Archieven

 01-06-2004 
 31-05-2004 

Nantes wil ook Jestrovic

Nantes wil ook Jestrovic

De interesse voor Nenad Jestrovic blijft duren. Na het Turkse Besiktas klopt nu ook het Franse Nantes aan de deur bij Anderlecht. Nantes was eerder al geïnteresseerd in Aruna. Lees verder »

 30-05-2004 

 29-05-2004 

Rode Duivels verslaan Nederland met 0-1

Rode Duivels verslaan Nederland met 0-1

In een vriendschappelijke voetbalinterland hebben de Rode Duivels zaterdag in Eindhoven met 0-1 (rust: 0-0) gewonnen van Nederland. Bart Goor scoorde in de 78e minuut van op de penaltystip, na een fout op Mbo Mpenza. Lees verder »

 28-05-2004 

Elftal tegen Nederland

Elftal tegen Nederland

Bondscoach Aimé Antheunis heeft de basiself voor de oefeninterland tegen Nederland bekendgemaakt. Tristan Peersman begint in doel en Dheedene is de linksachter. Lees verder »

Nantes wil Aruna

Nantes wil Aruna

Nantes zou interesse tonen in Aruna Dindane, maar Anderlecht heeft tot nu toe nog geen bod ontvangen van de Franse club. Lees verder »

Wil Standard Jestrovic ?

Wil Standard Jestrovic ?

Om het vertrek van E. Mpenza op te vangen is Standard op zoek naar een nieuwe spits. Nadat het al 2 jongeren bij Anderlecht heeft weggehaald zou het nu ook interesse tonen in Nenad Jestrovic. Lees verder »

Hekken in stadions mogen weg

Hekken in stadions mogen weg

Voetbalclubs die dat willen, kunnen in de toekomst de omheiningen in hun stadions weghalen. Dat is één van de beslissingen van het rondetafelgesprek tussen minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael en de voetbalclubs. Lees verder »

 27-05-2004 

Anderlecht zoekt naar nieuwe Aruna

Anderlecht zoekt naar nieuwe Aruna

Bij Anderlecht maken ze werk van de versterking van de kern. Manager Herman Van Holsbeeck en secretaris-generaal Philippe Collin vertrokken donderdag naar Abidjan in Ivoorkust. Daar gaan ze op zoek naar een nieuwe Aruna Dindane. Lees verder »


 26-05-2004 

Peersman: "Broos moet voor mij kiezen"

Peersman:

Tristan Peersman, die zaterdag misschien in het doel van de Rode Duivels staat tegen Nederland, eist dat hij de nummer één wordt als doelman van Anderlecht. "Broos moet nu voor mij kiezen", aldus Peersman. Lees verder »

Keulen wil Doll

Keulen wil Doll

FC Keulen, dat net gedegradeerd is uit de Duitse Bundesliga, is geïnteresseerd in Olivier Doll, die weg moet bij Anderlecht. Michael Lacroix, een 19-jarige beloftevolle middenvelder van Anderlecht, test bij tweedeklasser Tubeke. Lees verder »

Ehret begint op 2 juli

Ehret begint op 2 juli

De pas aangeworven Ehret, de eerste speler van Franse nationaliteit sinds Herbet, op het eind van de jaren 60, zal zich vanaf eind juni in Brussel vestigen om zo vanaf 2 juli de training aan te vangen. Lees verder »

 25-05-2004 

Martens zo goed als rond met RKC

Martens zo goed als rond met RKC

Vandaag zet Anderlecht wellicht het licht op groen voor een tijdelijke overgang van Maarten Martens. De belofteninternational kwam bij de Brusselaars niet aan spelen toe en wordt nu zo goed als zeker voor 1 jaar uitgeleend aan RKC Lees verder »

Peersman vader geworden

Peersman vader geworden

Anderlecht-doelman Tristan Peersman is voor de eerste keer papa geworden. Zijn zoontje luistert naar de naam Kjel, en stelt het zeer goed. Het Purple Dynamite Webteam wil hem van harte feliciteren! Lees verder »

Broos wil nog steeds Eliakwu

Broos wil nog steeds Eliakwu

Broos, die de 14e juni op vakantie vertrekt, wil de transfert van Eliakwu zo vlug mogelijk rond krijgen. Een nieuwe afspraak met de speler en manager is voorzien de 2e week van juni voor een overeenkomst te bereiken. Lees verder »

 24-05-2004 

Ehret naar Anderlecht

Ehret naar Anderlecht

Anderlecht heeft zijn nieuwe linkermiddenvelder beet. Het gaat om de 24-jarige Fabrice Ehret van Strasbourg. De kans dat Bart Goor terugkeert lijkt weer wat kleiner. Lees verder »


 23-05-2004 
 22-05-2004 

Anderlecht vindt geen versterkingen

Anderlecht vindt geen versterkingen

Na het bekijken van de scoutingsrapporten van de oefenmatchen tegen Tienen en Grimbergen, is Anderlecht tot de conclusie gekomen dat ook de Tsjech Rudolf Skacel niet goed genoeg is voor hun linkerflank. Lees verder »

 21-05-2004 

 19-05-2004 

Anderlecht verslaat Grimbergen

Anderlecht verslaat Grimbergen

Ook de tweede oefenmatch heeft Anderlecht tot een goed einde gebracht. Het won met 0-3 van Grimbergen. Vincent Kompany was matchwinnaar met 2 goals, Jestrovic miste een strafschop. Lees verder »

Skacel maakt indruk

Skacel maakt indruk

De Tsjech Rudolf Skacel heeft dinsdag een positieve test afgelegd bij Anderlecht. Hij maakte indruk in de met 7-0 gewonnen oefenmatch tegen tweedeprovincialer Tienen. Lees verder »

 18-05-2004 

Deze avond tegen Tienen

Deze avond tegen Tienen

Deze avond speelt Anderlecht een oefenwedstrijd tegen een ploeg uit 2e provinciale: KUSG FC Tienen (om 19.00 in het stadion van KVK Tienen. Broos had gisteren al een lijst met 10 namen klaar die zeker gingen aantreden. Lees verder »

Anderlecht test Rudolf Skacel

Anderlecht test Rudolf Skacel

Bij Anderlecht test deze week de Tsjech Rudolf Skacel. Skacel is een 24-jarige linkermiddenvelder, die vorig seizoen van Slavia Praag naar Marseille overstapte. Daar kwam hij echter weinig aan spelen toe. Lees verder »

Doll: "Ik gunde hem geen woord"

Doll:

Olivier Doll nam zaterdag afscheid van zijn trouwe Anderlecht-publiek, maar niet van Hugo Broos. "Ik heb hem geen woord gegund" reageerde hij. "Dat zou hypocriet geweest zijn." Het was Broos die Doll uit Anderlecht weg wou. Lees verder »

 17-05-2004 

Goor: "Terugkeer zou mooi zijn"

Goor:

Speelt Bart Goor binnenkort weer bij Anderlecht? De kans bestaat in ieder geval. Anderlecht wil de Rode Duivel terug naar Brussel halen en ook Goor zelf staat niet weigerachtig tegenover een terugkeer. Lees verder »

Interesse voor Deams blijft

Interesse voor Deams blijft

Ook blijft de directie van Anderlecht nog steeds interesse hebben in Filip Daems van Genclerbirligi. De Brusselse club wil Hendrikx betrekken bij een eventuele transfer. Lees verder »

Turkse interesse voor Aruna

Turkse interesse voor Aruna

Een delegatie van Trabzonspor scoutte zaterdag tijdens de match tegen La Louvière Gouden Schoen Aruna Dindane. De Ivoriaan staat hoog op het verlanglijstje van de Turkse vice-kampioen. Lees verder »

 15-05-2004 

Anderlecht - La Louvière

Anderlecht - La Louvière

Anderlecht kan tegen La Louvière de 26ste overwinning dit seizoen halen. Kunnen ze dit, dan evenaren ze hun eigen record. Brugge strandde vorig seizoen ook op 26 overwinningen. Lees verder »

Ajax volgt Wilhelmsson

Ajax volgt Wilhelmsson

Ajax volgt de verrichtingen van Anderlecht-middenvelder Christian Wilhelmsson. De eerste keus van de Amsterdammers op links gaat naar Jesper Gronkjaer en Marc Overmars. Maar zijn zij niet haalbaar, dan komt de Zweed in beeld. Lees verder »

Laatste match van het seizoen

Laatste match van het seizoen

Deze avond speelt Anderlecht tegen La Louvière de laatste match van het seizoen. Voor de supporters en spelers een welverdiende rustpauze, voor anderen is het deze avond de laatste keer dat ze in beeld komen. Lees verder »

Drukke week voor spelers

Drukke week voor spelers

Het wordt een drukke week voor de spelers nadat ze hun laatste competitiematch hebben afgewerkt tegen La Louvière. Ze hebben namelijk nog 2 vriendschappelijke matchen voor de boeg en vele spelen voor hun Nationale Ploeg. Lees verder »

Peersman geblesseerd

Peersman geblesseerd

Het zal deze avond Daniel Zitka worden die onder de lat zal staan. Peersman, opgeroepen voor het Nationaal elftal, heeft zich namelijk geblesseerd op de training en is onzeker. Lees verder »

 14-05-2004 

Rode Duivels: selectie tegen Nederland

Rode Duivels: selectie tegen Nederland

Bondscoach Aimé Anthuenis heeft de 20 namen bekendgemaakt die op 29 mei aantreden in een oefenmatch tegen Nederland. De selectieheer pakte uit met één grote verrassing: Geert De Vlieger zal niet onder de lat staan. Lees verder »

Reserven spelen gelijk

Reserven spelen gelijk

De reserven van Anderlecht hebben gisteren met 1-1 gelijkgespeeld tegen La Louvière. Sulieman kon al na 2 minuten scoren voor Anderlecht, maar Pinelli bracht La Louvière langszij. Anderlecht was al een paar weken kampioen. Lees verder »

Inter bereid om te praten met Anderlecht

Inter bereid om te praten met Anderlecht

Inter Milan is bereid om te praten met Anderlecht over de Nigeriaanse spits Eliakwu en de linksachter Pasquale. Als Inter zondag naast de kwalificatie voor de Champions League grijpt, zullen ze zeker willen afslanken. Lees verder »

Baseggio in wereldelftal

Baseggio in wereldelftal

Baseggio kreeg een uitnodiging voor een wedstrijd tussen een selectie van Europese profs en een wereldelftal. De benefietmatch vindt dinsdag in Milaan plaats en komt rechtstreeks op de Italiaanse tv. Lees verder »

 13-05-2004 

Anderlecht aast op Eliaku

Anderlecht aast op Eliaku

Woensdag waren trainer Hugo Broos en manager Herman Van Holsbeeck in Milaan. Daar volgden ze de play-off-wedstrijd tussen de Inter B en Como. Bij Inter speelt de 18-jarige Nigeriaanse spits Eliaku. Lees verder »

Kapers op de kust voor Mpenza

Kapers op de kust voor Mpenza

Portsmouth-voorzitter Milan Mandaric heeft nu ook zijn interesse laten blijken voor Mbo Mpenza.
Bij Portsmouth speelt ook al Ivica Mornar die na de wintersstop Anderlecht inruilde voor de club uit de Engelse Premier League. Lees verder »

 12-05-2004 

Martens gegeerd

Martens gegeerd

Maarten Martens geniet de interesse van RKC Waalwijk. De Nederlandse club wil de aanvallende middenvelder van Anderlecht er graag bij, maar de speler twijfelt. Lees verder »

Broos wil record

Broos wil record

Coach Hugo Broos heeft al laten verstaan dat hij zaterdag tegen La Louvière wil aantreden met zijn sterkste ploeg, aangezien hij dolgraag het record van 26 zeges in één seizoen wil evenaren. Lees verder »

 10-05-2004 

Ook oefenpot tegen Grimbergen

Ook oefenpot tegen Grimbergen

Op woensdag 19 mei om 18.30 uur speelt Anderlecht een oefenpartij tegen Grimbergen. Vanaf 17u zal ook Michel Verschueren aanwezig zijn om zijn boek te signeren. Eerder werd ook een oefenpot tegen FC Tienen vastgelegd (18/5). Lees verder »

Aruna profvoetballer van het jaar

Aruna profvoetballer van het jaar

De Ivoriaanse aanvaller van Anderlecht, Aruna Dindane (23), werd maandagavond tot 'Profvoetballer van het Jaar' uitgeroepen door zijn collega-voetballers. 398 spelers op 450 brachten hun stem uit, een record. Lees verder »

 09-05-2004 
 08-05-2004 

Cercle Brugge - Anderlecht

Cercle Brugge - Anderlecht

Cercle heeft nog een punt nodig om zeker te zijn van het behoud in eerste klasse? Het is de match van de beste verdediging (Anderlecht) tegen de slechtste aanval (Cercle). Lees verder »

Anderlecht wil Pasquale van Inter

Anderlecht wil Pasquale van Inter

Giovanni Pasquale beschikt over de beste papieren om volgend seizoen de linkerflank van Anderlecht te versterken. De 22-jarige linksachter van Inter Milaan kreeg al enkele positieve rapporten mee. Lees verder »

Broos: "Pieroni stond op onze lijst"

Broos:

Luigi Pieroni stond op de verlanglijst van Hugo Broos bij Anderlecht. "Nu niet dat hij de hoogste prioriteit was maar het bewijst dat die buitenlandse clubs toch makkelijker en sneller geld kunnen neertellen voor een groot talent. Lees verder »

 07-05-2004 

Anderlecht duurder dan Ajax

Anderlecht duurder dan Ajax

Een abonnement bij Anderlecht of Club Brugge kost een supporter meer dan één voor Ajax. Dat spitte La Dernière Heure uit. De krant vergeleek de maximumprijzen van enkele Europese topclubs. Lees verder »

Zitka terug in doel

Zitka terug in doel

Voor de wedstrijd tegen Cercle Brugge nu zaterdag zal Zitka terug in het doel staan in plaats van Peersman. Ook Junior zou opgesteld worden. Lees verder »

Wilhemsson naar EK 2004

Wilhemsson naar EK 2004

Christian Wilhemsson werd door de Zweedse bondscoach geselecteerd voor het EK 2004. Dat zal plaats vinden van de 12e juni tot 4 juli 2004 in Portugal. Zweden speelt voor het eerst op 14 juni tegen Bulgarije om 19.45. Lees verder »

Abonnementenverkoop vanaf 17/5

Abonnementenverkoop vanaf 17/5

De abonnementenverkoop van Anderlecht voor het seizoen 2004-2005 start op maandag 17/5. Vroeger een abonnement reserveren is ook mogelijk, maar de abonnementen zelf zullen pas te verkrijgen zijn bij de ticketing vanaf 17/5. Lees verder »

 06-05-2004 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Mark Hendrikx, die een rugblessure opliep, zal een scanneronderzoek ondergaan. Besnik Hasi, die ook al een letsel aan de rug heeft, zal normaal gezien wel kunnen spelen tegen Cercle Brugge. Lees verder »

 05-05-2004 

Boek over 'Mister Michel'

Boek over 'Mister Michel'

Onder massale belangstelling werd gisteren op Anderlecht de biografie voorgesteld van manager Michel Verschueren: "Mister Michel, de Zilveren Vos van Anderlecht". Lees verder »

Seizoen voorbij voor Aruna

Seizoen voorbij voor Aruna

Aruna Dindane heeft een adductorenletsel, en komt dit seizoen normaal gezien niet meer in actie. Wilhelmsson daarentegen ondervindt geen hinder meer aan de kuit, en trainde weer voluit mee. Lees verder »

 04-05-2004 

RSCA en Brugge reekshoofd in CL-voorronde

RSCA en Brugge reekshoofd in CL-voorronde

Het pad naar de vetpotten van de Champions League ligt wijd open voor Anderlecht en Brugge. Beiden zijn, bij de huidige stand van zaken, reekshoofd in de derde voorronde en ontlopen clubs als Barcelona en Manchester United. Lees verder »

 03-05-2004 

Reserven kloppen Genk met 2-4

Reserven kloppen Genk met 2-4

De reserven van Anderlecht klopten Racing Genk met 2-4. Derijck (0-1), Guerk (0-2 en 0-3) en Martens (0-4) scoorden voor paars-wit. Garcia en Kpaka konden tot 2-4 milderen voor de Limburgers Lees verder »

Galamatch tegen FC Tienen

Galamatch tegen FC Tienen

Dinsdag 18 mei om 19u speelt RSCA een galawedstrijd tegen FC Tienen. De match gaat door in het Bergeveststadion (KVK Tienen). Kaarten in voorverkoop kan men bekomen op 8 en 15 mei van 10 tot 13 u in kantine Kabbeekvest te Tienen. Lees verder »

 02-05-2004 

Anderlecht wint op de valreep

Anderlecht wint op de valreep

Anderlecht heeft dan toch zijn titel nog wat extra glans kunnen geven. Op de valreep won het met 2-1 van Racing Genk. Door het verlies van Genk is Standard ook zeker van Europees voetbal. Lees verder »

Anderlecht - Genk

Anderlecht - Genk

Het is een topper zonder inzet: Anderlecht is in eigen huis al 8 matchen onverslagen. Maar Genk haalde onder Van Geneugden - Denier al 9 op 9. Wilhemsson en Aruna geraakten niet fit voor de partij. Lees verder »