Archieven

 01-06-2006 
 31-05-2006 

Lucius grof wild op de transfermarkt

Lucius grof wild op de transfermarkt

Anderlecht is nog steeds geïnteresseerd in Theo Lucius, de verdediger van PSV die meer op de bank zit dan hem lief is. Toch zijn er kapers op de kust, want ook Feyenoord wil de Nederlander binnenhalen. Lees verder »

Anderlecht in internationaal overlegorgaan?

Anderlecht in internationaal overlegorgaan?

Vandaag vergaderden meer dan 40 teams van over de hele wereld over de oprichting van een internationaal overlegorgaan voor de voetbalclubs. Dit leidt alvast tot heel wat discussies, want de FIFA is niet opgezet met deze plannen. Lees verder »

Anderlecht volgt drie Hongaren

Anderlecht volgt drie Hongaren

Volgens de Hongaarse pers scout Anderlecht drie spelers uit de Hongaarse competitie. Het gaat om Peter Rajczi van Ujpest FC, Róbert Feczesin van Matav SC Sopron en Tamás Priskin van FC ETO Györ. Lees verder »

Van Damme tekent eerstdaags

Van Damme tekent eerstdaags

Jelle Van Damme ondergaat momenteel medische en psychologische testen bij Anderlecht. Er wordt verwacht dat de verdediger eerstdaags een contract voor vier jaar tekent bij paars-wit. Hij zou om en bij de 500.000 euro kosten. Lees verder »

Spurs verhogen bod op Wilhelmsson

Spurs verhogen bod op Wilhelmsson

Na Nantes, lijkt nu ook Tottenham weer geïnteresseerd in Wilhelmsson. De Engelsen probeerden de Zweed reeds in januari onder contact te leggen, maar die poging mislukte. De Spurs zouden hun bod nu opdrijven tot 4,4 miljoen euro. Lees verder »

Leverkusen twijfelt over Tihinen

Leverkusen twijfelt over Tihinen

Volgens de Duitse pers is Bayer Leverkusen "uitermate geïnteresseerd" in Hannu Tihinen. Toch twijfelt het team uit de Bundesliga nog. Zij willen een verdediger die ook op de rechterzijde kan opgesteld worden. Lees verder »

Anderlecht verhoogt bod op Boussoufa niet

Anderlecht verhoogt bod op Boussoufa niet

Een paar dagen terug bracht het management van Anderlecht een bod uit op Mbark Boussoufa, maar dat werd weg gelachen door het bestuur van Gent. Maar paars-wit is niet van plan een hoger bod uit te brengen op de speler. Lees verder »

"Baseggio wil nummer 10 terug"

De toewijzing van het nummer 10 aan de nieuwe Egyptische speler Hassan heeft Baseggio gekwetst. Pellizzon: "er zijn gesprekken geweest met Van Holsbeeck maar ik zeg u, als Walter terugkomt wil hij zijn shirtnummer 10 terug." Lees verder »

 30-05-2006 

Treviso sprak met Anderlecht

Treviso sprak met Anderlecht

Gisteren landde een Italiaanse delgatie in Brussel om met Anderlecht te praten over een transfer van Walter Baseggio naar Treviso. Herman Van Holsbeeck en Luca Pellizzon spraken met de Italianen. Lees verder »

Tihinen naar Leverkusen?

Tihinen naar Leverkusen?

Na de interesse uit Griekenland kan Tihinen nu ook rekenen op Duitse interesse. Leverkusen zou in hem de opvolger zien van Jens Nowotny. Volgens HNB en HLN zouden er al gesprekken zijn tussen Tihinen en Leverkusen. Lees verder »

Akin langer out

Akin langer out

Slecht nieuws van onze Turkse spits Serhat Akin. Eerder meldden we u dat er complicaties opgetreden waren tijdens zijn operatie. Zo was er buiten een ingreep aan de adductoren ook een ingreep nodig aan de buikspieren. Lees verder »


 29-05-2006 

Tihinen wekt heel wat interesse - UPDATE

Tihinen wekt heel wat interesse - UPDATE

De Fin Hannu Tihinen, einde contract bij Anderlecht, heeft nu ook de interesse gewekt van het Griekse Panathinaikos en het Duitse Bayer Leverkusen. Daardoor wordt het rijtje gegadigden voor Tihinen al vrij indrukwekkend. Lees verder »

Heeft Boussoufa al een akkoord met RSCA?

Heeft Boussoufa al een akkoord met RSCA?

Het was stil dit weekend rond Boussoufa, maar nu begint de soap aan een nieuwe aflevering. De speler zou namelijk zelf aangegeven hebben naar Anderlecht te willen vertrekken, dit door het gebrek aan buitenlandse interesse. Lees verder »

 28-05-2006 

Prono: winnaars bekend

Prono: winnaars bekend

Na een zeer spannende strijd heeft [email protected] toch aan het langste eind kunnen trekken. Hij heeft net 1 punt meer dan zijn dichtste achtervolgers. Na loting tussen onze talrijke trouwe deelnemers kwam Katje als winnaar uit de bus. Lees verder »

Foutieve geruchten over Argentijns talent

Foutieve geruchten over Argentijns talent

Verschillende nieuwssites berichten over mogelijke interesse van Anderlecht in de Argentijnse speler Léandro Garcia van Velez Sarsfield. Deze geruchten zijn uit de lucht gegrepen, aangezien deze speler gewoon niet bestaat. Lees verder »

Gelukkige verjaardag pke

Gelukkige verjaardag pke

Vandaag willen we pke, onze quiz-, prono- en PHP-master extra in de bloemetjes zetten. Het is namelijk zijn 27ste verjaardag. Zonder hem zou de site nooit geworden zijn wat hij is. Lees verder »

 27-05-2006 

Baseggio heeft zin in terugkeer

Baseggio heeft zin in terugkeer

"Ik heb zin om terug te keren naar Anderlecht en Champions League te spelen." Dat zijn de woorden van Walter Baseggio die zopas 'zijn' nummer 10 verloor in het Astridpark. Toch zou Treviso de gevraagde 2,5 miljoen willen betalen. Lees verder »

Anderlecht volgt Umut Bulut

Anderlecht volgt Umut Bulut

Anderlecht blijft het in Turkije zoeken. Deze keer liet het haar oog vallen op de 23-jarige Turkse spits Umut Bulut. In het afgelopen seizoen trof hij 20 keer doel in 35 wedstrijden voor zijn club Ankaragucu. Lees verder »


 26-05-2006 

Transfer Van Damme in eindfase

Transfer Van Damme in eindfase

De transfer van Jelle Van Damme naar Anderlecht is zo goed als rond. Nadat Anderlecht al eerder een persoonlijk akkoord had met de verdediger, hebben de Brusselaars nu ook een overeenkomst met Southampton bereikt. Lees verder »

Vanderhaeghe zal zich gedragen

Vanderhaeghe zal zich gedragen

Yves Vanderhaeghe zal volgende week zijn contract verlengen, maar de kans dat hij daadwerkelijk veel zal spelen lijkt klein. Toch beloofde de middenvelder dat hij zich positief zal gedragen mocht dit het geval zijn. Lees verder »

Sochaux geïnteresseerd in Tihinen

Sochaux geïnteresseerd in Tihinen

De Franse teams lijken de Belgische competitie aandachtig te volgen. Niet alleen Wilhelmsson kan rekenen op Franse interesse, maar ook Hannu Tihinen. De Finse verdediger staat op het verlanglijstje van Sochaux. Lees verder »

Ook Rennes wil Wilhelmsson

Ook Rennes wil Wilhelmsson

Nadat we eerder al meldden dat Nantes, Toulouse, Tottenham, Fiorentina en Newcastle interesse tonen voor Wilhelmsson, kan nog een andere Franse club aan dit rijtje worden toegevoegd. Ook Stade Rennes wil de Zweed binnenhalen. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Nu een ploeg vormen"

Van Holsbeeck:

Anderlecht kocht al heel wat versterkingen voor volgend seizoen, maar manager Herman Van Holsbeeck blijft ook realistisch. "We hebben er heel wat individueel talent bij, maar nog geen ploeg. Dat is nu de taak van Vercauteren." Lees verder »

Complicaties bij operatie Serhat

Complicaties bij operatie Serhat

Deze week is Serhat Akin geopereerd aan de buikspieren. De operatie verliep echter niet zonder problemen en de Turk lag 2 dagen op intensieve zorgen. De operatie vond plaats in Warschau, de revalidatie zal in Duitsland gebeuren. Lees verder »

Valsspelerij rond Inter-Anderlecht ?

Valsspelerij rond Inter-Anderlecht ?

In de nasleep van het schandaal rond Juventus duikt nu ook de naam van de voorzitter van Inter Milaan op. Hij had regelmatig telefonisch contact met Pierluigi Pairetto, voorzitter van de Italiaanse scheidsrechtersassociatie. Lees verder »

 25-05-2006 

Tihinen speelt gelijk tegen Wilhelmsson

Tihinen speelt gelijk tegen Wilhelmsson

Zweden en Finland oefenden gisteren tegen elkaar. Tihinen speelde de volledige match met Finland en Wilhelmsson speelde de volledige match met Zweden. Beide landen kwamen niet tot scoren en zo bleef het dus 0-0. Lees verder »

Anderlecht ziet Pujol vertrekken

Anderlecht ziet Pujol vertrekken

Anderlecht zal het volgend seizoen zonder de Fransman Grégory Pujol moeten stellen. De Brusselaars wilden de spits houden, maar Pujol tekende een contract dat hem voor drie seizoenen aan het Franse Sedan bindt. Lees verder »

Oefenprogramma bekend gemaakt

Oefenprogramma bekend gemaakt

Op maandag 19 juni worden al de spelers op de club verwacht voor het hervatten van de trainingen. De eerste 2 dagen bestaan vooral uit testen en trainingen. De 21e vertrekt het team op 4-daagse stage. Lees verder »

 24-05-2006 

België - Turkije: 3-3

België - Turkije: 3-3

Tot op heden hebben de Rode Duivels onder René Vandereycken nog niet verloren, en die reeks hebben ze nu ook voort gezet tegen Turkije. België speelde 3-3 gelijk nadat het 3 keer achter kwam te staan. Lees verder »

Hassan weigerde contract van drie jaar

Hassan weigerde contract van drie jaar

Oorspronkelijk wou het management van Anderlecht Hassan een contract aanbieden van drie jaar. Dit werd echter geweigerd door de Egyptenaar. Hij verkoos een contract van twee jaar met een optie voor een extra jaar. Lees verder »

Hassan tekent contract voor 2 jaar

Hassan tekent contract voor 2 jaar

Deze voormiddag is Ahmed Hassan in het Constant Vanden Stock stadion officieel voorgesteld aan de pers. Hij heeft bij paars-wit een contract voor 2 seizoenen ondertekend en krijgt het rugnummer 10, het oude nummer van Baseggio. Lees verder »


 23-05-2006 

Tihinen naar Cagliari?

Tihinen naar Cagliari?

Volgens de Italiaanse media zou de Fin Hannu Tihinen, einde contract bij RSCA, de mogelijkheid hebben om bij Livorno Cagliari een contract te ondertekenen. Lees verder »

Ticketing en secretariaat gesloten

Ticketing en secretariaat gesloten

RSCA laat weten dat vanaf nu donderdag tot en met zaterdag 27 mei de ticketing en het secretariaat gesloten zullen zijn. De fanshop is enkel op donderdag 25 mei gesloten. Vanaf de 29e werken alle diensten terug normaal. Lees verder »

Supercup live op Sporza

Supercup live op Sporza

Op zaterdag 22 juli 2006 spelen de landskampioen (Anderlecht) en de bekerwinnaar (Zulte-Waregem) de finale van de Supercup. Deze wedstrijd zal live uitgezonden worden op Sporza-Canvas Lees verder »

Extra financiële inspanning voor Hassan?

Extra financiële inspanning voor Hassan?

Anderlecht had nooit gedacht dat het een speler van dit kaliber kon binnenhalen. Dit was trouwens ook het geval bij Biglia. Hassan was bij zijn club, Besiktas, einde contract waardoor hij in principe gratis kon overkomen. Lees verder »

Management start gesprekken met Gent

Management start gesprekken met Gent

Het management van paars-wit nam gisteren officieel contact op met Gent om over een eventuele overgang van Boussoufa te praten. Er werd tot op heden geen bod uitgebracht en een datum voor verdere gesprekken is niet gekend. Lees verder »

Jonge Duivels gaan naar EK

Jonge Duivels gaan naar EK

De Jonge Duivels hebben zich kunnen plaatsen voor het Europees Kampioenschap en dit door een 3-2 overwinning tegen Ierland. Het EK voor -19 jarigen zal doorgaan In Polen van 18 tot 29 juli. Lees verder »

 22-05-2006 

Jeugdopleiding krijgt onderscheiding

Jeugdopleiding krijgt onderscheiding

Vier Belgische clubs hebben een onderscheiding ontvangen van Dexia Foot Pass. Dit is een audit die de jeugdopleiding van clubs controleert en ze naargelang de score beloont met een gouden, zilveren of bronzen label. Lees verder »

Goor toch klaar voor Turkije

Goor toch klaar voor Turkije

Even was er twijfel of Bart Goor wel met de Rode Duivels zou kunnen meespelen nu woensdag tegen Turkije. Gisteren had hij het bijzonder moeilijk om te lopen door een kniestoot tijdens de match tegen Slovakije vorige zaterdag. Lees verder »

Hassan officieel van Anderlecht

Hassan officieel van Anderlecht

RSCA meldt dat het met de Egyptische speler Ahmed Hassan, 31 jaar en middenvelder, een overeenkomst heeft bereikt. Woensdag wordt de Egyptische international officieel voorgesteld. Lees verder »

Eerstdaags een bod op Boussoufa

Eerstdaags een bod op Boussoufa

Wellicht zal Anderlecht eerstdaags een bod uitbrengen op de Gent-speler Boussoufa. Maar zoals eerder gemeld zal het een "redelijk bod" worden. Als de speler te duur gevonden wordt zal met zich storten op de buitenlandse markt. Lees verder »

Woensdag officiële voorstelling Hassan

Woensdag officiële voorstelling Hassan

Vandaag komt de Egyptische middenvelder aan in het Astridpark om medische tests af te leggen. Deze zijn normaal gezien maar een formaliteit zodat woensdag de nieuwe aanwinst officieel aan de pers voorgesteld kan worden. Lees verder »

Woensdag operatie voor Akin

Woensdag operatie voor Akin

Anderlecht spits Serhat Akin zal deze week in Munchen een operatie ondergaan aan de adductoren en de buikwand. Hierdoor zal de Turk minstens 3 maand out zijn. Hij mist dus de voorbereiding. Lees verder »

Paars-wit heeft akkoord met Van Damme

Paars-wit heeft akkoord met Van Damme

Het management van RSCA heeft een akkoord bereikt met verdediger Jelle Van Damme, onder contract bij Southampton. Ook zouden ze dicht bij een akkoord staan met de ploeg zodat een overstap snel zou kunnen gebeuren. Lees verder »

 21-05-2006 

Anderlecht volgt Argentijnse verdediger

Anderlecht volgt Argentijnse verdediger

Het aantal Argentijnen bij Anderlecht is al opgelopen tot drie maar als het aan Herman Van Holsbeeck ligt komt er nog een 4e bij. RSCA volgt namelijk een jonge Argentijnse centrale verdediger "met veel talent". Lees verder »

Skrtel mag niet weg van zijn club

Skrtel mag niet weg van zijn club

Martin Skrtel komt zo goed als zeker niet naar Anderlecht. Skrtel zelf zou graag naar Anderlecht komen en ook Anderlecht wil de verdediger, maar de huidige club van Skrtel, namelijk Sint-Petersburg, wil hem niet laten gaan. Lees verder »


 20-05-2006 

België -19 speelt gelijk

België -19 speelt gelijk

De Belgische ploeg -19 kon vanavond niet winnen van Servië & Montenegro. Het werd 1-1. Pocognoli scoorde de Belgische goal. België blijft wel aan de leiding in zijn groep. Lamah en Legaer speelden de volledige wedstrijd. Lees verder »

Gelijkspel voor de Duivels

Gelijkspel voor de Duivels

De Rode Duivels zijn deze avond niet verder geraakt dan een gelijkspel. Tegenstander was Slovakije en mooi voetbal werd het niet, een match om snel te vergeten. Lees verder »

 19-05-2006 

Kompany opnieuw geblesseerd

Kompany opnieuw geblesseerd

Vincent Kompany ziet de interland van morgen tegen Slovakije aan zijn neus voorbij gaan. De verdediger raakte geblesseerd aan de kuit en moet afhaken. Hoe lang Kompany out is, is nog niet bekend. Lees verder »

Biglia definitief naar Anderlecht

Biglia definitief naar Anderlecht

Wat deze website al enkele dagen geleden aankondigde, is nu ook officieel. Anderlecht bereikte een overeenkomst met de Argentijn Lucas Biglia. De 20-jarige middenvelder komt over van Independiente en wordt morgen voorgesteld. Lees verder »

Vanden Stock dan toch bondsvoorzitter?

Vanden Stock dan toch bondsvoorzitter?

De aanstelling van een nieuwe bondsvoorzitter lijkt een ware soap te gaan worden. Nadat eerder Roger Vanden Stock werd afgekeurd en daarna ook Michel Preud'homme het moest ontgelden, lijkt het nu de gulden middenweg te worden. Lees verder »

Kompany: "Ik ben er weer klaar voor"

Kompany:

De laatste wedstrijd van Vincent Kompany dateert van 30 januari, maar het is niet ondenkbeeldig dat de verdediger morgen met de Rode Duivels zal meespelen tegen Slowakije. "Ik ben er klaar voor", aldus Kompany. Lees verder »

Tigana bekritiseert Hassan

Tigana bekritiseert Hassan

Ahmed Hassan maakt bij Besiktas stilaan zijn koffers om in Brussel volgende week medische testen af te leggen, maar zijn huidige trainer Jean Tigana liet niet na om hem nog snel eventjes te bekritiseren. Lees verder »

Management brengt bod uit op Van Damme

Management brengt bod uit op Van Damme

Herman Van Holsbeeck is serieus op zoek naar versterking, wetende dat er verschillende spelers vertrekken en ook enkele er mee stoppen. De volgende die een contract zal tekenen is waarschijnlijk Jelle Van Damme. Lees verder »

 18-05-2006 

Anderlecht zwakste aanval van CL

Anderlecht zwakste aanval van CL

Nu de Champions League achter de rug is en FC Barcelona de beker in de lucht mocht hijsen, heeft de Uefa een evaluatie gemaakt van het voorbije CL-seizoen. Anderlecht leidt een weinig benijdenswaardig klassement. Lees verder »

Hamme neemt D'Haeseleer over

Hamme neemt D'Haeseleer over

Jorrit D’Haeseleer (17), een offensief ingestelde speler, maakt de overstap van Anderlecht naar Hamme om zo "een kans te krijgen als jonge speler bij een rustige club". Lees verder »

Binnenkort gesprekken met Van Damme

Binnenkort gesprekken met Van Damme

Anderlecht praat eerstdaags met Jelle Van Damme om een overgang naar paarswit af te ronden. Met Southampton lijken de onderhandelingen geen probleem te gaan vormen. De vraagprijs ligt om en bij de 750.000 euro. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Hassan nieuwe Wilhelmsson"

Van Holsbeeck:

Anderlecht gaat er van uit dat Christian Wilhelmsson zeker vertrekt. "Hassan moet de vervanger van Wilhelmsson worden", vertelde Herman Van Holsbeeck. "Bij Besiktas maakte hij alvast een grote indruk op mij op die rechterkant." Lees verder »

Zitka krijgt contractvoorstel

Zitka krijgt contractvoorstel

Daniël Zitka kreeg een voorstel van het Anderlechtbestuur om zijn huidig contract open te breken. De doelman kan waarschijnlijk bijtekenen tot 2010 of 2011. Na zijn vakantie neemt hij een beslissing. Lees verder »

Akin morgen op doktersbezoek

Akin morgen op doktersbezoek

Serhat Akin zal morgen teamarts Huylebroeck bezoeken om een definitieve datum vast te leggen voor een buikspieroperatie. Ook het letsel aan de adductoren zal bekeken worden. Lees verder »

Baseggio mag opkrassen

Baseggio mag opkrassen

De dagen van Walter Baseggio in het Astridpark lijken geteld. "Bij de uitbouw van ons elftal voor volgend jaar houden we geen rekening met Baseggio. Een terugkeer is dus niet echt aangewezen voor hem", bekende Van Holsbeeck. Lees verder »

 17-05-2006 

Ahmed Hassan naar Anderlecht

Ahmed Hassan naar Anderlecht

Volgens het Turkse persagentschap Anatolia is de kogel door de kerk: de Egyptenaar Ahmed Hassan verlaat Besiktas en wordt zo de volgende versterking van RSC Anderlecht. Volgende week tekent de 31-jarige middenvelder een contract. Lees verder »

België blijft 56ste in FIFA-ranking

België blijft 56ste in FIFA-ranking

In de aanloop van het WK in Duitsland heeft de FIFA een hernieuwde ranking vrijgegeven. De eerste drie plaatsen zijn voor respectievelijk Brazilië, Tsjechië en Nederland. De Rode Duivels blijven hangen op nr 56. Lees verder »

Serhat wordt deze week geopereerd

Serhat wordt deze week geopereerd

De Turk Serhat Akin wordt deze week in Munchen geopereerd aan het scheurtje in de buikspieren dat hij tijdens de laatste wedstrijd opliep. Het is nog onduidelijk voor hoe lang de spits out zal zijn. Lees verder »

Anderlecht sluit deal met Standard

Anderlecht sluit deal met Standard

De komst van Leiva, Biglia en mogelijk ook Hassan betekent niet dat Anderlecht de interesse in Mbark Boussoufa heeft laten varen. Anderlecht sloot zelfs een deal met Standard om de Profvoetballer van het Jaar in te lijven. Lees verder »

Baseggio binnenkort bij Chievo?

Baseggio binnenkort bij Chievo?

Door het aantrekken van verschillende middenvelders blijft de vraag of Walter Baseggio nog een toekomst heeft bij Anderlecht. De Rode Duivel staat alvast in de belangstelling van het Italiaanse Chievo. Lees verder »

Ook Ahmed Hassan dicht bij Anderlecht

Ook Ahmed Hassan dicht bij Anderlecht

Nadat Anderlecht de jonge spelmaker Lucas Biglia binnenhaalde, ziet het er naar uit dat ook de transfer van Ahmed Hassan bijna in kannen en kruiken is. De Egyptenaar komt maandag naar Brussel om er medische tests af te leggen. Lees verder »

 16-05-2006 

Biglia is aangekomen in Zaventem

Biglia is aangekomen in Zaventem

Zoals eerder al gemeld is Biglia de nieuwste Argentijnse versterking voor Anderlecht. De middenvelder is vanavond in het gezelschap van onder andere Anderlechtmanager Herman Van Holsbeeck geland op de luchthaven van Zaventem. Lees verder »

Ruy onderhandelt pas vanaf 4 juni

Ruy onderhandelt pas vanaf 4 juni

Zoals gisteren al gemeld werd, is Anderlecht geïnteresseerd in Ruy, de Braziliaanse rechtsback van Botafogo. De speler laat echter weten dat hij pas vanaf 4 juni wil praten met geïnteresseerde clubs. Lees verder »

Van Damme: "Ik wil naar Anderlecht"

Van Damme:

Door het vertrek van Tihinen, Traoré en mogelijk ook Kompany is Anderlecht druk op zoek naar nieuwe verdedigers, maar op Civelli, die naar Marseille trekt, moet men niet meer rekenen. Jelle Van Damme blijft een interessante piste. Lees verder »

Biglia naar Anderlecht

Biglia naar Anderlecht

Anderlecht heeft een kersverse middenvelder aangetrokken, met name Lucas Biglia die van Independiente komt. Al sinds november 2005 toonde RSCA verregaande interesse in de Argentijn. Lees verder »

 15-05-2006 

Wilhelmsson naar Nantes?

Wilhelmsson naar Nantes?

Volgens enkele Franse contacten staat Christian Wilhelmsson dicht bij een transfer naar het Franse Nantes. Chippen zou de overstap maken voor vier miljoen euro plus Grégory Pujol. Lees verder »

Allagui niet naar het WK

Allagui niet naar het WK

Sami Allagui zit niet in de definitieve selectie van Tunesië. De spits van Anderlecht zat wel in de voorselectie, maar valt dus naast de delegatie die naar Duitsland mag. Bondscoach Lemerre selecteerde overigens maar 2 spitsen. Lees verder »

Vakantie tot 19 juni

Vakantie tot 19 juni

De Anderlechtspelers die niet naar het WK gaan, genieten tot 19 juni van een welverdiende vakantie. Dan wordt met de voorbereiding op het nieuwe seizoen gestart. Zoals al vermeld, vindt de Anderlecht Fanday op 28 juli plaats. Lees verder »

Frutos voor de eerste keer vader

Frutos voor de eerste keer vader

Nicolas Frutos werd enkele uren geleden voor de eerste keer vader. Zijn vrouw Romina schonk het leven aan een dochtertje dat de naam Sofia meekreeg. Het Purple Dynamite Webteam wenst hen van harte proficiat en heel veel geluk. Lees verder »

Wil Baseggio wel terugkeren?

Wil Baseggio wel terugkeren?

Onduidelijkheid troef over de toekomst van Baseggio. Terwijl de club overweegt hem terug te halen, meldt een Italiaanse bron dat Walt in Italië wil blijven. Treviso wil hem houden maar Lazio, Chievo en Sampdoria liggen op de loer. Lees verder »

MacDonald tekent bij AGOVV

MacDonald tekent bij AGOVV

Sherjil MacDonald heeft een contract getekende bij de Nederlandse 2e-klasser AGOVV Apeldoorn. De Nederlandse aanvaller van Surinaamse afkomst gold als een grote belofte maar kon het nooit waarmaken. Lees verder »

Toeschouwersaantal stijgt lichtjes

Toeschouwersaantal stijgt lichtjes

Het aantal toeschouwers in het Constant Vanden Stock-stadion is het voorbije jaar met 1,85% gestegen in vergelijking met het seizoen 2004-2005. De match tussen Club Brugge en Anderlecht was dan weer de drukst bezochte wedstrijd. Lees verder »

Ruil tussen Mpenza en Boussoufa?

Ruil tussen Mpenza en Boussoufa?

Omdat AA Gent-voorzitter Ivan De Witte geen prijs wil kleven op het hoofd van Mbark Boussoufa, lijkt Anderlecht al zijn troeven op tafel te willen gooien om de Nederlandse Marokkaan binnen te halen. Lees verder »

Anderlecht wil Braziliaan Ruy

Anderlecht wil Braziliaan Ruy

Volgens de Braziliaanse pers heeft Anderlecht een bod uitgebracht bij Botafogo voor 'Ruy' Bueno Neto. De 28-jarige Braziliaanse rechtermiddenvelder wordt echter ook gevolgd door Celta de Vigo en een onbekende Franse club. Lees verder »

 14-05-2006 

Zetterberg: "Afscheid voelt raar aan"

Zetterberg:

Pär Zetterberg heeft er zijn laatste training als speler opzitten, maar beseft nog niet dat zijn voetbalcarrière voorbij is. "Het is heel bizar. Ik voel net hetzelfde als alle andere seizoenen", vertelde de Zweed. Lees verder »

Riordan niet naar Anderlecht

Riordan niet naar Anderlecht

Anderlecht scoutte de Schotse spits Derek Riordan al verschillende keren dit seizoen, maar het is uitgesloten dat de jonge goalgetter de paarswitte rangen komt versterken. Riordan bereikte namelijk een akkoord met Celtic Glasgow. Lees verder »

 13-05-2006 

Marseille aast op Civelli en Boussoufa

Marseille aast op Civelli en Boussoufa

Eerder deze week meldden we u al dat Anderlecht aast op de diensten van de Argentijn Civelli. Franse bronnen melden nu dat Civelli voor 3 jaar zou tekenen bij het Franse Olympique Marseille waar hij nu al op uitleenbasis speelt. Lees verder »

Legear moet blijven

Legear moet blijven

Sint-Truiden is geïnteresseerd in de jonge Luikenaar Jonathan Legear, maar Anderlecht wil de flankspeler niet laten gaan. Aangezien de kans groot is dat Christian Wilhelmsson vertrekt, rekent Anderlecht op zijn diensten. Lees verder »

Zetterberg krijgt ook Zweeds afscheid

Zetterberg krijgt ook Zweeds afscheid

Op zijn laatste werkdag als speler van Anderlecht deelde Pär Zetterberg gisteren voetbalkledij en voetbalschoenen uit aan de aanwezige fans. De ereburger van de gemeente Anderlecht zal ook een afscheid krijgen in zijn thuisland. Lees verder »

 12-05-2006 

Anderlecht ontkent interesse in Léonard

Anderlecht ontkent interesse in Léonard

RSC Anderlecht laat via zijn website weten dat er geen contacten zijn tussen rsca en Léonard. Enkele kranten maakten melding van paars-witte interesse in Léonard, maar die berichten blijken dus uit de lucht gegrepen. Lees verder »

Serhat binnenkort onder het mes

Serhat binnenkort onder het mes

Serhat Akin liet zijn blessure in Turkije onderzoeken. Die tests wezen uit dat de spits een scheurtje in de buikspieren heeft opgelopen. Eens hij terug in België is, zal een definitieve datum voor de operatie worden vastgelegd. Lees verder »

Keert Baseggio terug?

Keert Baseggio terug?

Momenteel wordt in de Anderlechtgangen over de toekomst van Walter Baseggio beslist. De middenvelder zakt met Treviso naar de Italiaanse Serie B, maar de Rode Duivel lijkt daar niet veel voor te voelen. Lees verder »

Lovré naar Groningen

Lovré naar Groningen

Goran Lovré neemt afscheid van Anderlecht. Hij heeft namelijk een contract voor 3 jaar getekend bij de Nederlandse club Groningen. Ook RSCA had naar hem toe een voorstel gedaan, maar dat legde hij naast zich neer. Lees verder »

 11-05-2006 

St.-Truiden wil Legear (Update)

St.-Truiden wil Legear (Update)

Sint-Truiden is op zoek naar versterkingen voor volgend seizoen. Bij die eventuele versterking hoort ook Anderlechtspeler Jonathan Legear. STVV praat momenteel met de jonge Luikenaar. Lees verder »

Gesprekken met Nantes over Pujol

Gesprekken met Nantes over Pujol

Anderlecht onderhandelde de voorbije dagen met Nantes over een verlengd verblijf van Grégory Pujol in het Astridpark. De Franse club is alvast niet geïnteresseerd om de spits nog eens een seizoen te verhuren. Lees verder »

Verlengt Lovré dan toch contract?

Verlengt Lovré dan toch contract?

Goran Lovré zou dan toch zijn contract bij RSC Anderlecht willen verlengen. De middenvelder wou lange tijd vertrekken, maar er wordt nu onderhandeld over een vernieuwd contract voor drie seizoenen. Lees verder »

Ook interesse in Léonard

Ook interesse in Léonard

Anderlecht richt zijn pijlen op meerdere verdedigers, en één van die pistes leidt naar Rode Duivel Philippe Léonard. De 32-jarige speler van Standard is einde contract bij de Rouches. Volgende week starten de eerste gesprekken. Lees verder »

Van Damme dicht bij Anderlecht

Van Damme dicht bij Anderlecht

Verdediger Jelle Van Damme staat heel dicht bij een overgang naar Anderlecht. De speler van Southampton is persoonlijk rond met Anderlecht. Enkel op clubniveau wordt nog onderhandeld. Lees verder »

 10-05-2006 

Schotse interesse voor Kolar

Schotse interesse voor Kolar

Normaal gezien keert Martin Kolar terug naar Anderlecht, maar de Tsjech heeft ook de aandacht van enkele buitenlandse clubs getrokken. Vooral de Schotse nummer twee Hearts FC trekt aan de mouw van de flankspeler. Lees verder »

Overzicht contractbesprekingen

Overzicht contractbesprekingen

Herman Van Holsbeeck vertrekt vandaag naar Zuid-Amerika, waar hij verschillende spelers zal scouten. Maar het ziet er naar uit dat de manager van Anderlecht ook binnen de huidige kern nog wat werk voor de boeg heeft. Lees verder »

Munaron verlengt contract

Munaron verlengt contract

Jacky Munaron heeft dan toch zijn contract bij Anderlecht verlengd. De keeperstrainer tekende een contract voor één jaar, met een optie voor een extra seizoen. Munaron neemt binnenkort afscheid van de Rode Duivels. Lees verder »

 09-05-2006 

Anderlecht kan niet winnen van FCV Dender

Anderlecht kan niet winnen van FCV Dender

Anderlecht oefende vanavond op het veld van kersvers tweedeklasser FCV Dender. Paars-wit kon niet winnen. Het bleef steken op een 2-2 gelijk spel. Pujol scoorde beide doelpunten voor RSCA en bevestigde nogmaals zijn goede vorm. Lees verder »

Wilhelmsson in de Zweedse selectie

Wilhelmsson in de Zweedse selectie

De interlands komen dichterbij en dat zullen verschillende spelers van Anderlecht gemerkt hebben. Voor velen is genieten van een welverdiende vakantie er niet bij, ook niet voor Chippen, hij zit in de Zweedse selectie. Lees verder »

 08-05-2006 

Rode Duivels: Mbo haakt af

Rode Duivels: Mbo haakt af

Slecht nieuws voor kersverse bondscoach René Vandereycken. Hij zag vandaag Anderlecht-spits Mbo afvallen door een blessure. In totaal waren maar 16 van de 22 spelers op het veld aan het trainen. Lees verder »

Kompany schept iets meer duidelijkheid

Kompany schept iets meer duidelijkheid

Eerder deze week bleef Kompany nog vaag over zijn vertrek. Hij wist niets concreets te vertellen, maar daar komt nu blijkbaar wel verandering in. Zijn transfer naar Lyon kan een der dagen dus ook officieel worden bekendgemaakt. Lees verder »

Allagui naar het WK?

Allagui naar het WK?

Sami Allagui, de beloftevolle Tunesische aanvaller van Sporting is door bondscoach Roger Lemerre opgenomen in de voorselectie van Tunesië. De kans bestaat dus dat Alagui voor zijn land het WK mag spelen. Lees verder »

Deschacht: "ik ga zeker bijtekenen"

Deschacht:

Olivier Deschacht speelde een schitterend seizoen en blijft zeker bij Anderlecht. "Ik ga bijtekenen", zei de linksachter duidelijk. Olivier Deschacht was ook enorm onder de indruk van de sfeer die de rscafans vrijdag maakten: Lees verder »

Bittere Iachtchouk gaat zeker weg

Bittere Iachtchouk gaat zeker weg

Iachtchouk verlaat na tien jaar Anderlecht, dat vertelde hij zelf. "Zelfs als Anderlecht me vraagt om te blijven ga ik nog weg",zei de Oekraïner. Hij is ontgoocheld dat hij geen afscheid kon nemen van zijn supporters: Lees verder »

 07-05-2006 

Vanderhaeghe: "Dolblij dat ik mag blijven"

Vanderhaeghe:

Vooral voor Yves Vanderhaeghe was het behalen van de titel heel belangrijk, aangezien er een contractverlenging aan vasthing voor hem. "Ik ben dolblij dat ik een nieuw contract krijg. Ik blijf zeker en vast", reageerde hij. Lees verder »

 06-05-2006 

"Deur voor Baseggio is nog niet dicht"

Roger Vanden Stock sluit een eventuele terugkeer van Walter Baseggio naar Anderlecht niet uit. "Er werd al veel over gezegd en geschreven, maar de deur staat nog op een kier voor hem", vertelde de voorzitter. Lees verder »

Zetterberg benoemd tot ereburger

Zetterberg benoemd tot ereburger

Burgemeester van Brussel Jacques Simonet had nog een mooi gebaar achter de hand voor de afscheidnemende Pär Zetterberg. De Zweed werd benoemd tot ereburger van de gemeente Anderlecht. Lees verder »

Zetterberg: "Dit was een droom"

Zetterberg:

De fans hadden een hartverwarmend afscheid in petto voor Pär Zetterberg, en dat viel zeer in de smaak bij de Zweed. "Van zo'n afscheid kan elke voetballer dromen", vertelde hij. "Dit was het mooiste moment uit mijn carrière." Lees verder »

 05-05-2006 

Kompany gaat met de Rode Duivels trainen

Kompany gaat met de Rode Duivels trainen

Vincent Kompany is medisch gezien fit volgens zijn trainer. Maar omdat de verdediger nog een grote trainingsachterstand heeft gaat hij vanaf maandag meetrainen bij de nationale ploeg. Zo kan hij zijn niveau opkrikken. Lees verder »

 04-05-2006 

Trainingen starten terug op 15 juni

Trainingen starten terug op 15 juni

De vakantie zal niet lang duren voor de spelers van rsca. Op 11 mei spelen ze nog een oefenmatch en op 15 juni starten de trainingen voor volgend seizoen al opnieuw. Er is ook een binnenlandse en buitenlandse stage gepland. Lees verder »

5000 euro voor festiviteiten rond Zetterberg

5000 euro voor festiviteiten rond Zetterberg

De supporterfederatie van Anderlecht hield de afgelopen weken inzamelacties om Pär Zetterberg te huldigen voor zijn rijkgevulde carrière bij RSC Anderlecht. De supporters zamelden 5000 euro in voor festiviteiten rond hun kapitein. Lees verder »

Nog een oefenduel op 11 mei

Nog een oefenduel op 11 mei

Nadat we u al konden melden dat Anderlecht op 9 mei een oefenduel speelt tegen Denderleeuw, zullen de spelers 2 dagen later nog eens moeten aantreden. Dan staat er een ontmoeting met White Star Woluwe op het programma. Lees verder »

Selectie Anderlecht voor titelmatch

Selectie Anderlecht voor titelmatch

Morgen is het de match van de waarheid. Anderlecht moet winnen om zeker te zijn van het kampioenschap en het ticket voor de Champions League. Het moet wel eerst voorbij Zulte Waregem dat altijd op zijn sterkst was in de toppers. Lees verder »

Mooie titelpremie voorzien

Mooie titelpremie voorzien

Als Anderlecht morgen kampioen wordt, krijgt elke speler een premie van in totaal 47.500 euro. 10.000 euro wordt uitgeloofd voor het behalen van de landstitel, met de overige 37.500 euro wordt de kwalificatie voor de CL beloond. Lees verder »

Libisch avontuur geen succes

Libisch avontuur geen succes

Manager Herman Van Holsbeeck woonde maandag op uitnodiging van de Libische voetbalbond een topmatch in Tripoli bij. "Er waren veel toeschouwers en enkele goede spelers. Maar toch niet diegene die we zoeken", was zijn conclusie. Lees verder »

Goed nieuws uit de ziekenboeg

Goed nieuws uit de ziekenboeg

Het ziet er naar uit dat Franky Vercauteren morgen eindelijk over al z'n spitsen zal kunnen beschikken. Serhat Akin en Mbo Mpenza trainden nog niet, maar ze lijken wel speelklaar te raken voor de wedstrijd tegen Zulte Waregem. Lees verder »

Wil Vanden Borre dan toch weg?

Wil Vanden Borre dan toch weg?

Anthony Vanden Borre zit tegenwoordig meer op de bank dan hem lief is, en denkt er nu toch aan te vertrekken. De verdediger staat op het verlanglijstje van Tottenham, Hamburg en Udinese. Lees verder »

Anderlecht oefent tegen FC Dender

Anderlecht oefent tegen FC Dender

Op dinsdag 9 mei kan iedereen Anderlecht nog is aan het werk zien. De supporters zullen dan wel moeten afzakken naar Denderleeuw want RSCA gaat op bezoek bij de kersverse kampioen in derde klasse A, FCV Dender. Aftrap om 18h30. Lees verder »

 03-05-2006 

Interview met Vadis

Interview met Vadis

Vadis Odjidja Ofoe tekende enkele weken geleden een profcontract bij RSC Anderlecht. Vadis is een 17-jarige middenvelder en volgens sommigen heeft Vadis zelfs meer talent dan Vincent Kompany: Lees verder »

Frutos fit, Serhat twijfelachtig

Frutos fit, Serhat twijfelachtig

Kompany trainde voor het eerst weer mee op Anderlecht. Pas tegen volgend seizoen is hij weer helemaal speelklaar. Serhat sukkelt met de adductoren, Mpenza met de buikspieren. Beide spitsen zijn twijfelachtig. Frutos is wel fit. Lees verder »

Afscheid Zetterberg

Afscheid Zetterberg

Zetterberg zet vrijdag een punt achter zijn carrière. Vader Hasse en zoontje Erik zullen daarom de aftrap geven. Tevens zal er een tifo over heel het stadion worden georganiseerd. Lees verder »

 02-05-2006 

Reserven met 4-1 de boot in

Reserven met 4-1 de boot in

De reserven van RSCA hebben hun laatste wedstrijd verloren. Op het veld van Zulte-Waregem werd het maar liefst 4-1. Sven Kums scoorde de enige goal vanop de penaltystip. Lees verder »

Operatie dreigt voor Frutos

Operatie dreigt voor Frutos

Nicolas Frutos kreeg tegen AA Gent een trap op de dij van Dario Smoje en hield er een bloeduitstorting aan over. Op zich niet zo erg, maar het is onzeker of de Argentijn de wedstrijd van vrijdag tegen Zulte Waregem haalt. Lees verder »

Serhat wil blijven

Serhat wil blijven

De Turkse teams Besiktas en Fenerbahçe trekken aan de mouw van Serhat Akin, maar de spits lijkt niet geneigd daarop in te gaan. "Ik wil graag met Anderlecht nog proeven van de Champions League," vertelde de Turkse aanvaller. Lees verder »

"Anderlecht ziet af van Boussoufa"

Gent-voorzitter Ivan De Witte lijkt heel zelfzeker over zijn goudhaantje Mbark Boussoufa. "Vanden Stock verzekerde me dat Anderlecht afziet van Boussoufa. Waarschijnlijk blijft hij nog een jaartje bij ons," aldus De Witte. Lees verder »

Zetterberg:"Dit mag niet meer fout lopen"

Zetterberg:

Pär Zetterberg speelt vrijdag zijn allerlaatste match. Daarna zal hij een functie binnen de club krijgen. Hopelijk kan hij naast zijn afscheidsfeestje, ook nog de titel vieren. De Anderlecht kapitein heeft er alvast vertrouwen in. Lees verder »

De Witte:"Geen vete, maar een incident"

De Witte:

Vorige week haalden Gent-preses De Witte en Roger Vanden Stock in de pers verschillende keren zwaar uit naar elkaar. Maar zowel Vanden Stock als De Witte reageren nu al veel kalmer en lijken de ruzie te zullen bij leggen. Lees verder »

 01-05-2006 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Verschillende spelers gingen vandaag niet trainen en kregen verzorging. Zo ondermeer Akin, Frutos en Mbo. De Turk had last van overbelaste adductoren en moet morgen op consultatie. Lees verder »