Archieven

 30-04-2011 

Anderlecht wil Volkan Sen (Bursaspor)

Anderlecht wil Volkan Sen (Bursaspor)

Volgens de Turkse site Gazetefutbol, heeft Anderlecht nu ook interesse in middenvelder Volkan Sen van Bursaspor. Volgens Kirk Pinar zou de Turkse ploeg evenwel instemmen op de transfer van Volkan Sen naar de landskampioen. Lees verder »

Ruilt Anderlecht Losada voor Kaminski?

Ruilt Anderlecht Losada voor Kaminski?

Volgens Het Laatste Nieuws bestaat de kans dat Anderlecht en Germinal Beerschot Hernan Losada en Thomas Kaminski gaan ruilen. Beide clubs spraken eergisteren over een overgang van Losada en mogelijk wordt Kaminski betrokken. Lees verder »

Beloften ruim voorbij Kortrijk: 4-1

Beloften ruim voorbij Kortrijk: 4-1

De beloften van Anderlecht staan na een 4-1 zege tegen KV Kortrijk op een zucht van de landtitel. Met nog drie matchen te gaan bedraagt hun voorsprong op Genk 8 punten. Bruno Baras was gisteren de grote man met drie doelpunten. Lees verder »

Selectie Anderlecht - Club Brugge

Selectie Anderlecht - Club Brugge

Ariël Jacobs heeft voorlopig maar 16 spelers geselecteerd voor de wedstrijd van morgen tegen Club Brugge. Juhasz en Wasilewski ontbreken door schorsing, De Sutter en Legear door blessures. Deschacht zit nog niet in de selectie. Lees verder »

 29-04-2011 

Nieuwe blessure De Sutter?

Nieuwe blessure De Sutter?

Na een spierscheur trainde Tom De Sutter sinds deze week opnieuw voluit, maar nu lijkt het dat hij zich opnieuw geblesseerd heeft. Volgens La Dernière Heure kwam de aanvaller slecht neer op training en blesseerde zijn schouder. Lees verder »

Ook Kaminski op lijstje Anderlecht

Ook Kaminski op lijstje Anderlecht

Het Laatste Nieuws weet dat ook Thomas Kaminski door Anderlecht gevolgd wordt. De 19-jarige doelman veroverde dit seizoen een basisplaats bij Germinal Beerschot. Anderlecht volgt zijn prestaties al enkele jaren van nabij. Lees verder »

Liverpool deed bod op Lukaku

Liverpool deed bod op Lukaku

Het Laatste Nieuws weet dat Liverpool zich vorige week gemeld heeft bij Herman Van Holsbeeck voor Romelu Lukaku. De Reds brachten zelfs een concreet bod uit op de jonge spits, maar dit werd door Anderlecht afgewimpeld. Lees verder »

 28-04-2011 

The Sun: "Chelsea dicht bij akkoord Lukaku"

The Sun:

Elke nieuwe dag brengt tegenwoordig een nieuwe episode in de transfersoap rond Romelu Lukaku. Terwijl bepaalde media Chelsea gisteren nog afschreven, meldt The Sun vandaag dat the Blues dicht bij een akkoord staan met de spits. Lees verder »

Geen straf voor Proto en Copa

Geen straf voor Proto en Copa

Het bondsparket heeft beslist geen zaak te openen over het akkefietje tussen Silvio Proto en Boubacar Copa na Lokeren - Anderlecht. Omdat de de doelmannen alles bijlegden, legt de bond hen geen straf op. Lees verder »

Anderlecht-jeugd vol bekende voetbalzonen

Anderlecht-jeugd vol bekende voetbalzonen

De appel hoeft niet altijd ver van de boom te vallen, ook niet in het voetbal. In de jeugd van Anderlecht spelen heel wat jongens met een bekende voetbal(groot)vader. Het Nieuwsblad stelde er een droomelftal mee samen. Lees verder »


 27-04-2011 

De Sutter heeft groepstraining hervat

De Sutter heeft groepstraining hervat

Na Ziguy Badibanga gisteren sloot Tom De Sutter vandaag opnieuw aan bij zijn ploegmaats. De spits kon de hele training probleemloos afwerken. Ook Kanu, die gisteren verzorging kreeg aan de enkel, maakte de hele training vol. Lees verder »

Proto en Copa sluiten opnieuw vrede

Proto en Copa sluiten opnieuw vrede

Doelmannen Silvio Proto en Boubacar Copa hebben hun vete van zondag bijgelegd. "Copa belde me gisteren op", zo liet Proto weten. Bij Copa klinkt hetzelfde geluid: "Ook voor mij is de bladzijde omgedraaid." Lees verder »

Broos: "Lukaku enige kampioenenmaker"

Broos:

In de laatste fase van het kampioenschap zoeken alle clubs naar spelers die opstaan om de titel binnen te halen. Volgens Hugo Broos loopt er bij Anderlecht maar één zo rond: Romelu Lukaku. "Er vertrok verder te veel kwaliteit." Lees verder »

De Sutter en mogelijk ook Deschacht fit

De Sutter en mogelijk ook Deschacht fit

Tom De Sutter mag vandaag de training hervatten. Onderzoek wees gisteren uit dat zijn de spits hersteld is van een scheurtje in de adductoren. Hij kan zondag dan ook spelen tegen Club Brugge. Olivier Deschacht mogelijk ook. Lees verder »

Tottenham en Man. City strijden om Lukaku

Tottenham en Man. City strijden om Lukaku

Volgens Het Nieuwsblad is het 99 procent zeker dat Romelu Lukaku na dit seizoen een contract tekent bij een Engelse club. Tottenham en Manchester City zouden in pole positie liggen, terwijl de interesse van Chelsea wat bekoeld is. Lees verder »

Preminiemen Anderlecht winnen paastoernooi

Preminiemen Anderlecht winnen paastoernooi

De preminiemen van Anderlecht hebben dit weekend het paastoernooi in Koksijde gewonnen. Nadat in de halve finale nipt KV Mechelen werd verslagen (1-0), haalden de paars-witte jongeren het in de finale met 5-2 van Standard. Lees verder »

Shikabala moet 4,5 miljoen euro kosten

Shikabala moet 4,5 miljoen euro kosten

Als Anderlecht zich wil versterken met de Egyptenaar Shikabala, zal het 4,5 miljoen euro moeten ophoesten. Dat verklaarde Ashraf Sobhi, marketing directeur van Zamalek. Hij liet ook weten dat Anderlecht opnieuw interesse toont. Lees verder »

Trainingsnieuws: Badibanga hervat

Trainingsnieuws: Badibanga hervat

Nadat de spelers maandag genoten van een dagje vrij, werd er gisteren opnieuw getraind. Ziguy Badibanga is hersteld van zijn contractuur aan de hamstrings en hervatte de groepstraining. Jonathan Legear en Kanu kregen verzorging. Lees verder »

 26-04-2011 

Anderlecht meldt zich opnieuw voor Mertens.

Anderlecht meldt zich opnieuw voor Mertens.

Volgens RTL Xl zou Anderlecht zich officieel hebben gemeld bij Utrecht voor de transfer van Dries Mertens. Volgens de zaakwaarnemer van Mertens zou hij in gevorderde onderhandelingen zijn met de Russische club Lokomotiv Moskou. Lees verder »

Kudimbana: "Cercle was de juiste keuze"

Kudimbana:

Doelman Nicaise Kudimbana (24) speelde dit weekend bij Cercle Brugge zijn eerste wedstrijd in eerste klasse. De vereniging huurt de Congolees sinds februari van Anderlecht. "Maar wat mijn toekomst brengt, weet ik nog niet." Lees verder »

Overzicht resultaten verhuurde spelers

Overzicht resultaten verhuurde spelers

Van het legioen huurlingen dat Anderlecht heeft uitgestuurd kwamen er dit weekend weer heel wat in actie. Zo maakte Nicaise Kudimbana zijn debuut voor Cercle en kwamen Iakovenko, Bulykin en Siani tot scoren. Het overzicht. Lees verder »

De Greef en Garcia Calvete op de bank

De Greef en Garcia Calvete op de bank

Beloften Arnaud De Greef (foto) en Jordan Garcia Calvete kregen van Ariël Jacobs zondag tegen Lokeren een plaatsje op de bank. Speelminuten zaten er evenwel nog niet in. Marecek, Diandy en Seck waren de drie die mochten invallen. Lees verder »

Welk konijn tovert Jacobs uit zijn hoed?

Welk konijn tovert Jacobs uit zijn hoed?

Juhasz is zondag tegen Club Brugge nog steeds geschorst en ook Wasilewski, die hem tegen Lokeren verving, zit dan op het strafbankje. Seck en Kouyate kunnen zo aanspraak maken op een stek achterin. "Maar ik heb nog een optie." Lees verder »

U17 Anderlecht winnen jeugdtoernooi Ajax

U17 Anderlecht winnen jeugdtoernooi Ajax

De U17 van Anderlecht heeft afgelopen weekend de AEGON Future Cup, een jeugdtornooi van Ajax, gewonnen. In de finale won paars-wit van de de organiserende club met 1-0, een doelpunt van Mohamed Soumare in de vierde minuut. Lees verder »

Beloften verslaan Lokeren met 2-3

Beloften verslaan Lokeren met 2-3

Net als de a-ploeg hebben ook de beloften van Anderlecht gewonnen tegen Lokeren. Vrijdag al werd het 2-3 met doelpunten van Yala Lusala en twee keer Baras (foto). Met Cordier en Marecek deden twee spelers uit de a-kern mee. Lees verder »

Anderlecht toont interesse in Persoons

Anderlecht toont interesse in Persoons

Lokeren-middenvelder Koen Persoons is aangeboden bij Anderlecht en paars-wit heeft hier positief op gereageerd. De interesse in Persoons wordt gesterkt door de noodzaak om steeds meer Belgen op het wedstrijdblad te moeten hebben. Lees verder »

 25-04-2011 

 24-04-2011 

Suarez: "Heb me kapot moeten lopen"

Suarez:

Dit was één van zijn betere matchen in de laatste maanden. Na de match kon hij bijna geen pap meer zeggen, maar was overgelukkig. "Ik wist dat ik mijn kans moest grijpen vandaag", aldus Suarez. Lees verder »

Het bestuur doet oproep aan de supporters

Het bestuur doet oproep aan de supporters

De laatste rechte lijn is ingegaan bij de play-offs. Het bestuur deed daarom een oproep aan fans. Er werd gevraagd of volledig in het paars naar Lokeren te trekken. Aan de ingang worden er vlaggen en streamers uitgedeeld. Lees verder »

 23-04-2011 

Jacobs: "Waarom nog doelpunten maken?"

Jacobs:

Standard heeft na een 12/12 de kloof gedicht met Genk en Anderlecht. De Anderlechttrainer stelt zich vragen bij de competitieformule, de halvering van de punten in de reguliere competitie en het behoud van de gele kaarten. Lees verder »

Wie vervangt Juhasz?

Wie vervangt Juhasz?

Anderlecht speelt morgen de wedstrijd tegen Lokeren. Daarin moet het Juhasz missen door zijn tiende gele kaart. Hij is dus twee matchen geschorst. Maar wie vervangt Juhasz, aangezien Anderlecht niet dik zit in de verdedigers? Lees verder »

Selectie Lokeren - Anderlecht

Selectie Lokeren - Anderlecht

Ariël Jacobs selecteerde een 17-koppige kern voor de wedstrijd van morgen tegen Lokeren. Juhasz is er door schorsing niet bij. Legear, Mazuch en Kanu zitten wel in de selectie, maar zijn twijfelachtig. Lees verder »

 22-04-2011 

Engelse pers: "Newcastle scout Proto"

Engelse pers:

Volgens de Engelse kranten Daily Mail en The Mirror volgt Newcastle de prestaties van Silvio Proto op de voet. De Magpies zijn op zoek naar een opvolger voor de 36-jarige Steve Harper en zouden Proto al meermaals gescout hebben. Lees verder »

Colpaert: "Anderlecht blijft windstil"

Colpaert:

In januari leek het erop dat Steve Colpaert na dit seizoen Zulte-Waregem zou ruilen voor Anderlecht. Vandaag weet de Brusselse verdediger echter niet of het er nog van komt. "Momenteel is het windstil daaromtrent." Lees verder »

Trainingsnieuws

Trainingsnieuws

De dag na de partij tegen Gent stond er voor de basisspelers een uitlooptraining op het programma. De anderen werden door Hasi en Renders getrakteerd op een pittige training. Kanu, Mazuch en Lukaku kregen verzorging. Lees verder »


 21-04-2011 

Legear: "4-4-2-systeem ligt me wel"

Legear:

Het was Jonathan Legear die met een perfecte hoekschop Juhasz de 1-1 aanbood. Anderlecht zat meteen weer in de match. "Nadat we het evenwicht hersteld hadden, hadden we hier eigenlijk kunnen winnen", zo vond Legear. Lees verder »

Scheidsrechters viseren Anderlecht

Scheidsrechters viseren Anderlecht

Een onterechte penalty tegen Standard en eentje tegen Brugge, Juhasz kreeg onterecht zijn vijfde gele karton onder de neus geduwd en Lukaku's winning goal werd gisteren na twijfelachtig buitenspel afgekeurd... Lees verder »

 20-04-2011 

Voorbeschouwing: AA Gent - Anderlecht

Voorbeschouwing: AA Gent - Anderlecht

Vanavond moet Anderlecht tegen AA Gent bevestigen dat de prestatie van vrijdag tegen Genk geen toevalstreffer was. De kans Ariël Jacobs voor dezelfde elf kiest is echter klein. Kanu en Veselinovic moeten vrezen voor hun plaats. Lees verder »

"Lukaku kan profiteren van Veselinovic"

Oud-spitsen Marc Degryse en Erwin Vandenbergh hebben vrijdag ook de prestatie van Dalibor Veselinovic opgemerkt. Hoewel ze er beiden op wijzen dat hij nog moet bevestigen, vinden ze wel dat hij Anderlecht heel wat kan bijbrengen. Lees verder »

Seizoen afgelopen voor Reynaldo

Seizoen afgelopen voor Reynaldo

De Braziliaan Reynaldo, door Anderlecht verhuurt aan Cercle Brugge, heeft op training een scheur op in de adductoren opgelopen. Hierdoor ziet hij de rest van de play-offs aan zijn neus voorbij gaan. (HLN) Lees verder »

 19-04-2011 

Real wil Lukaku binnenhalen

Real wil Lukaku binnenhalen

Dat Real Lukaku volgt, is al lang geweten. Maar de kans dat ze hem nu effectief zullen aankopen, lijkt groter te worden. De Belgische topschutter van vorig seizoen zou nu ook een officiëel aanbod op zak hebben van de Koninklijke. Lees verder »

Neemt AC Milan Lukaku over?

Neemt AC Milan Lukaku over?

AC Milan mengt zich ook in de strijd om Lukaku. De Italiaanse topclub huurt momenteel Ibrahimovic van Barcelona en een transfer van de Zweed zou een dure optie zijn voor de Milanezen. Lees verder »

Selectie AA Gent - Anderlecht

Selectie AA Gent - Anderlecht

Na de overtuigende winst tegen Genk staat Anderlecht morgen voor de match van de bevestiging tegen AA Gent. Ariël Jacobs selecteerde vandaag 19 spelers voor deze partij. Op de gewende namen na, zijn er geen geblesseerden. Lees verder »

"Je ziet Bernardez week na week groeien"

Victor Bernardez scoorde dit weekend zijn eerste doelpunt voor Lierse. De Hondurees vindt steeds meer zijn draai in Lier, zodat ze hem daar graag ook na dit seizoen behouden. "Maar momenteel ligt zijn transferprijs nog te hoog." Lees verder »

Anderlecht scout Scocco van AEK Athene

Anderlecht scout Scocco van AEK Athene

Volgens Griekse bronnen heeft Anderlecht Ignacio Scocco van AEK Athene gescout. Echt concreet zou de interesse van paars-wit in de 25-jarige aanvallende middenvelder uit Argentinië wel niet zijn. (Het Nieuwsblad) Lees verder »

Nog geen akkoord over Losada

Nog geen akkoord over Losada

Vandaag verscheen in enkele kranten dat Germinal Beerschot een akkoord had bereikt over een definitieve transfer van Hernan Losada. Maar sterke man Vannoppen ontkent alles. "Er is nog geen akkoord met Anderlecht, noch met Losada." Lees verder »

Anderlecht verhoogt bod op Odoi

Anderlecht verhoogt bod op Odoi

Anderlecht heeft gisteren bij Sint-Truiden een hoger bod ingediend om Denis Odoi over te nemen. "Maar de geboden som is nog steeds ruim onvoldoende voor ons", zo vertelt STVV-voorzitter Roland Duchâtelet in Het Belang van Limburg. Lees verder »

Standard - Anderlecht nu al uitverkocht

Standard - Anderlecht nu al uitverkocht

De wedstrijd Standard - Anderlecht van 14 mei is de eerste wedstrijd in de play-offs die volledig uitverkocht is. Het is overigens opmerkelijk hoe weinig abonnementen de verschillende clubs in play-off 1 verkochten. Lees verder »


 18-04-2011 

U15 Anderlecht behalen landstitel

U15 Anderlecht behalen landstitel

Twee weken na de U14 hebben ook de U15 van Anderlecht zich gekroond tot kampioen van België. De jongens van coach Roel Clement behaalden de titel na een 0-2 zege tegen Standard. Charly Musonda jr. scoorde het eerste doelpunt. Lees verder »

Mazuch sukkelt met adductoren

Mazuch sukkelt met adductoren

Geen Ondrej Mazuch vandaag op training. Hij sukkelt met overbelasting van de adductoren en kreeg verzorging. Ook Tom De Sutter (adductor) en Ziguy Badibanga (hamstring) kregen verzorging. Olivier Deschacht trainde met de groep. Lees verder »

Overzicht resultaten verhuurde spelers

Overzicht resultaten verhuurde spelers

Maar liefst drie door Anderlecht verhuurde spelers kwamen dit weekend tot scoren. Bernardez zette een strafschop om voor Lierse, Siani deed hetzelfde voor Brussels en Chavarria loodste Eupen met twee treffers voorbij Charleroi. Lees verder »

 17-04-2011 

Losada sprak met Beerschot over terugkeer

Losada sprak met Beerschot over terugkeer

Hernan Losada heeft met zijn ex-club Germinal Beerschot gesproken over een terugkeer. Dat heeft Patrick Vannoppen, de sterke man van Beerschot bevestigd aan Voetbalkrant.com. "Woensdag hebben we met Losada om de tafel gezeten." Lees verder »

 16-04-2011 

Mazuch: "Voortdoen op dit elan"

Mazuch:

Mazuch speelde een vlekkeloze partij tegen de spitsen van Genk. Hij was hoe dan ook tevreden dat ze een antwoord hebben gegeven op de kritiek van de supporters deze week. "We moeten op dit elan voortdoen", aldus Mazuch. Lees verder »

Goed Anderlecht ruim te sterk voor Genk

Goed Anderlecht ruim te sterk voor Genk

Na een 2-0 overwinning tegen RC Genk staat Anderlecht op nieuw op kop in de competitie. Paars-wit speelde thuis een erg sterke wedstrijd. Het zorgde voor veel druk en goed voetbal en creëerde verschillende doelkansen. Lees verder »

Verjaardag RSCA in eerste klasse

Verjaardag RSCA in eerste klasse

Het is vandaag exact 90 jaar geleden dat Anderlecht voor het eerst in eerste klasse verscheen! Ondertussen is paarswit uitgegroeid tot de meest succesvolle club van België en tot een Europese grootheid... Lees verder »

 15-04-2011 

Voorbeschouwing: Anderlecht - RC Genk

Voorbeschouwing: Anderlecht - RC Genk

Tegen RC Genk gaat Anderlecht vanavond op zoek naar zijn eerste zege van de play-offs en een nieuwe dosis vertrouwen. Legear raakt waarschijnlijk fit en ook Kanu keert na een maand blessureleed onmiddellijk terug in de basis. Lees verder »

Beloften spelen gelijk tegen Lierse

Beloften spelen gelijk tegen Lierse

De beloften van Anderlecht zijn tegen Lierse gisteren niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Invaller Bruno Baras zette paars-wit tien minuten voor het einde op voorsprong, maar Camacho maakte vlak voor affluiten gelijk. Lees verder »

Lukaku: "Ik slaap slecht"

Lukaku:

In een bericht op Twitter schreef Romelu Lukaku gisteren "Laatste dagen slaap ik zo slecht". Mbark Boussoufa reageerde meteen met "Don't worry man. Binnenkort zal je weer goed slapen". "Moet wel", sloot Lukaku de conversatie af. Lees verder »

 14-04-2011 

Selectie Anderlecht - RC Genk

Selectie Anderlecht - RC Genk

Ariël Jacobs selecteerde zopas 19-koppige kern voor de thuiswedstrijd van morgen tegen RC Genk. Suarez is er door schorsing niet bij. Legear, Gillet en Badibanga zijn er wel bij, maar zijn nog twijfelachtig. Kanu is weer fit. Lees verder »

 13-04-2011 

Oproep: keep supporting the team !

Oproep: keep supporting the team !

Vrijdag staat de levensbelangrijke partij tegen Racing Genk op het programma. Bij winst, komt Anderlecht weer eerste. Makkelijk wordt het niet en daarom roept Anderlecht-online iedereen op om er een helse sfeer van te maken. Lees verder »

Ruilen De Sutter en Vadis van ploeg?

Ruilen De Sutter en Vadis van ploeg?

Volgens footgoal.net zou er in de zomer een ruil komen tussen Vadis Odjidja en Tom De Sutter. Afgelopen winter was er hier ook al sprake van. Ook een ruil tussen Tom De Sutter en Vargas lijkt mogelijk. Lees verder »

Kanu hervat met groep, ook Biglia weer fit

Kanu hervat met groep, ook Biglia weer fit

De Braziliaan Kanu, die zich half maart blesseerde aan de enkel, heeft vandaag de groepstraining hervat. Lucas Biglia ondervindt geen hinder meer van zijn knie en trainde na een dagje verzorging vandaag weer mee met de groep. Lees verder »

Anderlecht zoekt aanvallers in Spanje

Anderlecht zoekt aanvallers in Spanje

Volgens RTBF heeft Anderlecht twee Spanjaarden op het oog om volgend seizoen de aanval te versterken. Het gaat om Jonathan Soriano van Barcelona B en Alexandre Geijo van Granada, die allebei uitkomen in de Spaanse tweede klasse. Lees verder »

"Boodschap van fans is aangekomen"

Een groepje boze fans verstoorde gisteren de training. Ze slaagden er echter in een aantal spelers te spreken en volgens David Steegen is de boodschap aangekomen. "De spelers weten wat hen vrijdag tegen Genk te doen staat." Lees verder »

Neemt Anderlecht Rits over ?

Neemt Anderlecht Rits over ?

De 17-jarige Mats Rits zijn contract loopt eind dit seizoen af bij Germinal Beerschot. De speler wordt volgens Gazet van Antwerpen gelinkt aan enkele Nederlandse clubs en ook Anderlecht zou al geïnformeerd hebben. Lees verder »

 12-04-2011 

Kies het beste elftal allertijden

Kies het beste elftal allertijden

Met Romelu Lukaku hebben we een rastalent in de spits, maar het kan altijd beter. Op Nieuwsblad.be loopt momenteel een wedstrijd waarin je het beste elftal aller tijden van Anderlecht kan samenstellen. Lees verder »

Nog 3.000 tickets voor Anderlecht - Genk

Nog 3.000 tickets voor Anderlecht - Genk

RSC Anderlecht laat weten dat er voor de partij van vrijdag thuis tegen RC Genk nog 3.000 tickets te koop zijn. Tickets kosten tussen de 18 en 55 euro. Op de dag van de wedstrijd zal de dienst ticketing open zijn tot 19.30 uur. Lees verder »

Slechte prestaties niet schuld van Lukaku

Slechte prestaties niet schuld van Lukaku

Nu het slecht gaat met Anderlecht, wordt er vaak gewezen naar Romelu Lukaku. Onterrecht, zo vindt Het Nieuwsblad. Het onderwierp Lukaku zondag aan een grondige analyse en concludeerde dat hij een degelijk tot goede match speelde. Lees verder »

Van de Velde fluit Anderlecht - Genk

Van de Velde fluit Anderlecht - Genk

Joeri Van de Velde is aangeduid om vrijdag de wedstrijd tussen Anderlecht en RC Genk te fluiten. Normaal gezien had hij twee weken geleden ook de wedstrijd tegen Standard geleid, maar een blessure verhinderde dit. Lees verder »

Reynaldo wil nog een jaar bij Cercle blijven

Reynaldo wil nog een jaar bij Cercle blijven

De Braziliaan Reynaldo heeft te kennen gegeven nog een seizoen bij Cercle Brugge te willen blijven. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Normaal gezien keert hij echter na dit seizoen terug naar Anderlecht, dat hem momenteel verhuurt. Lees verder »

Spreekverbod spelers

Spreekverbod spelers

Er waren gisteren geen basisspelers op de training van Anderlecht aanwezig. De spelers krijgen gisteren een donderpreek van Herman Van Holsbeek. Ook mochten de spelers de pers niet ten woord staan.
Lees verder »

 11-04-2011 

Verzorging voor Badibanga

Verzorging voor Badibanga

Ziguy Badibanga, die gisteren op Brugge één helft speelde, bleef vandaag binnen voor verzorging. Hij sukkelt met de quadriceps. De rest kwam ongeschonden uit de strijd. Kanu, Deschacht en De Sutter werken aan hun revalidatie. Lees verder »

Staat Jacobs onder druk?

Staat Jacobs onder druk?

Na de tegenvallende resultaten zou de trainer van Anderlecht onder druk staan. dat schrijft La Dernière Heure. Maar hij zou wel mogen aanblijven tot het einde van het seizoen. Lees verder »

 10-04-2011 

Club Brugge dompelt Anderlecht in crisis

Club Brugge dompelt Anderlecht in crisis

Anderlecht heeft ook zijn tweede wedstrijd in de play-offs kansloos verloren. Tegen Club Brugge speelde het zonder vertrouwen en ideeën. Club won dan ook simpel met 3-0. Anderlecht kreeg amper kansen en verloor Suarez met rood. Lees verder »

 09-04-2011 

Kouyate: "We moeten winnen in Brugge"

Kouyate:

Cheikhou Kouyate beseft dat er morgen heel wat op het spel staat voor Anderlecht. "We moeten ons statuut van titelkandidaat nú bevestigen en tonen dat we die titel willen", is hij duidelijk. "We moeten op Club Brugge gaan winnen." Lees verder »

Degryse: "Lukaku moet zwaktes verbeteren"

Degryse:

Anderlecht staat morgen voor een belangrijke wedstrijd. Dat weet ook Marc Degryse. "Als het zondag verliest op Club Brugge, dan is het voor het eerst sinds lang crisis. Vooral mentaal zou een nieuwe nederlaag een catastrofe zijn." Lees verder »

 08-04-2011 

Selectie Club Brugge - Anderlecht

Selectie Club Brugge - Anderlecht

Ariël Jacobs selecteerde vandaag 19-koppige kern voor de partij van zondag tegen Club Brugge. Tom De Sutter, die gisteren een spierscheur in de adductoren opliep is er niet bij. Roland Juhasz en Ondrej Mazuch zijn twijfelachtig. Lees verder »

Trainingsnieuws: nog steeds geen Juhasz

Trainingsnieuws: nog steeds geen Juhasz

Roland Juhasz (inductoren) trainde ook gisteren nog niet mee met de groep. Toch zou hij zondag kunnen spelen tegen Club Brugge. Ook geen Dalibor Veselinovic op de groepstraining, hij heeft last van stijfheid aan de hamstrings. Lees verder »

 07-04-2011 

De Sutter twee weken out met spierscheur

De Sutter twee weken out met spierscheur

Pech voor Tom De Sutter. De spits blesseerde zich vandaag op training en uit onderzoek bleek dat hij een spierscheurtje van één centimeter aan de adductoren heeft opgelopen. De spits is waarschijnlijk twee weken onbeschikbaar. Lees verder »

"Nog 9 wedstrijden om kampioen te worden"

Jonathan Legear sprak gisteren uitgebreid met de pers. Volgens hem heeft Anderlecht nog steeds de grootste kans om kampioen te worden. "In onze volgende twee wedstrijden tegen Club Brugge en Genk moeten we minstens 4 op 6 halen." Lees verder »

Nieuws van op het trainingsveld

Nieuws van op het trainingsveld

Roland Juhasz, die sukkelt met de adductoren, trainde ook gisteren niet met de groep. Hij raakt allicht wel speelklaar voor de wedstrijd van zondag tegen Club Brugge. Ook Jonathan Legear werkte gisteren individueel. Lees verder »

Kanu nog twee weken out

Kanu nog twee weken out

Verschillende kranten melden vandaag dat onderzoek heeft uitgewezen dat Kanu nog zeker twee weken out is. De enkelblessure die hij half maart opliep, geneest minder goed dan gehoopt werd. Lees verder »

Daily Mail: "Tottenham wil Lukaku"

Daily Mail:

Romelu Lukaku blijft de Engelse media halen. Nu meldt de Daily Mail dat Tottenham hem deze zomer wil binnenhalen. Manager Redknapp zou één toptransfer mogen doen en de 17-jarige spits zou bovenaan zijn lijstje staan. Lees verder »

STVV wil naast Losada ook Chavarria

STVV wil naast Losada ook Chavarria

Na Hernan Losada mag ook Pablo Chavarria rekenen op interesse van Sint-Truiden. Volgens Het Laatste Nieuws hebben de Truienaars zich begin deze week bij Anderlecht gemeld om te kijken wat er mogelijk is. Lees verder »

 06-04-2011 

Lukaku zondag met nieuwste Adidas-schoen?

Lukaku zondag met nieuwste Adidas-schoen?

De kans bestaat dat Romelu Lukaku zondag tegen Club Brugge zal spelen met de nieuwste voetbalschoenen van Adidas, de de F50 adiZero. Het zou gaan om op maat gemaakte schoenen waar ook Robben, Gerrard en Messi mee spelen. (GvA) Lees verder »

Anderlecht scout ook op Spaanse velden

Anderlecht scout ook op Spaanse velden

Anderlecht zoekt niet alleen in Tsjechië en Zuid-Amerika naar nieuwe spelers, ook in Spanje wordt er rond gekeken. Volgens Gilbert De Groote, hoofdscout van AA Gent, kwam hij onlangs scouts van Anderlecht tegen in Spanje. Lees verder »

Manager bood Mbokani aan bij Anderlecht

Manager bood Mbokani aan bij Anderlecht

Eergisteren kon u hier lezen dat Dieumerci Mbokani gelinkt werd aan Anderlecht, nu is duidelijk hoe de vork in de steel zit. Het was de manager van de spits die hem aanbood bij Anderlecht omdat Wolfsburg zijn koopoptie niet licht. Lees verder »

 05-04-2011 

Anderlecht volgt M'Vila van Stade Rennes

Anderlecht volgt M'Vila van Stade Rennes

Om het eventuele vertrek van Lucas Biglia op te vangen, toont Anderlecht interesse in de 20-jarige Fransman Yann M'Vila van Stade Rennes, de nummer drie uit Frankrijk. De 20-jarige Fransman speelt momenteel een goed seizoen. Lees verder »

"Ik beloof een nieuwe ploeg te bouwen"

In Studio 1 op RTBF werd Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck gisteren het vuur aan de schenen gelegd. Hij gaf toe dat het tegen Standard slecht was, maar vroeg begrip. Volgens hem zit Anderlecht aan het einde van een cyclus. Lees verder »

Fadiga: "Anderlecht blijft in Seck geloven"

Fadiga:

Abdoulaye Seck maakte zondag een ongelukkig debuut voor Anderlecht. Zijn manager Khalilou Fadiga vindt dit erg jammer. "Maar dat kan gebeuren in voetbal. Ik vermoed dat hij gewoon wat onder de indruk was van de omstandigheden." Lees verder »

Deschacht heeft opnieuw last aan de enkel

Deschacht heeft opnieuw last aan de enkel

Na zijn wederoptreden bij de beloften vrijdag ondervindt Olivier Deschacht opnieuw last van zijn enkel. De aanvoerder volgt nu een aangepast revalidatieprogramma en hoopt eind deze week weer bij de groep aan te sluiten. Lees verder »

Van Himst: "Het kan niet meer erger worden"

Van Himst:

In een gesprek met Sporza drukt Anderlecht-icoon zijn ongerustheid uit over de malaise die er bij zijn club heerst. "De ploeg speelt zonder vertrouwen", zegt hij. "Als ik Anderlecht zo bezig zie, dan vrees ik voor de play-offs." Lees verder »

Beloften blijven wel in winning mood

Beloften blijven wel in winning mood

De beloften van Anderlecht hebben een belangrijke stap gezet richting titel. Tegen eerste achtervolger Genk werd met 1-2 gewonnen. Met elk nog zeven wedstrijden te spelen, bedraagt de kloof nu vijf punten. Lees verder »

 04-04-2011 

Mbokani terug naar Anderlecht?

Mbokani terug naar Anderlecht?

Volgens de website 7sur7.be zou de prioriteit van Anderlecht het aantrekken van Dieumerci Mbokani zijn. Mbokani is ex-Anderlecht en volgens zijn manager is het logisch dat hij naar paars-wit verhuist. Lees verder »

Overzicht resultaten verhuurde spelers

Overzicht resultaten verhuurde spelers

De meeste Anderlecht-huurlingen kenden een goed weekend. Zo werd Bulykin in Nederland co-topschutter en vonden ook Chavarria en Mukendi opnieuw de weg naar doel. Siani mag intussen weer dromen van het behoud in tweede klasse. Lees verder »

Nieuwe Tsjech op weg naar Anderlecht?

Nieuwe Tsjech op weg naar Anderlecht?

Volgens Het Laatste Nieuws is de kans reëel dat Anderlecht opnieuw een Tsjechische belofteninternational aantrekt. Paars-wit volgt immers aandachtig de prestaties van Martin Zeman, een 22-jarige middenvelder van Sparta Praag. Lees verder »

De Sutter: "Manifest gebrek aan initiatief"

De Sutter:

Tom De Sutter was tegen Standard opnieuw één van de betere Anderlecht-spelers, maar ook hij kon de ploeg niet op sleeptouw nemen. "Er klopt iets niet met ons spel. Ons voetbal is heel stroef. De vlotte combinaties zijn schaars." Lees verder »

Kouyate: "Niet de fout van Seck"

Kouyate:

De Senegalees Ablaye Seck kende tegen Standard geen al te goed debuut. Zijn landgenoot Cheikhou Kouyate neemt het echter voor hem op. "Het is niet zijn fout dat we verloren hebben. Al bij al speelde hij een degelijke wedstrijd." Lees verder »

 03-04-2011 
 02-04-2011 

Biglia: "Enorm verrast door aanvoerdersband"

Biglia:

Lucas Biglia lijkt stilaan zijn plaats verworven te hebben bij de Argentijnse nationale ploeg. Tegen Costa Rica was hij dinsdag zelfs één helft aanvoerder. "Dit verraste me enorm. Voor mij was dat een extra teken van vertrouwen." Lees verder »

Beloften te sterk voor Club Brugge

Beloften te sterk voor Club Brugge

De beloften van Anderlecht hebben met 2-0 gewonnen tegen Club Brugge. Lamisha Musonda en Fernando Canesin Matos scoorden de doelpunten. De partij begon met een minuut stilte voor de deze week overleden Pablo Montes Suarez. Lees verder »

Jacobs: "Lukaku kan morgen zeker spelen"

Jacobs:

Romelu Lukaku is weer volledig fit en kan dus aantreden tegen Standard. "Ik zie niet in waarom hij niet zou kunnen spelen", zegt Ariël Jacobs. "Gisteren trainde hij met de groep: één uur en vijf minuten zonder de minste klacht." Lees verder »

Standard met B-elftal tegen Anderlecht?

Standard met B-elftal tegen Anderlecht?

Standard-coach Dominique D'Onofrio denkt eraan om morgen tegen Anderlecht enkele spelers rust te gunnen. "De bekermatch van woensdag tegen Gent primeert", zo vertelt hij vandaag. Mogelijk worden enkele Rode Duivels gespaard. Lees verder »

 01-04-2011 

Selectie: Anderlecht - Standard

Selectie: Anderlecht - Standard

Vandaag maakte Ariël Jacobs zijn 18-koppige selectie bekend met het oog op de topper komende zondag. Lucas Biglia is er niet bij door zijn vijfde gele kaart van het seizoen, hij is dus geschorst voor één match. Lees verder »

Ticketing ook morgen open tot 15 uur

Ticketing ook morgen open tot 15 uur

De ticketing van Anderlecht laat weten dat je zondag ook nog tickets kan afhalen van 10 tot 15 uur. Anderlecht laat ook nog weten dat er nog 6.000 tickets beschikbaar zijn en dat je snel moet zijn voor de topper tegen Standard. Lees verder »

Emmerechts nog twee jaar coach beloften

Emmerechts nog twee jaar coach beloften

Geert Emmerechts heeft vanmorgen zijn contract als coach van de beloften met twee seizoenen verlengt. Dat laat Anderlecht weten in een persbericht. Emmerechts werkt al zes jaar bij Anderlecht en trainde eerder de U14, U 16 en U19. Lees verder »

Nzolo en niet Van de Velde fluit topper

Nzolo en niet Van de Velde fluit topper

Jérôme Efong Nzolo en niet de geblesseerde Joeri van de Velde fluit zondag Anderlecht - Standard. Nzolo was ook de arbiter tijdens de wedstrijd waarin Wasilewski zijn been brak. "Een onzalige herinnering", zo kijkt hij terug. Lees verder »

Overzicht trainingen achter gesloten deuren

Overzicht trainingen achter gesloten deuren

Tijdens de play-offs zal Anderlecht geregeld achter gesloten deuren trainen om zich optimaal voor te bereiden op deze belangrijke wedstrijden. Paars-wit gaf de data vrij waarop dit het geval zal zijn. Wij geven ze u graag door. Lees verder »

Nieuws van op het trainingveld

Nieuws van op het trainingveld

Roland Juhasz en Tom De Sutter waren de enige internationals die gisteren met de groep mee trainden. Marecek, Mazuch, Lecjaks, Biglia en Kljestan zijn ook weer terug, maar werkten, net als Lukaku, een individueel programma af. Lees verder »

Bulykin: "In mei zien wat toekomst brengt"

Bulykin:

Waar ligt de toekomst van Dmitri Bulykin? Blijft hij bij ADO Den Haag, keert hij terug naar Anderlecht of maakt hij een lucratieve transfer? "Op het einde van het seizoen keer ik terug naar Brussel en dan zien wel wel", zegt hij. Lees verder »