen er dan ook bij. Lees verder »

Versnelt nieuwe Uefa-regel transfer Lukaku?

Versnelt nieuwe Uefa-regel transfer Lukaku?

Volgens The Independent wil Chelsea deze zomer een aantal toptalenten vastleggen alvorens de Uefa de financiële fair-playregels invoert. Dit moeten de transferexcessen aan banden leggen en worden mogelijk deze zomer al van kracht. Lees verder »

 03-02-2011 

Proto titularis tegen Finland

Proto titularis tegen Finland

Eén speler is alvast zeker van een basisplaats tijdens België - Finland. "Silvio Proto zal onder de lat staan", zo liet bondscoach Leekens weten. "Ik ben heel tevreden over hem. Hij is een harde werker en ligt goed in de groep." Lees verder »

 02-02-2011 
 01-02-2011 

Wasilewski verlengt contract tot 2013

Wasilewski verlengt contract tot 2013

Marcin Wasilewski heeft vanmorgen zijn handtekening gezet onder een nieuw contract dat hem tot 2013 aan Anderlecht bindt. Dat hebben beide partijen bevestigd aan Sporza. Wasilewski's vorige overeenkomst liep na dit seizoen af. Lees verder »

Geen Suarez en Kanu op training

Geen Suarez en Kanu op training

Matias Suarez en Kanu hielden aan de wedstrijd tegen KV Mechelen kleine kwaaltjes over en trainden gisteren niet. Kanu (kneuzing enkel) kreeg verzorgen, terwijl Suarez (hamstrings) een echografie onderging. Lees verder »

Vertrek Polak wordt intern opgevangen

Vertrek Polak wordt intern opgevangen

Door het vertrek van Jan Polak komt er een plaatsje vrij op het middenveld. Hiervoor trok Anderlecht geen nieuwe speler aan, het wil de leemte opvangen met spelers uit de huidige kern. Kanu en Diandy lijken de eerste opties. Lees verder »

"Tevreden wat Polak gebracht heeft"

Herman Van Holsbeeck oordeelt dat de transfer van Polak voor club en speler de beste keuze was. "Jan lag nog een jaar onder contract en dan mag je als speler en club niet twijfelen als je een bod ontvangt vanuit de Bundesliga." Lees verder »

"Ik houd goede herinneringen aan Anderlecht"

Jan Polak meldt vanuit Wolfsburg dat hij erg gelukkig is met zijn transfer naar de Duitse club. "Ik wou graag een laatste grote stap maken in mijn carrière. Als je naar de Bundesliga kan, moet je die kans met twee handen grijpen." Lees verder »

Rnic: "Het was tijd voor andere lucht"

Rnic:

De transfer van Nemanja Rnic hing al langer in de lucht, maar gisteren raakte zijn overgang eindelijk afgerond. Tot grote tevredenheid van de speler zelf. "Ik ben blij dat ik weer prettige vooruitzichten heb", zo vertelt hij. Lees verder »

Stuttgart grijpt opnieuw naast Boussoufa

Stuttgart grijpt opnieuw naast Boussoufa

Het Duitse Stuttgart probeerde gisteren in extremis nog om Mbark Boussoufa aan te trekken. De Duitsers boden vier miljoen, maar dat vond Anderlecht veel te laag. Het wil nu concreet werk maken van een contractverlenging. Lees verder »