Omeonga: "Avellino is mooie kans voor mij"

MAANDAG, 16 MEI 2016, 19:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - TRANSFERS - INTERVIEWS In een gesprek met Walfoot heeft Stephane Omeonga meer uitleg gegeven over zijn transfer naar Avellino. "Ik had nooit het gevoel dat ik bij Anderlecht mijn kans zou krijgen", zo zegt hij. "Maar ik heb geen spijt van mijn twee jaar in Brussel."

"Avellino kwam me op het spoor tijdens de Youth League", vertelt Omeonga. "De eerste contacten dateren van maart. Avellino is een club die graag investeert in jong talent om, wanneer ze vooruitgang geboekt hebben, met winst door te verkopen."

"Aangezien ik einde contract was, was dit een mooie opportuniteit voor zowel Avellino als mezelf. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik m'n kans zou krijgen bij de A-kern van Anderlecht. Ze hebben ook nooit een poging ondernomen om mijn contact te verlengen." Volgens Purpleketje, onze kenner van de Anderlecht-jeugd, komt Omeonga momenteel tekort voor het A-elftal.

Toch kijkt Omeonga met een goed gevoel terug op zijn twee jaar bij paars-wit. "Ik heb geen spijt van mijn verblijf hier. Ik ben naar Anderlecht gekomen om mijn opleiding als voetballer af te ronden en ik denk dat dat gelukt is. Ik kreeg de kans om met de A-kern te trainen en enkele oefenwedstrijden te spelen. Maar vooral: ik tekende hier mijn eerste profcontract."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.