Archieven

 31-10-2001 

Ciobotariu naar RSC Anderlecht?

Ciobotariu naar RSC Anderlecht?

Anderlecht zou zich hebben gemeld bij Standard voor Liviu Ciobotariu. De Roemeense centrumverdediger verkommert in de beruchte C-kern van de Luikse club. De clubs zouden al een overeenkomst hebben over de overgang. Lees verder »

Van Aeken vijgesproken van afpersing

Van Aeken vijgesproken van afpersing

Makelaar Ren? Van Aeken is in beroep vrijgesproken van afpersing.
Drie jaar geleden was hij met Jean Elst veroordeeld omdat ze toenmalig Anderlecht-voorzitter Constant Vandenstock zouden hebben afgeperst. Lees verder »

 30-10-2001 

Paars-wit eindigt met gelijkspel

Paars-wit eindigt met gelijkspel

Anderlecht heeft zopas 1-1 gelijk gespeeld tegen AS Roma. Mornar opende de score na 11 minuten. Roma, zonder zijn grote vedetten, viel dan aan en trof enkele malen het doelhout. Ook een uitstekende De Wilde voorkwam een goal voor de rust. Lees verder »

 29-10-2001 

Voorbeschouwing RSCA-Roma

Voorbeschouwing RSCA-Roma

AS Roma:
AS Roma speelt morgen niet in zijn sterkste opstelling tegen Anderlecht. Trainer Fabio Capello laat de geblesseerde Batistuta aan de kant en stelt Francesco Totti op rust. Hij laat ook tweede doelman Pelizzoli spelen. Lees verder »


 28-10-2001 

Standard-Anderlecht verslag

Standard-Anderlecht verslag

Na de 1-5 van woensdag in de Champions League, heeft Anderlecht nu ook in de competitie verloren. Het ging op Sclessin onderuit met 1-0.
Anderlecht begon met Traore op de plaats van Doll achterin. Voorin kreeg de Nigeriaan Ode Thompson zijn kans. Lees verder »

 27-10-2001 

Standard-Anderlecht

Standard-Anderlecht

Anderlecht:
Doll testte een helft met de invallers en bespreekt met Anthuenis zijn kansen. Voor Baseggio viel de test tegen , hij is niet bij de kern. De Bilde krijgt wellicht de voorkeur op Thompson. Lees verder »

Anderlecht verliest opnieuw

Anderlecht verliest opnieuw

Crisis op Anderlecht! Paars-wit heeft namelijk zonet verloren met 1-0 van Standard de Li?ge. De enige goal viel na ongeveer 20 minuten in de tweede helft met een prachtig schot van Moreira. Lees verder »

 26-10-2001 

Update uit ziekenboeg

Update uit ziekenboeg

Enkel Pirard traint nog individueel. Baseggio , Doll en Stoica spelen vandaag met de reserven en komen allicht in aanmerking voor een selectie voor de zaterdag match op Sclessin. Ook Aruna zou fit geraken. Lees verder »

Roma-RSCA om 18.00u

Roma-RSCA om 18.00u

AS Roma-Anderlecht wordt volgende dinsdag om 18 uur afgetrapt. Dat is omdat Lokomotiv-Real op dat uur van start moet gaan wegens het tijds- en weersverschil met Rusland. De laatste wedstrijden in de eerste ronde moeten op hetzelfde uur beginnen. Lees verder »

Jestrovic gehomejackt

Jestrovic gehomejackt

Na afloop van de wedstrijd met Anderlecht tegen Lokomotiv Moskou is Nenad Jestrovic in zijn huis in Ukkel overvallen. Dat meldt Het Nieuwsblad. Lees verder »

Dan toch geen Maminov?

Dan toch geen Maminov?

Sporting Anderlecht is rond met de 27-jarige Rus Maminov van Lokomotiv Moskou. Anderlecht bereikte ook op clubniveau al een principieel akkoord over een transfersom van ongeveer 65 miljoen. Lees verder »


 25-10-2001 

RSCA-Madonna shirt...

RSCA-Madonna shirt...

"Madonna schrijft voetbalgeschiedenis en Anderlecht schrijft popgeschiedenis." Zo titelt de offici?le Anderlecht site. Op 3 november ontvangt Anderlecht stadsrivaal RWD Molenbeek op een wel heel bijzondere manier. Lees verder »

 24-10-2001 
 23-10-2001 

Madrid moet Stoica niet

Madrid moet Stoica niet

Anderlecht probeert Alin Stoica te slijten aan een topclub. Michel Verschueren liet de bestuurders van Real Madrid vorige woensdag weten dat, als ze de Roemeen meteen wilden, ze hem voor 85 miljoen konden krijgen. Lees verder »


 22-10-2001 

Anderlecht volgt Jakobsen

Anderlecht volgt Jakobsen

Paars-wit volgt de Deense rechtsachter Lars Jakobsen. Anthuenis ging de jeugdinternational van Odense zelf scouten. Het contract van Jakobsen loopt eind dit seizoen af. Lees verder »

 21-10-2001 

Paars-wit wint met moeite

Paars-wit wint met moeite

Anderlecht heeft met veel moeite Sporting Charleroi kunnen kloppen. Pas in de slotfase kwam Anderlecht terug op voorsprong langs Glen De Boeck.
Charleroi begon verdedigend aan de match. Bij paars-wit kwam Said voor het eerste aan de aftrap. Lees verder »

 20-10-2001 

RSZ schulden en licenties

RSZ schulden en licenties

Anderlecht is ??n van de weinige ploegen in Belgi? zonder RSZ schulden. De andere ploegen zijn Club Brugge, Charleroi, RC Genk, Moeskroen en Standard.
Voor deze ploegen zal het halen van een licentie dan ook niet veel problemen geven. Lees verder »


 19-10-2001 

Maminov twijfelt

Maminov twijfelt

Vladimir Maminov, heeft zijn twijfels over een verhuis naar Anderlecht. Maminovs vrouw ziet een verhuis naar Brussel met een baby van zes maanden niet meteen zitten. Lees verder »

Jestrovic op bank?

Jestrovic op bank?

Nenad Jestrovic zit morgen misschien op de bank voor de wedstrijd tegen Charleroi. Toch blijft hij zelf kalm onder de hoge druk. Hij is ook nog niet voor 100% fit, daarom speelt hij vandaag met de reserven. Lees verder »

Aanhoudingen

Aanhoudingen

De onderzoeksrechter van Hasselt heeft 3 Lommel-supporters aangehouden.
Ze worden ervan verdacht een Anderlecht-supporter in elkaar geslagen te hebben na de wedstrijd Lommel-Anderlecht. Het slachtoffer ligt nog altijd in een Hasselts ziekenhuis. Lees verder »

 18-10-2001 

RSCA-Charleroi voor gesloten loketten

RSCA-Charleroi voor gesloten loketten

RSC Anderlecht meldt dat de supporters van Sporting Charleroi zich tot vrijdag 19 oktober om 16u tickets kunnen aanschaffen voor de ontmoeting tussen Anderlecht en Charleroi van zaterdag. De loketten zullen gesloten zijn op de dag van de match zelf. Lees verder »

Hoe zit het met de blessures?

Hoe zit het met de blessures?

Vandaag ondergaat Walter Baseggio een echografie die duidelijkheid moet brengen over de ernst van de kuitblessure. Hij is twijfelachtig voor zaterdag, net als Alin Stoica, die last heeft van de adductoren. Lees verder »

Maminov opvolger Stoica?

Maminov opvolger Stoica?

Vladimir Maminov van Lokomotiv Moskou is de belangrijkste gegadigde om Stoica's plaats in te nemen. De 27-jarige middenvelder, over wie scout Jean Dockx een lovend rapport schreef, moet tussen 100 en 150 miljoen frank kosten. Lees verder »

 17-10-2001 

Verslag RSCA-Real

Verslag RSCA-Real

Real Madrid heeft zich geplaatst voor de 2e ronde van de Champions League. De Spaanse club klopte Anderlecht met 0-2. Anderlecht begon met Traore in de defensie. Lees verder »

 16-10-2001 

Anderlecht verliest van Real

Anderlecht verliest van Real

Real Madrid heeft voor het eerst kunnen op winnen op het veld van Anderlecht. De Spanjaarden konden ook voor het eerst scoren in Brussel.
Het werd 2-0 dankzij goals van Roberto Carlos (via een afgeweken bal) en Steve McManaman. Lees verder »

 15-10-2001 
 14-10-2001 

Verslag Lommel-RSCA

Verslag Lommel-RSCA

Anderlecht hield geen geslaagde repetitie voor de match tegen Real dinsdag.
De eerste kans in de wedstrijd leverde meteen een doelpunt op: Seol aaide de vrije trap van Hendrikx met het hoofd en devieerde de bal in doel. Lees verder »

 13-10-2001 

RSCA scoutte Maminov

RSCA scoutte Maminov

Anderlecht scoutte gisteren de polyvalente middenvelder Vladimi Maminov van Lokomotiv Moskou. Jean Dockx volgde daarvoor de wedstrijd van de tegenstander in de Champions League op Zenith St. Petersburg. Het werd 0-0. Lees verder »

Teleurstellend gelijkspel

Teleurstellend gelijkspel

Anderlecht heeft een teleurstellende 2-2 behaald op het veld van SK Lommel. Paars-wit kwam nochtans snel op voorsprong langs Seol, maar even later maakte Baranyos gelijk. In de tweede helft bracht Hoefkens de thuisploeg zelfs op voorsprong. Lees verder »

 12-10-2001 

RSCA-Brugge niet op donderdag

RSCA-Brugge niet op donderdag

De kalendercomissie gaat niet in op de vraag van Club Brugge om het programma in eerste klasse nogmaals aan te passen. Het Brugse bestuur zag de topper Anderlecht-Club Brugge liever op donderdag (!) 20 december gespeeld dan op 21 december. Lees verder »

 11-10-2001 

Over blessures en schorsingen

Over blessures en schorsingen

Een echografie bracht geen ernstige blessures aan het licht bij Gilles De Bilde. Mogelijk speelt De Bilde morgen met de invallers en zit hij zaterdag op de bank tegen Lommel.
Milojevic daarentegen zal waarschijnlijk nog twee weken out zijn. Lees verder »

 10-10-2001 

Paars-wit klopt Gent!

Paars-wit klopt Gent!

Anderlecht heeft competitieleider Gent geklopt met 2-0. Een mooie wedstrijd was het niet, maar paars-wit was al bij al de verdiende winnaar.
Aan de rust was het nog 0-0 en dat was logisch gezien het lage aantal kansen. Lees verder »

 08-10-2001 

Brugge wil op maandag en donderdag spelen

Brugge wil op maandag en donderdag spelen

Club Brugge is niet gelukkig met de kalenderaanpassingen ten gevolge van de WK-barrage tegen Tsjechi?. De kalendercommissie van de Profliga besliste Moeskroen-Club en Beveren-Anderlecht te programmeren op dinsdag 18 december om 20 uur. Lees verder »

 07-10-2001 

Anthuenis terug thuis

Anthuenis terug thuis

Aim? Anthuenis is na zijn operatie aaan het sleutelbeen aan de beterhand. De trainer mocht gisteren om 14 uur het zieknhuis al verlaten. Franky Vercauteren leidde tijdens Anthuenis' afwezigheid de trainingen. Lees verder »

Doll en Jestrovic hervatten met groep

Doll en Jestrovic hervatten met groep

Doll (bil) mag maandag de groepstrainingen hervatten. Oyen (griep) trainde al twee dagen niet. Ook Pirard (buikspieren) hervat maandag individueel. De revalidatie van Jestrovic verloopt gunstig , maar Anderlecht schuwt elk risico. Lees verder »

Belgi? verliest

Belgi? verliest

Belgi? is er niet in geslaagd om zich in Kroati? rechtstreeks te plaatsen voor de WK-eindronde van volgend jaar.
Lange tijd hadden de Duivels het beoogde punt in handen, al was daar soms wat geluk mee gemoeid. Lees verder »

 05-10-2001 

Historie rond Stoica duurt voort

Historie rond Stoica duurt voort

Het voor vandaag geplande onderhoud tussen de manager van Stoica en Michel Verschueren gaat niet door. Het gesprek werd voor de zoveelste keer verzet. Verwacht wordt nu dat beide partijen volgende week over een contractverlenging gaan praten. Lees verder »

Anthuenis breekt sleutelbeen

Anthuenis breekt sleutelbeen

Aim? Anthuenis moest donderdag aan het sleutelbeen geopereerd worden. Dit nadat de 57-jarige trainer van RSC Anderlecht zwaar ten val was gekomen tijdens een mountainbiketochtje. Lees verder »

 03-10-2001 

Stoica licht geblesseerd

Stoica licht geblesseerd

Alin Stoica heeft last van een contractuur in de rechterkuit. Hij traint individueel en raakt normaal gezien probleemloos fit voor de topper tegen Gent. Lees verder »

 02-10-2001 

RSCA-Gent op Canal+

RSCA-Gent op Canal+

De competitietopper tussen RSC Anderlecht en KAA Gent, woensdag 10 oktober in het Constant Vanden Stock-stadion, zal van 19.45u. op Canal+ te volgen zijn. Ook Standard-RSC Anderlecht (zaterdag 27 oktober, aftrap 18.00u). Lees verder »

Info over verschillende spelers

Info over verschillende spelers

De pubalgie van Manu Pirard baart de medische staf van Sporting zorgen. Er wordt gevreesd voor maanden inactiviteit. Als Zvonko Milojevic volgende week niet beter is volgt er een atroscopie. Lees verder »

Problemen met De Bilde

Problemen met De Bilde

De Bilde stortte na de match tegen Aalst in. De wansmakelijke spreekkoren van de Aalsterse supporters hadden De Bilde zwaar geraakt. Hij sprak zelfs van te stoppen met voetballen. Lees verder »

 01-10-2001 

Anderlecht verslaat Aalst met ruime cijfers

Anderlecht verslaat Aalst met ruime cijfers

Anderlecht heeft een kleine crisis afgewend. Het won namelijk met 1-5 van revelatie Aalst.
In de eerste helft liet Aalst de indruk te kunnen meespelen met Anderlecht, maar paars-wit was veel effici?nter. Het scoorde namelijk 3x voor de rust. Lees verder »