Archieven

 31-03-2005 

Vercauteren en rsca zijn het eens

Vercauteren en rsca zijn het eens

Franky Vercauteren en Anderlecht zijn nu echt rond. Franky Vercauteren zal volgende week een contract tekenen voor 2 jaar met een optie op een derde jaar als hoofdcoach. Daarna kan hij aan de slag als technisch directeur. Lees verder »

Real Madrid scout Vincent Kompany

Real Madrid scout Vincent Kompany

Tijdens de interland San Marino-België zat Arrago Sacchi, technisch directeur van de Spaanse topclub Real Madrid, in de tribune om Vincent Kompany te komen bekijken. Bij Anderlecht weten ze nog van niets. Lees verder »

 30-03-2005 

Zwak België wint van San Marino

Zwak België wint van San Marino

België heeft San Marino verslagen na een ontzettend zwakke partij. Simons kon via penalty België op voorsprong brengen, maar nog voor de rust maakte Selva er 1-1 van. Van Buyten kon na een uur de 1-2 binnenkoppen. Lees verder »

Spitsenprobleem voor zondag

Spitsenprobleem voor zondag

Voor de wedstrijd van zondag in Genk heeft Franky Vercauteren een spitsenprobleem. Aruna Dindane is geschorst en Mbo Mpenza (rug) en Oleg Iachtchouck (spierprobleem) trainen nog niet. Hun speelkansen zijn miniem. Lees verder »

3 fitte doelmannen tegen Genk

3 fitte doelmannen tegen Genk

Voor de wedstrijd tegen Genk kan Vercauteren rekenen op 3 fitte keepers. Meer dan waarschijnlijk blijft Jan Van Steenberghe eerste doelman, vraag is dus of Daniël Zitka of Tristan Peersman op de bank zit zondag. Lees verder »

 29-03-2005 

Westerlo-RSCA op 29 april

Westerlo-RSCA op 29 april

De wedstrijd tussen Westerlo en Anderlecht van zaterdag 30 april wordt verschoven naar vrijdag 29 april. De aftrap is om 20h30. Reden voor de verandering van datum is andermaal de rechtstreekse uitzending op Canal+. Lees verder »

Geen veranderingen in Belgisch elftal

Geen veranderingen in Belgisch elftal

Bondscoach Aimé Antheunis gaat de match van morgen in en tegen San Marino met hetzelfde elftal starten dan tegen Bosnië. Dit wil zeggen met Kompany en Vanderhaeghe in de basis. Deschacht en Vanden Borre zitten opnieuw op de bank. Lees verder »

Jestrovic kan naar PSG

Jestrovic kan naar PSG

Nenad Jestrovic is in beeld bij PSG. De Parijse club zou twee miljoen veil hebben voor de Serviër. Jestrovic (28) was al aan de slag in de Franse competitie, zonder veel succes. Lees verder »


 28-03-2005 

Ivoorkust, met Aruna, wint van Benin

Ivoorkust, met Aruna, wint van Benin

In groep 3 van de voorrondes voor het WK2006 in de Afrikaanse zone won Aruna met groepsleider Ivoorkust van Benin, 3-0 was de eindstand dankzij 2 goals van Drogba en 1 van Kalou. Ivoorkust blijft aan de leiding in groep 3. Lees verder »

Traore ging onderuit met Burkina Faso

Traore ging onderuit met Burkina Faso

Burkina Faso verloor in groep 2 van de WK voorrondes in de Afrikaanse zone van de Kaapverdische Eilanden met 1-2. Traore speelde de volledige wedstrijd. Door de nederlaag staat Burkina Faso voorlaatste in zijn groep. Lees verder »

 27-03-2005 
 26-03-2005 

Vercauteren bijna rond met rsca

Vercauteren bijna rond met rsca

Franky Vercauteren staat erg dicht bij een overeenkomst met rsca. Volgende week zou hij zijn handtekening zetten onder een contract dat hem 3 seizoenen lang hoofdcoach van Anderlecht maakt. Lees verder »

Belgische beloften verslaan Bosnië

Belgische beloften verslaan Bosnië

De Belgische beloften hebben Bosnië verslagen met 2-1. Door die zege komen de jonge Belgen aan de leiding in groep 7 van de EK-voorronde, België heeft 10 punten uit 4 matchen, Servië-Montenegro volgt met 9, Spanje heeft er 8. Lees verder »


 25-03-2005 

Anderlecht nu officieel op 6 punten van Club

Anderlecht nu officieel op 6 punten van Club

Het beroepscomité van de Belgische voetbalbond gaf Anderlecht gelijk in de zaak van de ontplofte bal in de wedstrijd tegen La Louvière. La Louvière zou verklaard hebben zich neer te leggen bij de beslissing van het beroepscomité. Lees verder »

 24-03-2005 

Fifa ranking: België valt uit de top 50

Fifa ranking: België valt uit de top 50

België behoort niet meer tot de top-50 van's werelds beste voetbalnaties voor de eerste keer sinds de oprichting van het klassement door de Internationale Voetbalfederatie (FIFA) eind 1992. In 2002 stonden ze nog 19e, nu 51e. Lees verder »

 23-03-2005 

 22-03-2005 

Zewlakow mist ook de topper

Zewlakow mist ook de topper

Michal Zewlakow zal mogelijk ook de topper tegen Genk moeten missen. Die partij wordt volgend weekend afgewerkt. Zijn achillespeesblessure is nog steeds niet voldoende hersteld. Lees verder »

Vercauteren wil hoofdtrainer blijven

Vercauteren wil hoofdtrainer blijven

RSC Anderlecht en Vercauteren werken aan een definitieve overeenkomst met het oog op de toekomst. Vercauteren wil toehappen op het aanbod om hoofdtrainer te worden, maar wil ook zekerheid voor als hij geen trainer meer zou zijn. Lees verder »

 21-03-2005 

Interesse in Delorge?

Interesse in Delorge?

Volgens Gazet van Antwerpen zou Anderlecht geïnteresseerd zijn in Laurent Delorge. De speler van Lierse heeft nog een contract tot 2006 maar bij een goed bod mag hij vertrekken. Ook Twente zou de speler volgen. Lees verder »

 20-03-2005 

Kan de titel nog?

Kan de titel nog?

Club Brugge heeft de titelstrijd zelf weer leven ingeblazen na nieuw puntenverlies. Maar Anderlecht-coach Franky Vercauteren blijft nuchter. "Wij kijken alleen maar naar onszelf", meldt hij. Lees verder »


 19-03-2005 

Anderlecht - Brussels: 3-0

Anderlecht - Brussels: 3-0

Anderlecht heeft deze avond zijn wedstrijd tegen Brussels met 3-0 gewonnen. Brussels had niet veel te zeggen in het Astridpark. Anderlecht haalde het simpel en komt nu op 9 punten van Brugge. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Brussels

Voorbeschouwing: Anderlecht - Brussels

Zaterdag staat de Brusselse derby op het programma. Anderlecht wil zijn 2e plaats niet meer afgeven. Aftrap om 20u in het Vanden Stock Stadion. Aruna is onzeker na een trap van Iachtchouk op de achillespees op training. Lees verder »

Reserven winnen

Reserven winnen

De reserven van RSC Anderlecht hebben met 1-4 gewonnen van FC Brussels. Brussels kwam in de 31e minuut op voorsprong, maar paars-wit kwam snel langszij met een penalty en won uiteindelijk nog ruim. Lees verder »

 18-03-2005 

Zitka traint weer mee

Zitka traint weer mee

Daniël Zitka traint weer mee, maar de reservenmatch laat hij nog aan zich voorbij gaan. Tristan Peersman blijft nog steeds 2de keeper na Jan Van Steenberghe Lees verder »

 17-03-2005 
 16-03-2005 

Lyon wil Wilhelmsson

Lyon wil Wilhelmsson

Volgens de Franse pers heeft kampioen Lyon zijn oog laten vallen op de Zweed Wilhelmsson van Anderlecht. Volgens een weekblad zou Lyon al een paar keer naar het Astridpark gekomen zijn om de middenvelder aan het werk te zien. Lees verder »

 15-03-2005 

César Oulai op stage bij rsca

César Oulai op stage bij rsca

Middenvelder César Oulai van FC Bibo krijgt momenteel een stage van 3 maand bij Anderlecht. De 18-jarige speler krijgt die kans dankzij de samenwerking tussen RSCA en een opleidingscentrum in Ivoorkust. Lees verder »

Jestrovic nog geen koning van de penalty's

Jestrovic nog geen koning van de penalty's

Nenad Jestrovic trapte de voorbije weken strafschoppen binnen alsof het niets was. Hij zette er vier om in de laatste vier matchen van Anderlecht. Maar nog is hij niet de absolute koning van de elfmeter in het Vanden Stockstadion. Lees verder »

 14-03-2005 

Anderlecht geeft Lamah nog een kans

Anderlecht geeft Lamah nog een kans

RSCA wil de jonge Lamah nog een kans geven. Het talent liep eerder een zware blessure op en kon zich daardoor niet verder bewijzen. Paars-wit wil hem nu nog een extra jaar huren van Wezet alvorens te beslissen over een contract. Lees verder »

Kolar tevreden over zijn come-back.

Kolar tevreden over zijn come-back.

De reserven van Anderlecht verloren dit weekend van Cercle met 0-2. Toch viel er ook goed nieuws te melden. Martin Kolar maakte na bijna een jaar inactiviteit zijn rentree. Hij speelde 35min. Peersman maakte de match vol. Lees verder »

Ook interesse in Cruz?

Ook interesse in Cruz?

Anderlecht wil weer techniek naar het Astridpark halen. De interesse voor Marius Mitu is bekend, maar volgens enkele kranten denkt Anderlecht ook aan Daniel Cruz van Germinal Beerschot. Lees verder »

 13-03-2005 

Anderlecht klopt Cercle: 1-3

Anderlecht klopt Cercle: 1-3

Anderlecht klopte Cercle Brugge met 1-3. Nenad Jestrovic scoorde twee maal, Aruna één maal. Als Rune Lange van Brugge vanavond niet scoort, wordt Jestrovic de nieuwe topschutter. Lees verder »

Aruna speelt toch

Aruna speelt toch

Aruna werd toch fit genoeg bevonden voor de match tegen Cercle en komt hierdoor in de ploeg. Mbo werd naar de bank verwezen. Het spitsenduo bestaat dus uit Aruna en Jestrovic die al goed is voor 5 doelpunten in 3 wedstrijden. Lees verder »

 12-03-2005 

Reserven verliezen van Cercle

Reserven verliezen van Cercle

Gisterenavond gingen de invallers van Anderlecht met 0-2 de boot in tegen Cercle Brugge. In een gelijk opgaande partij kon Cercle in de slotminuten het verschil maken. Peersman stond in doel, Martin Kolar speelde 35 minuten. Lees verder »

Iachtchouk brengt Vanden Borre geluk

Iachtchouk brengt Vanden Borre geluk

Heel wat mensen keken raar op toen spits Oleg Iachtchouk gisteren na de training achter gesloten deuren mee op de bus richting Grimbergen stapte, waar de spelers op afzondering gingen. Was de Oekraïner niet geblesseerd? Lees verder »

Goed nieuws voor Aruna

Goed nieuws voor Aruna

Zoals voordien al vermeld werd, moest spits Aruna Dindane gisteren een scanneronderzoek ondergaan. Maar die bracht geen letsel aan het licht. De Ivoriaan beperkte zich gisteren nog tot individuele loopoefeningen. Lees verder »

 11-03-2005 
 10-03-2005 

Maar er is ook goed nieuws ...

Maar er is ook goed nieuws ...

Goed nieuws uit de ziekenboeg: Hasi en Zewlakow trainen terug met de bal. Zitka is terug bij de groep aangesloten en Van den Noortgate is terug na een enkelblessure. Peersman en Kolar maken hun wederoptreden bij de reserven. Lees verder »

 09-03-2005 

Baseggio last van contractuur

Baseggio last van contractuur

Baseggio deed wel mee aan de opwarming voor de match tegen Charleroi, maar kwam niet in actie. De middenvelder had te veel last van een contractuur in de dij. Woensdag ondergaat hij een echografie. Lees verder »

Aruna voor sportcomité

Aruna voor sportcomité

Aruna moet dinsdag voor het sportcomité verschijnen na zijn rode kaart op Lierse. De Ivoriaan maakte toen een slaande beweging richting Nikolovski, die theatraal neerging. Lees verder »

Veel scouts tijdens match

Veel scouts tijdens match

Tijdens de match tegen Charleroi keken scouts toe van heel wat clubs: Bayern, Perugia, Coventry, Toulouse, Nancy, Sochaux en Le Mans. Wellicht hebben Kompany, Jestrovic en Wilhelmsson enkelen onder hen bekoord. Lees verder »

Zitka speelt met de reserven

Zitka speelt met de reserven

Keeper Daniel Zitka mag weer voluit meetrainen en speelt wellicht deze week al mee met de reserven. Het tekort aan doelmannen lijkt dus stilaan weer opgelost te raken. Lees verder »

 08-03-2005 

Anderlecht wint met 3-0

Anderlecht wint met 3-0

Anderlecht heeft Charleroi teruggewezen, op het veld én in de stand. De 3-0 was even logisch als verdiend, al was het vooral na de rust niet veel soeps. Lees verder »

St-Etienne wil Aruna

St-Etienne wil Aruna

Bernard Caiazzo, voorzitter van AS St-Étienne, zei in de Franse krant But dat zijn club geïnteresseerd is in Aruna Dindane. St-Etienne staat momenteem 9e in de Franse eerste klasse. Lees verder »

 07-03-2005 

Spierscheur voor Iachtchouk

Spierscheur voor Iachtchouk

Een echo heeft aangetoond dat spits Oleg Iachtchouk een spier heeft gescheurd in de dij. Een pijnlijke zaak, des te meer omdat Anderlecht-trainer Vercauteren van plan was om de spits dinsdag tegen Charleroi te laten starten. Lees verder »

Selectie RSCA-Charleroi

Selectie RSCA-Charleroi

Franky Vercauteren maakte vanmiddag zijn selectie bekend voor de match van morgen tegen Charleroi. Oleg Iachtchouk is out en ook Aruna is twijfelachtig. De spits heeft last van de knie en aan de enkel en onderging een echo. Lees verder »

Veld onbespeelbaar

Veld onbespeelbaar

Het veld van RSCA is vandaag nog steeds onbespeelbaar. Als het veld er zo slecht blijft bijliggen zal de wedstrijd tegen Charleroi opnieuw worden uitgesteld. Een beslissing valt morgenvoormiddag. Lees verder »

Cartier ziet Anderlecht wel zitten

Cartier ziet Anderlecht wel zitten

Albert Cartier heeft zijn contract bij La Louvière nog niet verlengd en wil graag naar een Belgische topclub, liefst Anderlecht of Standard: "De interesse die ik opwek bij Standard en Anderlecht, spreekt me wel aan." Lees verder »

 06-03-2005 
 05-03-2005 
 04-03-2005 

Van Holsbeeck weer naar Kameroen

Van Holsbeeck weer naar Kameroen

Manager Van Holsbeeck keerde terug naar Kameroen waar hij in Douala de mogelijkheden van samenwerking met enkele opleidingscentra ging bekijken. De komende maanden worden daarrond mogelijk concrete afspraken gemaakt. Lees verder »

 03-03-2005 

Anderlecht - Charleroi afgelast

Anderlecht - Charleroi afgelast

Het barre winterweer heeft roet in het eten gegooid van de 24e speeldag. Vandaag heeft de voetbalbond beslist om alle matchen af te gelasten. De match werd verplaatst naar dinsdag 8 maart om 20u30. Lees verder »

Wordt Anderlecht-Charleroi afgelast?

Wordt Anderlecht-Charleroi afgelast?

Sporting Anderlecht liet de Belgische voetbalbond gisteren weten dat zijn terrein er zeer hard en bevroren bijlag. Paars-wit vroeg het Sportcomité om vandaag al een scheidsrechter te sturen die het veld tijdig kan keuren. Lees verder »

 02-03-2005 

Traore loopt voetblessure op

Traore loopt voetblessure op

Lamin Traore heeft tijdens de ochtendtraining een voetblessure opgelopen. Hij moest de training verlaten. Traore ging onmiddellijk naar de dokter, verder onderzoek moet nu uitmaken hoe ernstig de blessure is. Lees verder »

Iachtchouk toch out? Hasi hervat binnenkort

Iachtchouk toch out? Hasi hervat binnenkort

Iachtchouk zal wellicht verstek moeten geven tegen Charleroi. De Oekraïner liep een spierblessure op in de dij en zal een echografie ondergaan. Hasi zal over 2 weken, na zijn zware knieblessure, de trainingen kunnen hervatten. Lees verder »

Grijpt Anderlecht naast Proto?

Grijpt Anderlecht naast Proto?

Volgens zijn manager zijn verschillende Europese topclubs gecharmeerd door Silvio Proto. Naast een resem Italiaanse clubs zouden ook Arsenal en Manchester United de Rode Duivel willen inlijven. Lees verder »

 01-03-2005 

Licentiedossier verstuurd naar bond

Licentiedossier verstuurd naar bond

RSC Anderlecht heeft maandag zijn dossier opgestuurd naar de licentiecomissie. Deze nacht loopt de deadline af voor de eerste- en tweedeklassers. Vanaf 25 maart behandelt de commissie de dossiers van de eersteklassers. Lees verder »